אובדן אמון: איך להתמודד עם בגידה
citten
זוגיות שלא מרפה ממני
⌄
שלום
לך יש לי שאלה שמטרידה אותי רבות , היה לי חבר במשך יותר משנה שמאוד אהבתי וחשבתי שהוא אהב גם אותי , בהתחלה הכל היה טוב ויפה הראה לי שהוא אוהב הוא היה החבר הראשון שלי חלמתי אפילו להתחתן איתו בהמשך, אך אצלו לא תמיד ידעתי על מה הוא חושב ומה הוא רוצה הייתה תקופה שהוא רצה פסק זמן אז אמרתי לו בוא ניקח מרחב ,ומאז הוא נהיה ממש שונה התחיל להתנהג מגעיל קילל אותי השפיל בגד ופשוט הפך את עורו לגמרי ,מירר את חיי כמו שאומרים ודקר לי סכין בגב ,נפרדנו לחצי שנה ואני לא מסוגלת מאז להתגבר על זה לקום מהקרשים , הערך העצמי שלי ירד לתחתית ההתנהגות שלו אליי , פשוט ריסקה לי את הכל מבפנים לא יכולה לחשוב על גברים או על חבר בכלל אין מה לדבר ,בבקשה תן לי עצה כלשהי . ,תודה מראש
ד"ר אורן חסון
הבנה של המצב, וטיפול פרטני, אם צריך
⌄
סיטן יקרה,
חבל שלא כתבת לי את גילך, זה היה מכוון אותי קצת יותר טוב.איבדת את האמון שלך כי האחד שאהבת לא רק שרצה מרחב, אלא אחר-כך גם בגד באמונך כאדם וכחבר. זה קשה, וזה כואב, וכשאין לך מספיק נסיון עם גברים שהיו אחרת, זה גם מלמד אותך להישמר מהם. יש גברים ויש גברים, בדיוק כפי שיש אנשים ויש אנשים, טובים ורעים. מה שאולי הכי מפחיד אותך הוא העובדה שמצאת אותו "רע", ולא ראית אותו קודם. זה אכן מפחיד מאד, כי אם כל כך היית בטוחה שהוא איש טוב, וגילית שהוא ממש לא, איך תדעי לזהות גבר שכזה בפעם הבאה?קחי בחשבון שבזמני לחץ, אנשים משתנים. כשהם מרגישים שהם צריכים לשים גבולות, אנשים משתנים. לא כולם, אלא שאת לא יכולה לדעת מראש עד שתראי אותם בעת לחץ. ואולי קחי את זה כסימן – אם הגבר שאיתך מתנהג כיאות בעיתות לחץ, איתך או עם אחרים, תוכלי לדעת שהוא אדם יציב, ושתוכלי לסמוך עליו.אם תתקשי ליצור קשרים מחדש, והמצב הנוכחי יימשך עוד מספר חודשים כפי שהוא, לכי ליעוץ פרטני, כדי שלא לתת לתחושה הזו שלך, של חוסר אמון, לשקוע בך, ולהיות חלק ממך.