אובססיה ואהבה: איך להתמודד

תאריך פנייה: 27.06.2010 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
רמי
חוסר וודאות הרסני
27.06.2010 • 16:23

שלום
אני בן 24 אני נמצא בחו"ל בעבודה יצא לי להכיר בחורה בעבודה עבדנו ביחד ולאחר חודשיים שלושה התחיל בינינו משהו שנראה יותר רציני ופתאום היא התחילה ללכת אחורה, אני כבר שהתחלתי לפתח רגשות עדייו בשלב מאד מוקדם החלטתי שאני הולך לדבר איתה להגיד לה מה אני מרגיש בצייפיה שהיא תגיד לא ומשם אני אמשיך הלאה, אבל התשובה שלה הייתה: גם אני הרגשתי משהו אבל אני לא רוצה להתקדם הלאה אני לא במקום הטבעי שלי בבית שלי(קשה לה בהעבודה הזאת) וכאלה החלטות אני צריכה להיות במקום אחר לא פה. שאלתי אותה עם חושבת שבמקום ובזמן אחר זה היה מתקדם לאן שהוא? והיא ענתה כן! חשבתי אחרי שיחה זאת שזהו פתרתי את זה אבל זאת הייתה טעות התייאסרתי שלושה שבועות בחוסר הבנה על מה היא מדברת,ושהיא מורחת אותי. ניגשתי אליה שוב והיא הסבירה לי את הסיבה שקשה לה עם השותפה שלה והיא מפחדת שזה לא בא ממקום אמיתי היחסים בניינו. היא התעקשה שהיא הרגישה משו אבל לא רוצה להמשיך בזה. עכשיו אני אנסה לקצר מאז נהפכי לשבר כלי מלא דימיונות מפוצץ בקנאות על כל גבר שמחליף איתה מילה אני כל הזמן בחרדות שהיא עבדה עלי ואני בכלל לא בראש שלה ואני בשבילה סתם משהו נחמד, אני מרגיש כ"כ פתאטי אובססבי כלפיה מלא מחשבות שאולי... ואולי... אני חושב עליה כל הזמן הורדתי במשקל ואנחנו כל הזמן ביחד בגלל העבודה אין לי מושג מה לעשות, אני ממש רוצה איזה עזרה שתעזור לי באיזה כיוון. לחכות בסבלנות? להגיד לה שאני רוצה לנתק איתה הכול? חשוב לציין שבעוד חודשיים אנחנו חוזרים להארץ תודה מראש.

ד"ר אורן חסון
אובססיה ואהבה ואובססיה
28.06.2010 • 16:42

רמי יקר,
אני חושב שהגדרת יפה את הבעיה שלך – אובססיה. אמנם גם אהבה היא סוג של אובססיה, אבל כאן, יש לך מישהי שאתה מאד רוצה, והמסרים הכפולים שלה מוציאים אותך מדעתך. אלא שיש מסר אחד ברור בכל המסרים הללו שהיא נותנת לך: "בתנאים האלה, הנוכחיים, זה לא עובד. לך לך לדרכך." המסר המוסווה בהודעה הזו, רמי, שאתה מנסה להכחיש אותו לעצמך, הוא שהיא לא רוצה אותך מספיק כדי להתאמץ להתגבר על הקשיים שהתנאים הללו מציבים.אתה יכול לנסות שוב, כאשר התנאים ישתנו, אם בכלל יהיה מצב לעשות זאת, כלומר, אם תהיו קרובים גיאוגרפית. בינתיים, אתה צריך להבין שאתה יותר אובססיבי לקשר הזה ממנה. ובכלל, אם היא שווה אהבה שלך, אז כנראה שגם המילה שלה שווה משהו. האמן לך, והנח לה עכשיו. אם יהיה לזה צ'אנס מאוחר יותר, היא תעריך את זה (ואם לא יהיה לזה צ'אנס מחודש - כך החיים, מדי פעם מספקים הצלחות, ומדי פעם אכזבות, ולמען עצמך אתה צריך לדעת להתגבר עליהן ולהמשיך, אחרת אתה תקוע - כן, באותה אובססיה). ואם המילה שלה לא שווה הרבה, אז היא מילא לא שווה את האהבה שלך. כך או כך, המסקנה היא אותה מסקנה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
רמי
אובססיה ואהבה ואובססיה
28.06.2010 • 18:11

תודה רבה השאלה עכשיו איך? אני איתה כל יום בשביל לשכוח אותה אני חייב לחתןך הכל אבל כל הסבלנות שסבלתי עד היום לא הייתה שווה כלום ובעצם אני הורס את הסיכוי הקטנטן שהיה ואולי זה לא יפתור בכלל את הבעיה. דבר שני נהניסיון שלך והידע מה שהיא ענתה לי זה הגיוני? יש דבר כזה "אולי במקום אחר?"תנאים אחרים?" הגיוני לעשות את ההפרדה הזאת?

ד"ר אורן חסון
למען השפיות
30.06.2010 • 00:11

רמי יקר,
זה יכול לקרות. למשל, כאשר יש מישהו אחר ברקע, אהבה ישנה שעוד לא התגברה עליה, מישהו נשוי שהיא איתו בקשר בלתי אפשרי, או בעיות רפואיות או משפחתיות שהיא עדיין לא פתרה או לא יודעת מה לעשות איתן, ובחרה לא לשתף אותך בהן, מסיבותיה שלה. כך שיכולות להיות סיבות ממשיות שונות לאמירה כזו.איך עושים את זה? שורדים, במקרה הרע, כשקשה. נוטשים את המערכה, אם זה בלתי נסבל. כלומר, עוזבים, למען השפיות, למרות המחיר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083