אושר בזוגיות: שיקולים כלכליים ורגשיים

תאריך פנייה: 07.05.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דארמה
יחסים בעבודה
07.05.2013 • 13:21

שלום רב
ד"ר חסון,שאלה לי אלייך לגבי יחסים בעבודה,אני כתבתי בעבר שאני מקימה עסק עצמאי, ומנסה לעבוד בשיתוף עם עוד אנשים, התחלתי להעסיק מישהו שהמקצוע שלו לחלוטין נדיר יחסית, ולקח לי זמן עד שמצאתי מישהו. אבל לצערי אנחנו לא מסתדרים, יותר נכון הוא לא מסתדר עם אף אחד. יש בו הרבה דברים חיוביים אבל הרבה פעמים לצערי יותר מידי דברים שליליים, הוא אדם קשה מאוד כל דבר שעולה לו לראש הוא אומר בחוסר טאקט וזה פוגע, אני מנסה לדבר איתו ולומר לו שזה לא מתאים, אבל כל פעם עולה משהו חדש שמעצבן ומוציא את כל הרוח מהמפרשים. יום אחד הוא אומר שהרעיון שלי בעסק טוב ויום לאחר מכן זה כבר לא, כל פעם הוא משנה את מבצי הרוח והדיעות שלו. הדבר החיובי שהוא לכאורה מחויב לתהליך ורוצה גם הוא שהעסק יצליח, יש לו גם רעיונות טובים לעסק מידי פעם,.. אני אדם סובלני יחסית להרבה אחרים, אני לא האדם הכי חברותי בעולם, אבל אני אדם נחמד לגמרי, אין לי את הקטעים שאני רבה עם אנשים או אומרת להם משהו שמעליב אותם סתם כדי לעצבן או רק כדי לומר את זה. אני מנסה גם להבין שיש עיניינים פולטיים ביחסים, ואין מה לעשות לפעמים אתה לא יכול לומר כל מה שעולה לך בראש כי זה יכול לסכן את ההצלחה שלך בהמשך ...בחיים שלי לא נתקלתי באדם כזה בעייתי וקשה עם סוג אפילו אני חושבת שיש לו בעית נפש כלשהי כבר, אני מתחילה לחשוב שמדובר בבעיה נפשית. לפי ההכרות איתו ועם הרקע ההיסטורי המשפחתי שלו יש סבירות שזו הבעיה. מה שאני שואלת זה איך יודעים האם כדאי להחזיק בן אדם, להמשיך להעסיק אותו כאשר התכונות השליליות שלו לפעמים יכולות מאוד להתיש ולדכא, וגם לגרום לי להרבה חוסר נחת במהלך העבודה.שזה יכול להיות אינטנסיבי.?תודה

ד"ר אורן חסון
מהו אושר?
07.05.2013 • 22:25

דארמה יקרה,
יודעים עם הזמן. וזה מה שקורה לך. ככל שעובר יותר זמן, כך את יודעת במדוייק יותר מה יתרונותיו ומה חסרונותיו. ובסופו של דבר מה שאת צריכה לשקול זה שני דברים: האחד הוא התרומה הכלכלית והעסקית שלו, והשני הוא היכולת שלך להתמודד עם החלק החברתי והרגשי שכלול בעיסקה של העבודה איתו, ואיכות החיים הנפשית שלך. זה קצת כמו להשוות תפוזים לתפוחים, אבל אפשר, אם קנה המידה שלך, בשני המקרים, הוא אושר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083