אולטימטום בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 04.05.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אריאלה
ויכוח עם הבעל על טיפולי שיניים
04.05.2011 • 16:50

שלום רב ,
אני בת 40.5רציתי לשאול, יש לי ויכוח עם בעלי, אני צריכה לעשות טיפול בשיניים ע"ס של כ- 10,000ש"ח.בעלי טוען שאנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו, יש לנו משכנתא בגובה של 4000 ש"ח, אני טענתי שיש לנו כסף בצד (אמנם למקרה חירום) ובהחלט שניתן להשתמש בוחלקו כרגע לשיניים ובטח שלא לטיול, או משהוא כזה, הוא טוען שהוא אוסף בשביל לסלק את המשכנתא שחונקת אותנו, אני אמרתי לו שאלו שני דברים שונים הוא אמר לא צריך שתל אפשר תותבת, אני מאד לא רוצה את זה בטח לא בגילי.וככל שאני דוחה את הטפולים הללו, כך הנזק גדול יותר גם ללסתות, אני כבר צריכה לעשות את השתלים הללו שנים רבות וכל הזמן דוחה בגלל הכסף.הפעם אני רוצה להילחם עד הסוף. אני כבר שבוע לא מדברת איתו מילה.מה אתה היית מציע לי? האם לתת אולטימטום,או שאני יתן שיקים מהחשבון שלנו או פשוט לפתוח חשבון אחר ולהעביר את המשכורת שלי לשם, אבל אז אני פותחת מלחמת עולם נגדו.תודה מראש

ד"ר אורן חסון
אולטימטומים ואלטרנטיבות
05.05.2011 • 23:20

אריאלה יקרה,
שאלת מה לעשות, ואם הגשת אולטימטום היא פתרון אפשרי. אולי. אבל בתנאי. קודם כל, לשאול את עצמך: "אם הוא ימשיך להתנגד, אז מה אעשה?" את צריכה להגדיר היטב את האולטימטום. אם לא אז גרושים? והשאלה השניה היא שאם על זה חשבת, האם את באמת מתכוונת לזה?יכול להיות שכן, משום שאת רואה זאת כדבר חמור וקיומי. כך שאם תחלקו את הרכוש שלכם לאחר גרושים, תוכלי לעשות מה שתרצי, ואת תהיי זו שמשלמת את המחיר, כמובן. חשבי טוב אם לזה התכוונת.השאלה השניה קשורה ליחסים ביניכם. ברור לי הצורך שלך, וברור לי מדוע את רואה זאת כצורך קיומי. העובדה שהוא לא רואה זאת כך, היא בעיה שיש לכם בתקשורת הזוגית שלכם. העובדה שהוא מסרב לקחת סיכונים כלכליים (בגלל העניין הזה), והפחדים שלו מלעשות כך, היא הסיבה השנייה לקושי שלו לעשות את ההשקעה הזו. את שני הדברים הללו אתם רואים אחרת. על אלה אתם חייבים ליצור תקשורת כדי להסכים. האם תוכלו לעשות זאת לבד? האם תוכלי להבהיר לו את הצורך הזה שלך באופן שהוא יהיה אמפתי כלפיו? אני לא יודע. אולי כן, ובתנאי שתראי לו שגם את אמפתית כלפי החרדות שלו באשר להגדלת החוב הזוגי שלכם. האם את יכולה? האם את יכולה גם להציע פתרונות מעשיים? אולי. בכך תלויים הדברים. הייתי מציע לכם ללכת ליעוץ זוגי בשל הבעיות בתקשורת שלכם, אבל זה יגרום לעלות נוספת. אם הזוגיות שלכם תלויה בזה, אולי שווה בכל זאת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083