חילוקי דעות ובית כנסת: פתרון?

תאריך פנייה: 25.08.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
שירי
חגים חגים
25.08.2011 • 15:49

זו שנה ראשונה שאנחנו נשואים, אנחנו דתיים, בן זוגי התרחק קצת מהדת לאחרונה, וקשה לי עם זה, אבל זה לא הנושא העיקרי כרגע-השנה אנחנו אצל ההורים שלו בראש השנה. כשחשבנו איפה להיות הוא העלה את הטיעון שאצלי בבית הולכים לכל התפילות וזה משגע אותו ללכת ל-5-6 שעות לבי"כ.אני מצידי אמרתי- שאין בעיה שהשנה נהיה אצל ההורים שלו, אבל שלא יבין שבשנים הבאות או בכל החיים לא נהיה גם אצל ההורים שלי. וכן, אצל ההורים שלי נהוג ללכת לכל התפילה. אני לא מבינה למה זה כ"כ קשה פעם בכמה זמן ללכת לכל התפילה,הוא מצידו אמר- אני לא מוכן ללכת לבי"כ (למרות שהוא יודע שלדעתי זה יכול להשפיע לרעה על היחסים עם ההורים שלי). החלטה שלך אם הולכים או לא.אני לא יודעת אם להרגיש שהוא מכתיב לי או שאני הרעה פה ומכתיבה לו.גם אצלו בבית יש מנהגים שקשה לי איתם- ואני לא מתחילה לשנות שם סדרי עולם...וכן- ידוע לי שהעניין לא עומד כרגע על הפרק, אבל הוא כן עקרוני לי.מה אפשר לעשות?

ד"ר אורן חסון
הורים וחגים ובית הכנסת
29.08.2011 • 00:13

שירי יקרה,
יש ביניכם חילוקי דעות על משהו עקרוני, שאינם מסתדרים איתו. כתוצאה מכך, הוא אומר לך שזה "משגע אותו ללכת ל 5-6 שעות לבית הכנסת", ואת לא מבינה "למה זה כל כך קשה". אלא שהויכוח ביניכם הרבה יותר מהותי. לכאורה, את יכולה להגיד להורייך שמגיעים אליכם אבל בעלך לא יילך לבית הכנסת. לכאורה, אולי גם הוא יכול לומר זאת. אלא שאת יודעת כמה שהם לא יראו זאת טוב, וזה הקושי שלך. לכן את בין הפטיש לסדן – בין הצרכים שלו לבין השיפוטיות של הורייך, ואולי גם לבין השיפוטיות שלך כי גם את לא מצדיקה זאת, אבל הורייך מספקים אולי כלי טוב יותר לכפות זאת. והרי, אם תוכלו להגיע להורייך, והם יראו בעין טובה, או לפחות מקבלת, את העובדה שהוא לא הולך לבית הכנסת, יותר קל. כאן הקושי שלך, כי קשה לך להתמודד מול הורייך, ואולי גם קשה לך לכפות עליו את אמונתך, והיית רוצה לעשות זאת. בסופו של דבר, אלו הם רק הנתונים היבשים. הנתון המשמעותי ביותר הוא שיש ביניכם חילוקי דעות על משהו משמעותי, ולא משנה הסיבה או הנושא, וקשה לכם להסתדר עם זה. לכן... יעוץ זוגי רצוי מאד. כדי שתקשיבו. אני מניח שאת תחששי להגיע ליעוץ, כדי שלא ייכפו עלייך דעותיו, והוא יחשוש, שלא ייכפו עליו דעותייך. אלא שיעוץ לא אמור לכפות עליך או עליו. הוא אמור לגרום לכם להתחיל להקשיב ללא הפחדים שלכם, ולשניכם יש הרבה מהם. הוא אמור לעזור לכם, דרך ההקשבה, להגיע למקום שבו תרצו לסייע זה לזה (שפרושו בעברית גם זה לזו וגם זו לזה), בשל מה שאתם מרגישים זה כלפי זה. חשוב שתלכו ליעוץ, כי אחרת הפער יעמיק ביניכם, אלא אם תקחי יוזמה ואחריות, ותעשי ויתורים לבדך שתהיי שלמה איתם – כי זה מה שנותר לך לעשות כדי לשמור על הזוגיות שלך, אם את לא רוצה ייעוץ.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שירי
תודה רבה
30.08.2011 • 09:19

כתבת בצורה מקסימה....אני יותר ויותר חושבת שייעוץ זה דבר שיכול לעזור,תודה רבה לך,