החלטה מקצועית: זוגיות מול קריירה

תאריך פנייה: 25.03.2013 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
דארמה
יחסים ב"עבודה"
25.03.2013 • 00:23

שלום רב
דוקטור,אני במצב די מתוסבך...אני עובדת כרגע עם שני אנשים בנסיון להקים עסק עצמאי, לא ניתן להגדיר אותם כעובדים שלי אבל יותר כמשתפי פעולה ותורמים ,כמעט ולא מתוגמלים, אבל יש לכולנו אינטרס משותף וזה להצליח במיזם.בינתיים מה שנוצר זה דבר בעייתי , מעין טלנובלה שכזאת,שאין לי מושג איך להתמודד כי באופן ממש אבסורדי ולא ממש מוצדק לא היתי במצב כזה.תחילתו של סיפור, משולש אהבה שכזה.ולפניי ניצבות 2 הבעיות הללו...שמשפיעות מאוד בעיניי על המהלך העיסקי שנוצר וגורמות לי לחשש מפני הקריסה של כל העסק, שחשוב לי מעל הכל, מעל לאהבה וליחסים.הבעיה הראשון כדלקמן:ניתן לומר שנדלקתי על אחד מהם, נוצר מעין חיבור שלא חשתי בעבר עם אף גבר, אני חשה איתו בנוח, אני לקראת התאהבות. אך לצערי הוא צעיר ממני ב10 שנה, יש לציין שאני בת 33. הוא טרם יודע את זה ולמען האמת אני לא נראית לגילי ומשתמשת בזה כמה שיותר. כששואלים(במילים אחרות שקר לבן שעוזר בייחוד בעסקים שכאלו).הוא לא הראה למזלי הרב סימני התעניינות, ואני מקווה שאתה תייעץ לי כיצד להתמודד כדי שאיכשהו אעצור את הרגשות שלי האלה.בעיה השנייה:אחד מהם נדלק עליי, זה כמעט גלוי לעין, בדיבור יתר, בנסיון להשאר איתי כמה שיותר שעות ולעבוד ביחד ללא כל התקדמות ממשית,איני חשה כלפיו דבר, וזה מציק מאוד, כל כך מציק ,כי אני צריכה אותו בשביל העבודה. וכי אני לא יודעת איך לעצור אותו ואיך להתחמק, כבר חשבתי להמציא שיש לי בן זוג או משהו .מה דעתך? האם זה הפתרון לשקר? מאחר ורגשותיו לא נאמרו בגלוי אלא המעשים שלו מאוד מציקים.הסיבה שחשוב לי איכשהו לעצור את כל הטלנובלה הזאת ולא לאבד אותם בדרך, להפסיק עם כל הרגשות האלה ולנסות איכשהו למצוא דרך בעצתך כדי לשמר ולקדם את העסק שלי ועדיין לא לפגוע באף אחד מאיתנו ולפרק את החבילה.תודה ו

ד"ר אורן חסון
האם לקבל החלטה מקצועית?
26.03.2013 • 18:26

דארמה יקרה,
נקלעת לצרות, כי נתת להיבט האישי של חייך להשתלט על ההיבט המקצועי. ואולי לא רק את, אלא גם לפחות אחד מהבחורים שאיתם נכנסת לעסק. אני מבין שלפחות לוגית החלטת שאת רוצה לתת קדימות לקריירה ולעסק, גם אם רגשית את חושבת יותר על זוגיות, אהבה והקמת משפחה. ואכן, כנראה שזה או זה או זה. וגם, כנראה שהתנהגות עסקית לחלוטין שלך עם שני הגברים האלה, האחד שאת רוצה מאד, והשני שהוא רוצה אותך, תאט את ההתקדמות שלך במציאת בן זוג משלך, כי רגשית תהיי במקום אחר, במאבק בין מי שרוצה אותך (שגם לזה יש כוח משיכה) לבין מי שאת רוצה אותו. אם את רוצה להיות מקצועית לחלוטין, יתכן שתצטרכי במקביל להיעזר בטיפול. או להיות מאד מאד חזקה, להיות מסוגלת לשים כל דבר, רצון ותשוקה במגירה שלו, ולהתנהג באופן מקצועי כשזו העדיפות שלך.ללכת בשביל הביניים, כלומר, להמשיך את הפעילות העסקית ולנסות במקביל ליצור את הקשר עם מי שאת רוצה, עלול ליצור טלנובלה, כפי שכתבת. שזה אומר, סיכון הן לזוגיות והן לעסק שאת רוצה להצמיח, ולהשאיר אותך ללא אף אחד מהם. זהו סיכון, ואת צריכה לא רק להחליט, אלא גם לדעת עד כמה את חזקה כדי לממש את ההחלטה הזו. אם את לא, החליטי, והיעזרי בטיפול פרטני כדי לממש אותה בכל זאת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
דארמה
האם לקבל החלטה מקצועית?
26.03.2013 • 23:10

תודה רבה!