התנהגות חוזרת בזוגיות: מה עומד מאחוריה
אני
חיבה הגורמת לסבל נפשי
⌄
שלום רב,
אני עם בן זוגי כבר 4 שנים, שנינו סטודנטים בני 27-28 , גרים ביחד מזה שנתיים. הקשר שלנו הוא טוב ואוהב, אך לפעמים הוא מראה חיבה בצורה קיצונית: למשל מגע באיברים אינטימיים מתוך הומור בצורה גסה, אפילו שזה לא מוצא חן בעיני ואני מתנגדת לכך בצורה כוחנית, חיבוקים חזקים מאד מאד, ועוד מעשים מהסוג הזה שתמיד מתרחשים בזמן שאני באמצע משהו בבית (בישול, שטיפת כלים, סידור קניות וכו') וזה מאד מפריע לי. לפעמים זה נחמד אבל לעיתים זה מרתיח אותי וגורם לי לכעוס מאוד עד כדי עצבים ומעשים שהם לא בשליטתי וגורמים לי סבל רב, הכוונה היא לכעס מוקצן וביטול של עצמי, חוסר רצון לאכול ולעשות כל דבר שתוכנן, לשכב במיטה ולבכות עד שארדם- חוויה של סבל נפשי רב ביותר. וכאשר אני מתנהגת כך הוא טוען שהסיבה לכך היא שאני עייפה אז אני צריכה לישון, וכמעט מצדיק את עצמו. זה קורה בתדירות של לפחות פעם בשבוע. אחרי שאני נרגעת הוא מתנצל מאד ומבקש את סליחתי, לי קשה מאד לסלוח כי מבחינתי נפגע כל התפקוד שלי לזמן הספציפי שזה קרה (בד"כ נאמר משעה 8:00 ועד הבוקר כי הלכתי לישון בגלל המצב), וגם בבוקר שלמחרת הוא מנסה לבקש את סליחתי ולבסוף נעלב. בהתחלה הייתי סולחת אבל ככל שזה חוזר על עצמו, קשה לי לסלוח ולהאמין שזה לא יקרה יותר.אני לא יודעת מה לעשות, קשה לי להאמין שאני הייתי רוצה למשך כל חיי להמשיך לעבור את החוויה הזו כפעם בשבוע.חשוב לציין שמעבר לזה, הוא בן זוג מאד תומך ואוהב, אבל המצבים האלה מקשים עליי לרצות לחלוק איתו את המשך חיי וזה מפחיד אותי.תודה על ההתייחסות..
ד"ר אורן חסון
דרך אחרת "לנדנד"
⌄
את יקרה,
את צודקת. לעבור את זה 52 פעם בשנה כל החיים, זה הרבה. השאלה היא מדוע הוא עושה זאת. האם מתוך רצון למשוך אותך לענייני סקס (גם אם זה לא פועל עליך כך)? ואולי דווקא לנסות כשאת לא יכולה? – מה שנראה לי סביר יותר, בצוותא עם הגסות של המגע. כך שיש כאן אולי נסיונות של שליטה כוחנית.אבל יכול להיות גם דבר אחר – והוא נראה לי אפילו סביר עוד יותר – הוא מודד עד כמה את "בסדר" איתו באותו רגע. העובדה היא שלפעמים את חושבת שזה נחמד, נכון? כך שהמדד הוא באמת מדד אמיתי – לפעמים את מקבלת זאת באהבה, והוא מסופק, ולפעמים לא, ואז הוא מבין שאת עכשיו "במצב רוח".לפיכך, אם את רוצה להפסיק זאת, תצטרכי להפסיק זאת תמיד, גם כאשר את חושבת שזה נחמד. אבל תמיד. בכל פעם שהוא מנסה, ובאופן ברור. ואמרי לו את זה מראש – שאם הוא רוצה לדעת מה מצב רוחך, שיבחר דרך אחרת לנדנד לך.
אני
דרך אחרת "לנדנד"
⌄
תודה רבה :)אז בעצם יתכן שאני מגזימה עם התגובה שלי?פשוט זה נורא נורא מתיש ומתסכל לפעמים, אז זו הסיבה לתגובה...
ד"ר אורן חסון
לבחור את הדרך...
⌄
את יקרה,
מגזימה עם איזו תגובה? החריפה שכנגד? – לא יודע. העניין הוא שהוא מרגיש צורך למדוד אותך, וכפי שכתבתי – אם דרך המדידה הזו לא מתאימה לך, דברי איתו כדי ש"ינדנד" לך אחרת, אבל מבחינתו – זה צריך להיות משהו שכאשר את לא במצב רוח, הוא ירגיש את זה. כך הוא מבין שהוא יודע מה את מרגישה, גם אם הוא לא מרוצה מזה כאשר את לא במצב רוח טוב.