שליטה בכסף בזוגיות: איך לאזן מחדש
ספיר
בעיה
⌄
שלום
לכולםיש לי בעיה שבעלי מסתיר ממני כספים הסיפור הוא כזה אנו נשואים 10 שנים +ילד אנו קרובים לשנות הארבעים ללא דירה משלנו וללא חסכונות.בעלי עובד כשכיר ואני גם מרוויחים משכורת מינימום חיים בצמצום ,בעלי בנוסף לעבודתו כשכיר עובד כעצמאי ומרוויח כרגע בממוצע 2000 ש"ח נוספים בחודש את המשכורת שהוא מרוויח כשכיר הוא נותן לי הכל לתשלומים אוכל וכל מה שצריך וגם המשכורת שלי הולכת על כל ההוצאות ולא חסר כאלה . את העבודה כעצמאי הוא מביא לי פה 100 שם 150 ושם כסף בצד ,ראיתי בארנק שלו ולאחרונה זה לא שם הוא לקח והחביא זאת. הוא קונה דברים בשקר ובסתר למשל לפני חצי שנה בערך הוא קנה טלויזיה ואמר לי תביאי 600 ש"ח הבעל בית משיג לי טלויזיה בזול אני פתי והאמנתיובסוף התברר שהוא קנה טלויזיה ב2000 ש"ח וקנה לעצמו אייפוד ב-1000 ש"ח והסתיר זאת ממני עד שאמרתי לו שאני יודעת למה הוא משקר הוא אומר אני לא משקר אני פשוט לא משתף אותך (חוכמולוג) וגם אמר שזה דבר שעולה 300 ש"ח בערך(שקרן ראיתי קבלה זה עלה לו 1000 ש"ח).עד לפני שנתיים בערך את כל הכסף הוא נתן לי תמיד ישר אלי תמיד רצה לשמח אותי ומאז שנכנסות קצת יותר עבודות והוא רואה מזומנים ביד או שבגלל מריבות שהיו בנינו(לאו דווקא על כסף)הוא התחיל להסתיר ולשקר. אחרי העניין עם הטלויזיה והאייפוד אמרתי לו שאני לא מוכנה לשקרים והסתרות אין לי בעיה שישים לעצמו כסף בארנק אם הוא צריך כמו כל בנאדם אבל שלא יסתיר וישקר וגם הוצאות גדולות כמו 300 ש"ח ומעלה שיתייעץ איתי(אנו עדיין לא עשירים שיכולים להרשות לעצמנו הכל חופשי)צריך שמישהו יפקח על הכסף ובמקרה זה אני יותר יודעת לשמור על הכסף. בקיצור הוא אמר שהוא לא ישקר יותר ולא יסתי ר ואם הוא צריך הוא ישים בארנק. ובכל זאת אם הוא קונה משהו ב300 הוא אומר שעלה לו 50 או על משהו אחר הוא טוען שהבעל בית קנה לו או עבודה מסויימת מרוויח 300 אומר ונותן לי רק 100 ש"ח. בתקופה לפני חצי שנה היתה לו עבודה גדולה והוא הרוויח 3000 ש"ח שיקר שהוא עובד עם מישהו והוא מרוויח כל יום 200 ש"ח(עבודה של 4 ימים)הביא לי 800 ש"ח ואלפיים מאתיים הסתיר ממני . יש לציין שב-99 אחוז אני קונה מה שאני רוצה והוא אף פעם לא אומר מילה הוא מפרגן לי(דבר גדול שקניתי ב1500 ש"ח התיעצתי איתו לפני אני לא יכולה לדרוש שרק הוא יתייעץ).יש לציין שהוא קונה הרבה דברים שאפשר להמנע מהם הוא בזבזן לא קטן רק לא מודה בזה אם היה לנו אז בכיף שיקנה אבל אני אומרת לו אני רוצה שנחסוך אני דואגת לעתיד. הוא אומר את לא יודעת לפרגן ויש לך עין רעה וצרה כ"כ פגע בי אני בכלל לא כזאת . תמיד ניהלתי את המשכורת מה לתשלומים למזון וכו' ואני מצפה שהוא יתן לי לנהל קשה לי ככה שהכל מבולגן בלי שליטה אני גם רוצה שאת מה שהוא מביא מזומנים נחסוך שיהייה לנו בצד לעתיד.מה לעשות כדי שיפסיק להסתיר ממני ולא ישקר ויתייעץ ויקשיב לי העתיד חשוב לי נמאס לי מהכל קשה לי שמשקרים לי ומסתירים.אמרתי לו בתקופה שדיברתי(דיברנו? הכל בריב א י אפשר לדבר איתו)איתו על ההסתרות בו תתיעץ איתי תדבר אבל אל תסתיר או תשקר אבל אין לו מילה הוא כמו ילד קטן הוא רוצה לקנות כל מה שבא לו או קיי כל אחד רוצה אבל לפני זה יש מחוייבויות .מעצבן אותי שפעם הו א שאל אותי לפני כל דבר נתן לי תמיד את כל הכסף ופתאום זה השתנה איך אני יכולה לגרום לו לחזור לקדמותו.אני רוצה שיהייה מובן שאני אוהבת שתהיה שליטה על הכסף מה מוציאים מה מכניסים ואיך אפשר לחסוך כשהוא מסתיר ומשקר.תנסו לעזור לי כאן ולא לשלוח לייעוץ.
ד"ר אורן חסון
לאבד שליטה חלקית כדי לאזן מחדש
⌄
ספיר יקרה,
אני חושש שהתשובה שלך נעוצה בסוף מכתבך. כתבת: "אני רוצה שיהיה מובן שאני אוהבת שתהיה שליטה על הכסף מה מוציאים מה מכניסים".אני לא יודע אם הצורך שלך בשליטה מוגזם או לא. יכול בהחלט להיות שאת צודקת בכל מה שאת אומרת לו, אבל מה שבטוח הוא שהוא מרגיש שאת מגזימה. כאן הבעיה. אי שם בתקשורת שבינך לבינו. אולי, מתוך רצון לחסום את החור שבסכר, כדי שלא ייפרץ עוד, את לא מאפשרת לו קצת הנאות שיאפשרו לו להרגיש שהוא מצליח במה שעושה, ויתנו לו הרגשה טובה. ואם את לא נותנת לו קצת, והוא מרגיש מקופח, אז הוא לוקח הרבה.להחזיר את התהליך לשיווי משקל ראוי, זה לא כל כך פשוט. לא רק מבחינתו, אלא גם מבחינתך, כי זה אומר שאת צריכה לשחרר קצת, ועכשיו, כשהוא מנסה להסתיר יותר, לך יותר קשה לשחרר. נסי אולי להעביר אליו יותר אחריות של תשלומים, מצד אחד, ומצד שני, להניח לו, ולתת לו להגיע לאיזון מחודש של הוצאות והכנסות. זה אולי ייקח כמה חודשים, אבל אם מעבירה אליו יותר אחריות, הוא יבין שהוא צריך לראות את חיי המשפחה אחרת, ולא לראות את עצמו נדפק על-ידיהם. זה אומר שאת צריכה הרבה סבלנות, להבין שגם לו יש צרכים, ללמוד לתת לו להגביל אותם דרך העברת יותר אחריות אליו, ולעשות הכל באוירה טובה, כדי שירגיש שרוצה לתרום לבית, ולא שהבית מגביל אותו.
ספיר
לד"ר אורן חסון
⌄
שלום
לד"ר אורן חסון בבקשה גם אם זה קצת ארוך תקרא עד הסוף ותנסה עוד לעזור לי.תודה על עזרתך העניין הוא שהוא נותן לי את המשכורת שלו כשכיר ויחד עם המשכורת שלי זה הולך על שכירות תשלומים ומזון שאני תמיד ניהלתי את זה .ואת העבודה שלו כעצמאי הוא גם היה נותן לי כמה שמרוויח יום אחד 100 יום אחר 200 וכו' ואם היה צריך כסף הייתי נותנת לו. האמת שהוא רצה כל מיני דברים והרבה הייתי אומרת לו לא אין כסף(לא מקמצנות או רשעות פשוט המצב שלנו בכלל לא מזהיר אין לנו לא בית ולא חסכונות ואנו בסביבות גיל 40 ואני מודאגת ויש עוד בעיות כלכליות שאני לא יכנס לזה עכשיו ואני מאוד מודאגת לגבי העתיד) . הוא אומר שאת קונה דברים אני לא אומר לך כלום תקני ותהני,זה נכון אבל אני קונה דברים שאני צריכה וחייבת והוא קונה וחושק בדברים שאפשר לוותר. גם אני רוצה הרבה דברים ואני לא קונה מה הוא ילד קטן הוא רוצה שמה שיבוא לו הוא יקנה שם בצד לעצמו ומבזבז (והוא לא מודה שהוא בזבזן לא קטן). לפני כמה זמן שדיברתי איתו על ההסתרות והשקרים הוא אמר לי לא שיקרתי לך פשוט לא שיתפתי אותך. זה לא יאמן הוא היה שואל אותי אם לקנות פתאום הוא מצפצף עלי וקונה ומשקר ומסתיר ועושה מה שהוא רוצה.הוא גם אמר לי כל הזמן היית אומרת לא לא לא אם לפעמים היית מסכימה זה לא היה מגיע למצב הזה זה בגללך.מרגיז אותי שרק דאגתי לעתידנו ואולי היתי קשה מידי בגלל שכבר נכנסנו לחובות פעם אחת ואנו משלמים על זה את המחיר אבל הוא לא מבין ולא מאמין.הוא אומר לי את קמצנית ויש לך עין צרה.איך אני יכולה לגעת בליבו ולהחזיר את המצב לקדמותו שיעשה לי חשבון שישאל אותי הוא רואה מזומנים ביד הוא מסתנוור.זה בנאדם שברווקותו היה מוגבל בבנק ,התחתן בגיל 30 לא חסך כלום (זה אומר משהו).לא מעניין אותו העתיד מעניין אותו עכשיו וזהו . הוא לא מבין שאנו לא בני 20 וכבר היינו במצבים כלכליים לא נעימים אני לא רוצה שזה יקרה לנו יותר. הוא מין טיפוס מאמין(שזה טוב) שכל הזמן אומר מה את דואגת יהייה לנו בית אנו נסתדר ושתבין אין לנו חסכונות הוא מצפה לאיזה נס אז נכון הכל יכול להיות אבל עד שיהייה צריך לחסוך ולדאוג למחר.(אין לנו משפחה שתעזור אם נצתרך ושלא נצתרך).אני כ"כ כועסת עליו שהוא כזה חסר אחריות ולא דואג לעתיד של המשפחה שלו.לפני שבועיים הוא אמר לי בואי נפתח פיצריה אנחנו נצליח (ושתבין אין לנו לא כסף בצד לא איזה סכום להשקיע) ושאני לא רוצה ואומרת לו אתה חי בחלומות אתה רוצה להכניס אותנו לחובות לא מספיק מה שהסתבכנו בחיים. אז הוא כעס עלי ואמר את רואה את מנחוסיתישר שלילית אמרתי לא צריך ללכת 50 אחוז שיצליח והחמישים הנותרים אם לא נצליח מה נעשה, הוא רוצה ללכת עם ראש בקיר.זה כמו שלפני תקופה הוא רצה לעזוב את עבודתו כשכיר ולהיות עצמאי אז אמרתי לו למה כשהוא יכול לשלב את שניהם המשכורת שלו כשיר זה הבסיס שלנו הוא לא יכול להרשות לעצמו המצב בשוק לא מזהיר ,הוא חי בחלומות קשה לי ככה עם אדם שמסוגל להוליך את משפחתו לבעיות וקשיים.אנא תעזור לי כאן.בתודה ו
ספיר
לד"ר אורן חסון
⌄
שלום
בהמשך למה שסיפרתי לך ולמה שהגבת:למרות מצבנו הכלכלי הלא מזהיר אני מנסה לשחרר יותר מקצת ואם בעלי רוצה לקנות משהו הוא קונה ואני לא אומרת מילה.ולמרות הכל הוא מסתיר ממני כספים הוא עושה כל מיני עבודות צצדיות ולוקח לעצמו את רוב הכסף ולי נותן קצת ואם אני שואלת שאלות כמה הרוויח וכדומה הוא כמובן גם משקר.בהתחלה הוא החביא בארנק ושיקר ועכשיו הוא מחביא איפשהו בבית .הנה אני משחררת יותר למרות שאמרת שזה קשה כי הוא מסתיר אבל זה לא עוזר כי הוא מסתיר בכל זאת. אם אני ידבר איתו זה יהייה יותר גרוע כי הוא יכול להיות יותר מתוחכם ואז אני בכלל לא ידע מה וכמה הוא מסתיר.בבקשה ממך תעזור לי האם יש דרך לגרום לו לא להסתיר ממני כסף ולשקר לי כיוון שאני רוב היום עצובה ומוטרדת בגלל זה .מחכה לעזרתך.