אובססיה בזוגיות - מה עושים?
שירי
רוחות מהעבר.
⌄
שלום
אני בת 32 נשואה טרייה (חודשיים), בעלי ואני מכירים כשנה,בעלי מאוד מוטרד מיחסי הקודמים (היו לי לפניו כ-20 חברים\סטוצים, ולבעלי היו 2 סטוצים)הוא מאוד קנאי לי, ובהתחלה פירשתי את ההתנהגות הזו כאהבה חזקה אבל היום אני כבר לא בטוחה שזו הסיבה,היו לנו הרבה שיחות בנושא עוד לפני החתונה, הוא חושב שאני מופקרת , אבל בגלל שהוא אוהב אותי מאוד הוא לא מוכן לעזוב אותי, הוא רוצה לדעת את כל הפרטים מעברי והוא חופר בנושא מבלי להפסיק.ניסיתי להגיד לו שאין חשיבות לעבר בעיניי ואם לו זה מפריע הוא יכול לקום ולעזוב אותי, אבל הוא לא מוכן לעזוב ואומר לי שאני אחליט, וכשאני קמה ללכת הוא עוצר בעדי מללכת,אני יודעת שהוא מאוד אוהב אותי ואני אוהבת אותו מאוד,כיף לנו מאוד ביחד, בזמנים שהוא לא חושב על הנושא הזה. אבל אני רואה גם שהוא לא מצליח להתגבר על העבר שלי שמאוד מפריע לו וגורם לו לחוסר שינה ולתסכול ולחוסר יכולת להתרכז בעבודה.אני לא יודעת מה לעשות,
ד"ר אורן חסון
אובססיות
⌄
שירי יקרה,
יש ביניכם פער בנסיון הקודם שלכם, וזה מטריד אותו עד כדי אובססיה. לא ברור לי מקורה, כי איני מכיר אותו. האם זה לצורך שליטה בך, דרך ייסורי מצפון שהוא מנסה לטעת בך, או דרך הטלת ספק בעולם המוסרי שלך? אולי. זה יכול להקל על האובססיה ולהניע אותה. אם זה משמעותי כפי שאת מתארת, הוא זקוק לטיפול באובססיות, אבל, לדעתי, זה יהיה יעיל יותר אם תעשו זאת דרך טיפול זוגי.