אהבה והרגל: מה מחזיק זוגיות לאורך זמן?
יוכבד
מה זו אהבה?
⌄
ד"ר חסון, לילה טובאיך יודעים אם אוהבים את בן הזוג או רק רגילים אליו?רשמתי למטה שאלה מפורטת יותר...קל לפספס אותה:)תודה שוב
ד"ר אורן חסון
אהבה, הרגל, או שניהם גם יחד?
⌄
יוכבד יקרה,
באהבה יש תחושה של רציפות של הקשר לעתיד, בדיוק כפי שזה נכון לגבי אהבה להורים, לאחים ואחיות, לילדים ולחברים טובים. בנוסף, יש גם משיכה מינית, וכתוצאה ממנה גם מבנה אינטימיות שונה מאשר כלפי אחרים שבקשר קרוב.אבל לא זה מה שאת שואלת. את רוצה הגדרה של שחור/לבן. של הגבולות שבין אהבה שיש בה ריגוש ועוצמה רגשית, שאת רוצה להגדיר אותה כ"אהבה", לבין זו שבה הריגוש מופחת, שאת קוראת לה "הרגל". את מחפשת את הגבול בין זה לבין זה, כשאת רוצה לפסול את ה"הרגל". אלא שזה עניין אישי. אני הייתי אומר שדווקא ההרגל הזה, הוא האהבה המחזיקה זוגות לאורך זמן, ולא הריגוש הגדול. אלא שאם את מחפשת ריגושים, אולי תחפשי אותם מחדש בכל פעם שתהיי בזוגיות ש"תתרגלי" אליה. זה משהו שאת צריכה לקחת בחשבון. כלומר, להעריך לעצמך מהי העוצמה והאיכפתיות והמשיכה שאת יכולה להתמיד בהם לאורך זמן.
יוכבד
עתיד
⌄
אהבה = ראיית העתיד המשותף. מעניין...חבל שאין לאהבה הגדרה אופרציונלית ממצה ובלבדית עבור הערך התיאורטי שלה...כך הייתי יכולה לחיות בלי הבלבול המתמיד בין אהבה להרגלתודה, ד"ר חסוןעזרת לי למצוא את ההגדרה שחיפשתי
ד"ר אורן חסון
הפרקטיות של פסיכולוגיה אבולוציונית
⌄
יוכבד יקרה,
האמת היא שזה היתרון של תפיסת הפסיכולוגיה האבולוציונית, שהיא רואה את העולם דרך עיניים מעשיות, ולכן אפשר להגיע דרכה להגדרות שימושיות. בהצלחה לך!