חשש מחוסר רצון של בן הזוג
אני
זוגיות במשבר
⌄
שלום,
אני נמצאת בזוגיות כבת שלוש שנים ואף קבענו מועד לנישואין בעוד כחודשיים.שנינו מתחילים פרק ב' הוא ואני גרושים עם ילדים מכל צד.לאורך כל הזוגיות היו עלייות ומורדות ואני מרגישה שאני נמצאת בזוגיות שאינה הדדית. מתנהלת בזוגיות אבל מרגישה לבדי. כל מהלך שאמור לקדם את הזוגיות : מגורים משותפים, ואפילו קביעת חתונה וההכנות אליה נעשה ביוזמתי.לאחרונה אני מרגישה שאינני מצליחה לתקשר עם בן זוגי וקשה לי להכיל אותו וכתוצאה מכך אני מגלה תוקפנות כלפיו.ודי נמצאת בקונפליקט האם להמשיך להיות בזוגיות הזו.האם יש למקום ליעוץ?
ד"ר אורן חסון
החשש מאי הרצון הכן שלו
⌄
את יקרה,
אם את חושבת שיש לזוגיות הזו פוטנציאל טוב, שווה ללכת ליעוץ. אני מניח שעד לא מזמן כך הרגשת, אחרת לא הייתם מגיעים להיכן שהגעתם. את מסבירה חלק מהסיבות לדינמיקה החדשה והפחות מוצלחת, ולכעסים שלך, אבל יכול להיות שיש עוד סיבות נוספות שצריך לפתוח, לדבר, ולטפל בהן, כדי שהתקשורת תעבוד, וכדי שתרגישי פחות מתוסכלת או אולי יותר בטוחה. אני מניח שעצם העובדה שאת היא זו שדואגת לכל, למשל, מעלה אצלך את החשש שאולי הוא לא רוצה כמוך, וגורמת לך לאבד בטחון בכל העניין. התוקפנות שלך כלפיו יכולה להיות חלק מהבדיקות שאת עושה כדי לזעזע אותו וכדי להיות יותר בטוחה בו. אני לא בטוח שזה כך, אבל סביר שזה כך, ולכן אחד הדברים שכדאי שתעבדו עליהם בתהליך היעוץ יהיה הבטחון שלכם ביציבות הזוגיות ובתמיכה ההדדית.