אובססיביות בקשר: איך להרגיע?
שרון
חרדת נטישההה
⌄
לד"ר חסון שלוםיש לי שתי בעיות שמקשות עלי את החייםהראשונה יש לי חרדת נטישה אולי זה נשמע מצחיק אבל עם כל גברשאני מפתחת איתו קשר ז"א כשאני מתאהבת בו אני פוחדת שהוא יעזוב אותי(וחשוב לי לציין שלא עברתי שום מקרה בילדות של עזיבה) ובגלל שאני פוחדתאני מתנהגת בקנאות מאוד, בתוקפנות, הפחד פשוט משתלט עליוהבעיה השניה היא אובססיביות לגברים שאני נמצאת איתם בקשר אני ממשנקשרת אליהם,עם החבר הראשון שלי חשבתי שעם הזמן זה יעבור לי ואני אתגבר עליוואולי אני מתנהגת ככה בגלל שהוא חבר ראשון שלי אבל נוכחתי לדעת שזה קורה ליעם שאר הגברים שאני מפתחת אליהם רגש, אני מאמינה שיש קשר בין שתיהבעיות גם חרדת נטישה וגם אובססיביות אבל אני לא מצליחה להבין ממה זהנובע ואיך אני יכולה לטפל בנושא הזה בבקשה ד"ר תעזור לי ואני מוכנה גם ללכתלטיפול אם צריך ואודה לך אם תפנה אותי לגורם המתאים
ד"ר אורן חסון
לחוצה ואובססיבית פחות
⌄
שרון יקרה,
בכל אהבה יש גרעין חזק של אובססיביות. אבל הפחד מנטישה והאובססיביות לשליטה הם אלו שמקשים על קשרים רבים. צריך ללמוד להאמין שיהיה בסדר ולתת לדברים להמשיך, אבל לא קל לעשות את זה. זה סוג של הדחקה שמסייעת לחיות חיים מסופקים יותר וחסרי דאגות יותר, שלאנשים אובססיביים לא תמיד קל ללמוד. אם את מרגישה שיש לך עם זה בעייה, לכי לטיפול והדגישי שאת רואה בזה בעייה. יש מי שיעזור לך לפתור את זה על-ידי כך שיעזור לך להדחיק את ההרגשה שיש לך בעיה, ויש מי שינסה לעזור לך על-ידי הנסיון להדחיק את האובססיות. אם את מרגישה שאת לוחצת מדי כשיש לך קשר, הסבירי למטפל שאת מבקשת שיסייעו לך להרגע, ולהיות לחוצה ואובססיבית פחות.