אופטימיות: תמיכה וחשיבה חיובית

תאריך פנייה: 02.04.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
מורל
הפרש גילאים
03.04.2006 • 00:49

שלום רב,
יש לי חברה בת 27 שלפני כשנתיים התחילה לצאת עם גבר שגדול ממנה ב-20 שנה גרוש עם 9 ילדים...הגבר הזה היה מחזר אחריה המון זמן למרות שהיא אמרה שהיא לא רוצה. בשלב מסויים היא נכנעה להצעות שלו והסכימה לצאת איתו. בסופו של דבר היא התאהבה בו, ואז הכל התחיל להשתנות. הוא התחיל להיתייחס אליה כאל ילדה קטנה ולא בוגרת והיה תמיד מעליב אותה שהיא מתייחסת יותר מידי להורים שלה (שאגב, היתנגדו בתוקף לקשר הזה...), מהרגע שהם התחילו לצאת הוא היה מציע לה נישואין כמעט כל שבוע ומה שמצחיק זה שגם כל שבוע היא אמרה לו כן. במשך שנתיים הוא אומר לה שהוא רוצה להתחתן איתה, שהיא החמצן שלו, שהוא לא יכול לחיות בלעדיה, אבל לאחרים הוא אומר שאין לו כח אליה ואין לו כח למשחקים של הילדים הקטנים האלה ושהיא נדבקת אליו ושהיא קרציה (בקיצור, שנתיים כאלה זה ליכתוב הרבה ממה שהיא סבלה...).לפני בערך שבועיים הוא החליט לשים לזה סוף, הוא אמר לה שהוא רוצה להיפרד ממנה (אגב, הם במשך חצי שנה ניסו להיכנס להיריון, והיא הייתה בתולה לפני שהיא הכירה אותו).עכשיו, היא מפחדת להישאר לבד בגלל שהיא כבר לא בתולה וגם אנשים יחשבו שיש איתה בעיה כי זה לא רגיל שאישה בת 27 יוצאת עם גבר בן 48.היא כל היום בוכה וכל היום מנסה להתקשר אליו כדי לשכנע אותו לחזור אליה.איך אפשר לעזור לה להבין שהקשר הזה לא נכון ולא בריא, אחרי הכל יש לו 9 ילדים שהוא צריך להיתייחס אליהם ולגדל אותם?אשמח לקבל עצות גם מאנשים בפורום,תודה.נ.ב- הוא באמת אידיוט וחסר תקנה לחלוטין ואני לא יודעת איך היא בכלל התאהבה בלא יוצלח כמוהו.נ.ב.ב.- הוא שקוע בחובות עד מעל לראש והוא לא מוכן לצאת לעבוד כדי לא לשלם מזונות, והיא שיננית במקצועה....עיזרו לי לעזור לה....

סיגי
הפרש גילאים
03.04.2006 • 13:46

מורל שלום לך.קראתי את המכתב שלך ונזכרתי בסיטואציה שלי... אני רק בת 19 והייתי יוצאת עם גבר בן 38 ההתחלה היתה אותו דבר כמו של חברה שלך. לאחר שנה של מערכת יחסים הוא אמר שהוא לא יכול להמשיך כך ורוצה להפרד לקחתי את זה קשה, כי התאהבתי בו מאוד ועד היום אני אוהבת אותו. נסיתי להחזיר אותו אלי ניסית עוד אלך ואחד דברים... אז נכון שהוא חזר אלי לא במובן כמו שהיה אז אלב בתור ידיד ואז גם בזה היתי שמחה שאני לפחות אחשהו קרובה אליו והוא קרוב אלי, אם הזמן התחלתי להבין שהוא לא הסוף שלי ושיש לי חיים בהמשך שאני חייבת לבנות אותם... ויחס כזה אני לא מוכנה לקבל מאדם שאני אוהבת גם מאדם שאוהב אותי. עד היום הגבר הזה רואה אותי פה ושם ושואל שאלות רגשיות, אני גם עומדת להתגייס והוא שואל אותי אם אני לא ישכח אותו כשאני יתגייס אז אני מתגברת אל רגשות הלב והולכת יותר עם הראש...אני מציעה לך שתעזרי לחברה שלך ותתעודדי אותה היא רק בת 27 כל החיים שלה לפניה היא עוד תאהב ותהיה נאהבת. והיא גם צריכה להבין שלגבר הזה יש לו 9 ילדים שהוא צריך להאכיל אותם והיא רוצה להביא ילדים משלה. איך היא רוצה לבנות את החיים שלה ככה? ובמצב כזה את צריכה לתת לה תמיכה ואהבה מצידך!!! ותתני לה להבין שפה החיים שלה לא נגמרו.

ד"ר אורן חסון
ללמוד להיות אופטימית
03.04.2006 • 15:23

מורל יקרה,
אני לא יודע עד כמה יש לך אפשרויות להיות בשבילה. כלומר, ברור שהיא זקוקה לסיוע נפשי. את יכולה גם כן לתת לה אותו, בתנאי שתקחי אותה לתחליפים שונים, כמו סרטים, טיולים, ובילוי זמן ביחד, כדי ליצור בה אופטימיות. אבל זה פרוייקט, ואני לא בטוח עד כמה תהיי מסוגלת לעמוד בו. האלרטרנטיבה, היא שהיא תלך ליעוץ פסיכולוגי, כדי ללמוד להתחזק, ולקבל פרופורציות נכונות על החיים, בהתאם לחברה שבה היא חיה, ובהתאם ליכולות שלה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083