רגש אשמה: מה המשמעות?
שימי
טיסה לחו"ל עם חברים
⌄
שלום רב
רציתי לטוס לחו"ל סופ"ש עם חברים. חברה שלי לקחה קשה למרות שאני הולך לטוס ולא מתפשר על עקרונות של בילויים והקשר לא יהיה אצלי כלא. החברה טוענת שיכול להיות סיטואציות שחברים יביאו בחורות לחדר וזה נכון. אבל עדיין אני יכול ללכת אני לא הולך לחפש שם בחורות והיא אומרת שהיא סומכת עליי, אין לנו בעיית אמון מאמינים בעיניים עצומות, אבל לא על החברים שלי.זה לא שאני לא טסתי איתה..ורק איתם חזרתי מחודש טיול איתה לפני חצי שנה ועכשיו רציתי לטוס סופ"ש.בכל זאת אני אטוס ולא אתפשר..לא נהיה מזה ריב רציני אבל היא ממש מתבאסת מזה. רק רציתי לדעת מה אתה חושב אם אני לא בסדר? ברגע שאני בקשר/נשוי אי אפשר ללכת גם עם חברים, פעם בתקופה לא כל הזמן??דרך אגב אין לי בעיה שתלך עם חברות לחו"ל, למרות שהיא לא טסה(אני בן 25 וביחד עם החברה 6 שנים)תודה ד"ר
ד"ר אורן חסון
רגש אשמה
⌄
שימי יקר,
עושה רושם שהחלטת כבר. הרי כתבת "בכל זאת אני אטוס ולא אתפשר". אז מה אתה רוצה? הצדקה? חוסר הצדקה? האם זה ישנה לך משהו? אם אגיד שזה לא בסדר, האם תיסע בכל זאת, אבל רק עם קצת רגש אשמה?והאמת היא שאני קורא במכתב שלך שיש בך קצת רגש אשמה, ואתה אולי רוצה שאפחית אותו בשבילך. ואם קיים בך קצת רגש אשמה, אולי כדאי להודות בו קצת יותר בפני עצמך, ולהבין שהוא נועד לכוון אותך. לא בהכרח לומר לך מה לעשות, אבל חשוב שהוא יהיה שם כשאתה חושב שאתה אולי לא לגמרי בסדר, כדי שתדע לפצות את הצד השני כשצריך.