אובדן חשק: טיפול מיני ונפשי
נורה
איך מחזירים את החשק?!
⌄
ד"ר שלום רב,ראשית אני חייבת לציין שאני נפעמת מתשובותייך העקביות לגולשים השונים ומכל הפורומים השונים זהו הפורום הכי פורה שהכרתי ובזכותך.הסיפור שלנו הוא סיפור מאוד מיוחד, אני בת 28, ובעלי בן 34, נשואים 5 חודשים בלבד , יצאנו לפני כן שנה וחצי. נפגשנו בעבר כמה פעמים ובפעם השלישית התרחש הקליק המיוחל. שנינו הרגשנו ועדיין מרגישים כאילו וזכינו במפעל הפיס, בהגרלה הגדולה. יש בינינו אהבה גדולה, חברות אמיתית, פרגון. אנו אוהבים לנשק ולחבק ולתמוך אחד בשני כמה שאפשר. אך לא הכל מושלם בממלכה שלנו.כבר מתחילת הקשר ניכר היה כי יש הבדלים ברמות החשק המיני בין שנינו. אני יותר מינית וחמה והוא פחות . אני מניחה שזה קשור לחוויות שעבר בחיים עם בנות, הוא היה נער מופנם וביישן שהתחנך בחינוך מסורתי, לא היה מהמקובלים בחברה, לא הצליח לו עם בנות עד אשר הוא גילה את תאילנד... שם נפרצו כל מעצוריו. בשבילו תאילנד היא ארץ התגשמות החלומות... לי לעומת זאת היו התנסויות לא מעטות, ידעתי בדיוק מה שאני אוהבת ומה פחות. כשנכנסתי לחיי הנישואין ידעתי שעליי לוותר ולהקריב מעט ותמיד היתה בי תקווה שהדברים ישתנו ואני אלמד אותו יותר...לפני החתונה דיברנו על הנושא והבטחנו שנעבוד על העניין המיני בינינו (שכבנו רק פעמיים בשבוע וגם זה היה כי צריך ולא בגלל שהורגשה תשוקה אמיתית, לפחות לא תמיד).בחודשיים שלושה האחרונים חלה התדרדרות בעניין ושנינו מאוד מתוסכלים. לפתע החלו בעיות בתפקוד המיני שלו, חוסר זקפה. פתאום לא מצליח לו אפילו שהוא טוען שהוא מאוד רוצה. כשדיברנו על הדברים הוא ציין שאולי הלחץ שלי השפיע פסיכולוגית. בפגישה עם אורולוג (מרוב קריאה באינטרנט חשבתי שאולי יש מקום לבדיקת טסטוסטרון) נאמר כי הכל תקין וכנראה זה פסיכולוגי. הוא נתן לו כדורים כמו ויאגרה שבאמת עזרו אך לא לשיפור הביטחון שלו. אני מרגישה ממש נורא שהוא צריך לקחת את הכדורים כדי להיות איתי.זה מרגיש לא אמיתי, מלאכותי.השגרה מאוד מעייפת אותנו, אנחנו חוזרים הביתה מותשים מהעבודה, וכדורגל בטלויזיה לפני השינה נשמע יותר אטרקטיבי מאשר לקיים יחסים. סדר העדיפויות שלו פשוט מוציא אותי מכליי.כשאני שואלת אותו לגבי משיכה, אז הוא מדגיש בתוקף שלא היה מתחתן איתי אלולא נמשך אליי אך עדיין זה לא ממש מעודד אותי (מיותר לציין מה בחורה מלאה מרגישה כשבעלה לא שוכב איתה...) בקיצור נכנסנו למעגל כזה שאנו לא מצילחים לצאת ממנו. כבר חודש לא שכבנו וזה ממש מייאש ומביא אותי למחשבות פסימיות על עתיד הקשר שלנו.ברור לי שקשה לתת תשובות מבלי להכיר לעומק את הנפשות הפועלות. השאלה שלי היא האם נראה שזה משהו בר חלוף? האם זה מצריך טיפול מיני-זוגי? מה אפשר לעשות כדי להחזיר את החשק והאם אפשרי בכלל?אודה לתשובתך,נורה
ד"ר אורן חסון
סיבות שונות לאבדן החשק
⌄
נורה יקרה,
התשובה היא חיובית. זה בהחלט מצריך טיפול מיני. אנשים שוגים לעיתים קרובות, וחושבים שטיפול מיני נחוץ רק כאשר יש בעיה פיזיולוגית. זו טעות. לא פעם הקושי המיני נובע מבעיה נפשית, וזה בהחלט חלק מהעבודה של המטפל הזוגי. לא פעם הקושי קשור ליחסים לא תקינים ולכעסים, ולכך נדרש יועץ זוגי, ולא מעט מטפלים מיניים עוסקים הן בטיפול מיני והן בזוגי.