פתרונות לבעיות בזוגיות
טובה
הוא יעשה מחרתיים...
⌄
בעלי ואני מסתדרים נהדר חוץ מדבר אחד שמאוד מפריע לי וגורםלהרבה בעיות. אני טיפוס מאוד מסודר"מה שאפשר לעשות היום אני עושה אתמול"והוא לעומתי דוחה דברים"מה שאפשר לעשות היום הוא יעשה מחרתיים".לפעמים זה מוציא אותי מדעתי ולא חסרות סיטואציות בחיי היום-יום על רקע זה שגורמות לעצבים מיותרים, למתחים ולמריבות.כשאני מזכירה לו מספר פעמים לעשות משהו שעליו לעשות הוא מתרגז ואומר שאנינודניקית ואני מוציאה לו את החשקלעשות זאת והוא אכן לא עושה זאת תוך הטלת האשמה עליי-נדנוד....וכשאני מתעלה על עצמיומתאפקת ולא מזכירה לו דברים חשוביםשעליו לעשות הואדוחה את הביצוע לרגע האחרוןואז הרבה פעמים צצות בעיות וכולם יוצאים נפסדים.זה האופי שלו באופן כללי וגם עיניינים החשובים לו הוא דוחה לרגע האחרון ואני לא מתערבת כי אני מאמינהשהוא ילמד מהטעויות שלו עצמו, אך ככל שהעיניין קשור גם בי ואני רוצה שדברים ייעשו בזמןכדי שייעשו כמו שצריך-זה מוציא אותי מדעתי!!!לדוגמא עכשיו כבר שבוע אני מנסה לגרום לו לעשות טלפון חשוב באיזה עניין משפחתי הקשור בשנינו והוא מבטיח כל יום שיעשה זאת וכל יום עובר ומכל הסיבות שבעולם הוא לא עושה את שיחת הטלפון הזו. ניסיתי לנדנד, ניסיתי להתעלם, ניסיתי לנגן על מיתרי האהבה, כלום לא עוזר, עד שלא יגיע ה-dead lineהוא לא יעשה זאת, למרות הצהרותיו החוזרות ונישנותשהוא יעשה זאת היום.זה גורם לי לכעוס עליו, להיות עצובה ועצבנית כבר שבוע וחצי... מצד שני אני מתנהגת "קול" וחברה הכי טובה שלו אבל כשאני נזכרת בזה שהוא "מצפצף" עלי ואומר לי שיעשה משהו ולא עושה ודוחה אותי בקש אני כמעט עומדת לבכות-הוא שם לב למצב רוח שלי ושואל אותי למה אני עצובה, אבל גם בעת רצון זו בקשתי לא נענית... ואל תבין לא נכון, אין בשיחת הטלפון הזו משהו חריג וקשה לביצוע...מה לעשות??? יש אסטרטגיה נוספת שאני יכולה לנקוט??
ד"ר אורן חסון
זוגיות הרמונית, לא שוויונית
⌄
טובה יקרה,
יש פתרונות, אבל הם אינם פתרונות קסם. ולפעמים צריך מישהו מהצד כדי "לתפור" לזוג את הפתרון שמתאים לו. ברור שיש ביניכם הבדלים באופי, שאתם צריכים ללמוד להתמודד איתם, אבל גם ברור שהפער הזה יצר ביניכם גם מריבות ומשקעים.רק אתמול היה אצלי זוג צעיר עם בעיה ממש זהה, ותפרתי להם פתרון שעושה רושם ששניהם מאד מרוצים ממנו. אבל כל פתרון תלוי מאד הן ברצון ההדדי, והן ביכולת המנטלית. לא הייתי יכול לעשות זאת בכתב, כי הייתי צריך לברר עם כל אחד לחוד מה מתאים לו, לפני שהגעתי בהצעה משותפת שתתאים להם כזוג.בעקרון, חשוב ליצור את הקבלה ההדדית של ההבדלים, ולנצל את היתרונות והחסרונות של כל אחד מכם, למען יצירת זוגיות הרמונית (לא בהכרח שוויונית). ואולי גם הכשרת הרקע לקבלת הפתרון המתאים לכם. את זה לא אוכל לעשות בהתכתבות. אם זה חשוב לכם, אני ממליץ על יעוץ זוגי.
טובה
סקרנית...
⌄
זה בהחלט נושא חשוב לנו! אבל מטעמים שונים ייעוץ זוגי לא מתאים לנו עתה.אני מתה מסקרנות מה ייעצתה לזוג שבא אליך לייעוץ עם בעייה דומה למרות שלא מדויק להסיק מסקנות לגביי, האם תוכל בבקשה לכתוב על כך??
ד"ר אורן חסון
דוגמא קטנה
⌄
טובה יקרה,
האמת היא שאני חושש קצת מלכתוב זאת, כי לא מדובר בצעד חד צדדי, ואם צד אחד ינסה להציע זאת, זה יכול בקלות לא לעבוד, ולהפסל אחר-כך בתהליך של יעוץ זוגי. היתרון שלי, בעבודה עם שני בני הזוג היא שאני יכול, עם כל אחד בנפרד, לבדוק את הרקע עוד לפני ההצעה. לדוגמא, לקבל את ההבדלים בטמפרמנט, ולקבל את זה שהיא זו שתגיד לו מה לעשות כאשר צריך לעשות, ושהוא יבצע כאשר היא מבקשת (ולארגן הסדרי דחייה למקרים מיוחדים). היא צריכה לבטוח בו שהוא יבצע את זה כשהיא מבקשת (שלא תבקש חצי שעה קודם, כי זה הזמן שלוקח לו להגיב), ושהוא לא יראה בזה בוסיות שלה וטרטור שלו.זה דבר שאפשר לבצע, אבל אם מתקיימים תנאים ויחסים בין בני הזוג שמאפשרים את זה, וכאשר הוא מוכן לקבל את הניהול שלה, והיא מוכנה לקבל את זה שהוא לוקח פחות "אחריות", גם אם מבצע כאשר צריך.במקרה ההוא, זה היה הסדר חלקי מתוך הסדר כולל יותר. אבל כאמור, צריך גם לדעת "לבשל" הסדר כזה, והוא לא מתאים לכל זוג.
ד"ר אורן חסון
דוגמא קטנה לזוגיות יעילה/לא שויונית
⌄
טובה יקרה,
האמת היא שאני חושש קצת מלכתוב זאת, כי לא מדובר בצעד חד צדדי. היתרון שלי, בעבודה עם שני בני הזוג היא שאני יכול, עם כל אחד בנפרד, לבדוק את הרקע עוד לפני ההצעה. לדוגמא, לקבל את ההבדלים בטמפרמנט, ולקבל את זה שהיא זו שתגיד לו מה לעשות כאשר צריך לעשות, ושהוא יבצע כאשר היא מבקשת (ולארגן הסדרי דחייה למקרים מיוחדים). היא צריכה לבטוח בו שהוא יבצע את זה כשהיא מבקשת (שלא תבקש חצי שעה קודם, כי זה הזמן שלוקח לו להגיב), ושהוא לא יראה בזה בוסיות שלה וטרטור שלו.זה דבר שאפשר לבצע, אבל אם מתקיימים תנאים ויחסים בין בני הזוג שמאפשרים את זה, וכאשר הוא מוכן לקבל את הניהול שלה, והיא מוכנה לקבל את זה שהוא לוקח פחות "אחריות", גם אם מבצע כאשר צריך.במקרה ההוא, זה היה הסדר חלקי מתוך הסדר כולל יותר. אבל כאמור, צריך גם לדעת "לבשל" הסדר כזה, והוא לא מתאים לכל זוג.