אולטימטום לבת זוג: מתי זה פתרון?
matan
שאלת זוגיות
⌄
שלום
לכולם, אני נמצא בזוגיות כבר 8 חודשים בת זוגתי אובחנה כבעלת הפרעת קשב וריכוז בתחילת הקשר היא הייתה מטופלת בריטלין ואולם הפסיקה משום שהיא אומרת שזה "הורס את הייחודיות שבה" הבעיה היא שמאז שהיא חדלה ליטול ריטלין , היא פשוט מ ש ג ע ת אותי , היא היפר כל הזמן מפוזרת, לא מצליחה להתרכז, אי אפשר ללכת איתה לסרט או להצגה, אפילו לשבת לאכול יחד זה פרוייקט , מה לעשות? אם זה ימשיך ככה אני אאלץ לעזוב אותה ואני לא רוצה כיוון שאני אוהב אותהתודה
ד"ר אורן חסון
שינוי מהותי של תנאי הזוגיות
⌄
מתן יקר,
אתה לא יכול להכריח אותה לקחת ריטלין. אני מכיר אנשים שבלי ריטלין מטפסים על הקירות, ולכן אני מבין על מה אתה מדבר. ובכל זאת, אתה לא יכול להכריח אותה לקחת ריטלין. אם כלו מים עד נפש, ואין לך ברירה, אתה יכול ורשאי להציג בפניה את "נשק יום הדין", כלומר, אולטימטום – או ריטלין או שאתה הולך. ובתנאי שאתה מאמין באולטימטום הזה, ושתוכל לממש אותו אלא אם תיקח עצמה בידיים. אני ממליץ לך בדרך, לפני נשק יום הדין, להיות יצירתי ולנסות ולהפעיל דרכים אחרות, כמו השפעות דרך בני המשפחה שלה – אחים, אחיות והורים. ואם לא – כנראה שתצטרך להבין שבת זוגך מכאן ולהבא אינה אותה בת זוג שהיתה לך קודם, ולהסיק מסקנות, כלומר, להחליט אם אתה יכול או אינך יכול להסתדר עם זה.