אהבה לא מספקת? מה לעשות?
מאי
לבטים חשובים
⌄
שלום
ד"ראני במערכת יחסים כבר יותר משנתיים,אני בת קרוב ל23,עם בחור מקסים שאני מאוהבת בו בטירוף והוא אותי.בזמן האחרון אני מרגישה הרגשות משונות ומחשבות,אנחנו מאוד כבולים אחד לשני ותלויים אחד בשני אני מפחדת שזה לא בריא לקשר,מעבר לזה אני חושבת שאולי לא יזיק לנו תקופה של מחשבה של כמה שבועות לנסות אחד בלי השני כדי שלא נהיה כל כך תלויים אחד בשני.אבל עכשיו גיליתי משהו שעוד יותר גרם לי לחשוב ואף לפחד-הוא מתכנן להציע לי נישואין בעוד כחצי שנה,הוא סיפר לאבי.אני לא יודעת מה לעשות מצד אחד יש את הקטע שאני רוצה לנסות בלעדיו,אבל אני אוהבת אותו ויודעת שהוא הולך להציע לי נישואין ואני לא כל כך מוכנה לזה בכלל,לנישואין אני חושבת שזה צעיר מידי,מצד שני אני לא רוצה לפגוע בו ולדבר איתו על זה הוא לא יודע שאבי סיפר לי ואני מפחדת שאחרי תקופה הוא כבר לא יציע לי נישואין יש לי הרבה פחדים אשמח לעצה,\
ד"ר אורן חסון
עוד לא רוצה להתחייב. זה בסדר. מותר.
⌄
מאי יקרה,
אני חושש שאולי את לא מאוהבת בו בטרוף... כלומר, מאוהבת בו כן, אבל לא בכל מחיר. יתכן שאת רואה את עצמך עדיין כצעירה ולא בשלה לנישואים ומשפחה, שאת אולי רוצה קודם לפתח מקצוע ולודא שתהיה לך קריירה לפני שתשקעי בנישואים וילדים, או אולי שאת בכלל רוצה להתנסות עוד – שגם זה סימן שאת לא מאוהבת בטרוף.לא צריך להיות מאוהב בטרוף כדי להתחתן, אבל רצוי מאד להיות מאוהב, ולהיות משוכנעים שיהיה טוב ביחד. אני חושב שלך, בינתיים, טוב כך, בינתיים. אז אולי תגידי לו. אם את בטוחה באהבה שלך בו, ולא רוצה גם להתנסות עם אחרים מתישהו לפני שתתיישבי, אז תגידי לו את זה, ותגידי לו אבל שבשבילך זה מוקדם. תני לו את האישור שאת לא נעלמת לו, כדי שלא יאבד ביטחון, אבל אמרי את מה שאת חושבת ורוצה.ואם את רוצה להתנסות... זה סיפור אחר. כי הוא לא יחכה לך, ולא יהיה הוגן ממנו לבקש שיחכה לך.