אובדן עצמי בזוגיות: מה לעשות
נועה
בגידה של הבעל
⌄
שלום,
אני בת 26 נשואה 3 שנים+1 וילד בדרך. לפני חצי שנה גיליתי שבעלי בגד בי במשך 3 חוד' עם מישהי ממקום העבודה שלו. הגילוי היה מצידה כי היא התאהבה בו והוא החליט לעזוב אותה אז היא רצתה להתנקם. לאחר הגילוי היה לנו משבר אבל סלחתי לו די מהר והוא חזר הביתה והחלטנו שאנחנו ממשיכים בחיים שלנו, אבל מבפנים אני לא שלמה עם ההחלטה. אני לא מרגישה שסלחתי לו והשקר עצמו אוכל אותי כל יום. אני לא רוצה להתגרש אבל אני מרגישה שאני מאבדת את עצמי. אנחנו ביחד כבר 10 שנים והוא תמיד היה החבר הכי טוב שלי וכרגע אני מרגישה שאין לי אף אחד שאני יכולה לסמוך עליו. הוא מתנגד לטיפול וטוען כי אנחנו יכולים להתמודד לבד עם הכל אבל מצד שני הוא לא רוצה בכלל לדבר על הבגידה. למרות שאני לא רוצה להיות פזיזה אני מרגישה שזה הסוף שלנו כזוג.
ד"ר אורן חסון
לכאורה, הכל בסדר. אבל הצונמי בפתח
⌄
נועה יקרה,
את מרגישה שאת "מאבדת את עצמך" כי את מאבדת בעיקר את ההערכה העצמית שלך. זו פגיעה משמעותית באגו, זה שינוי משמעותי של תחושת היציבות והביטחון שהיו לך קודם. ואם הוא לא רוצה ללכת לטיפול – לכי לבד. למרות שזה נראה לך אולי אבסורדי, כי הוא הרי הבעיה, את יכולה לעשות הרבה. ועצם העובדה שאת הולכת לטיפול, יכולה להשפיע משמעותית גם עליו – או שזה יגרום להצטרף לטיפול כדי שלא לאבד שליטה (לפחות במובן של ידיעה) על מה שאת חושבת ומרגישה, או שהידיעה שאת אוספת ביטחון, ומקבלת תובנות שהוא יחשוש מהן (וזה לא משנה אם יחשוש בצדק או לא), יגרמו לו לנהוג אחרת.חשוב שתלכי ליעוץ כזה (זוגי! – גם אם לבד, אבל אצל יועץ שעובד עם זוגות ויוכל לסייע במידה וגם הוא יצטרף), כי אחרת את מתפרקת. את זקוקה גם למקור תמיכה אחר, ויעוץ כזה יתן לך אותו.