אהבה ואובססיה: עצות לקיידן
קיידן
אובססיה או אהבה?
⌄
היי, יש לי בעיה קשה ואשמח לקבל עצה בנושא,ב4 שנים האחרונות הייתי בקשר עם בחור, מאוד קשה לי להפתח לבחורים משום שעברתי חוויה לא נעימה בגיל צעיר, נפתחתי אל הבחור איתו יצאתי והתאהבתי בו מאוד כבר אחרי חודש, עם הזמן הקשר היה חלומי בעיניי, עד כדי כך שלא שמתי לב שאחרי 3 חודשים ביחד הוא בגד בי עם כמה בנות, המשכתי את הקשר איתו ואחרי בערך שנה התברר שיש לו חברה, העניין הוא, שלא משנה כמה הוא פגע, זלזל ופשוט התייחס אליי בצורה הכי משפילה ובוטה זו שאני בדר"כ בורחת ממנה, עדיין המשכתי לאהוב אותו ללא גבולות ובלי לראות את הדברים הרעים שעשה, הוא שיקר לי אינספור פעמים, זלזל בי, דיבר לא יפה, בגד ואני פשוט המשכתי "לעצום עיניים" ולראות רק את הדברים הטובים. למה זה קורה? האם פיתחתי אליו אובססיה או שאני באמת אוהבת אותו? ואם אני אוהבת אותו אז איך איני יכולה לראות את כל הדברים הרעים שעשה, להבין ולהתרחק? כשמזלזלים בי אני מיד מוחקת את הבן אדם מחיי, הבחור הזה עשה לי כל כך רע בחיים והביא אותי למצבים של חוסר ביטחון וחוסר אמון באנשים. האם זו אובססיה או אהבה?
ד"ר אורן חסון
לאהוב את עצמך יותר
⌄
קיידן יקרה,
גם אהבה היא סוג של אובססיה. של רצון להיות עם מישהו, ושל מחשבות עליו כשהוא רחוק וכו'. אבל במקרה שלך, הוא פוגע בך כמעט בכל דרך אפשרית, ואת מתעלמת. את מוכנה להיות מושפלת, קודם כל בעיני עצמך, וכדי להיות איתו. זו בעיה, קיידן. את גורמת לעצמך נזק נפשי, וכדאי מאד שתעצרי זאת מוקדם ככל האפשר. מגיע לך יותר, ומגיע לך הכבוד העצמי שלך. משהו נפגם לך באהבה שלך את עצמך, ומגיע לך שתאהבי את עצמך יותר. אם את לא יכולה לעשות זאת לבד, חפשי עזרה מקצועית של פסיכולוג, בכל דרך שאת יכולה, החל מהמקום הפשוט ביותר – קופת חולים. תלוי מה את יכולה להרשות לעצמך.
קיידן
לאהוב את עצמך יותר
⌄
ד"ר אורן היקר,
בהודעה אחת שכתבתי הבנת כ"כ הרבה, עליי, על הקשר עם הבחור, באמת התעלמתי מהרבה דברים, בעיקר מעצמי, עשיתי הכל כדי להיות לידו, הרגשתי חסרת כל ערך וחסרת ביטחון ואין לי בעיה של בחורים סביבי, לפני שהכרתי את הבחור הנ"ל הייתה לי הערכה עצמית גבוהה, ידעתי שאני בחורה אינטלגנטית שנראית טוב ושלא חסר לי כלום כדי להצליח, אבל איכשהו הוא הצליח להפוך לי את העולם ולשנות אותו מקצה אחד לקצה אחר, מדוע זה דווקא הבחור הזה? שפוגע בי ופגע בי כ"כ הרבה, לא מגיע לי לספוג ממנו את ההתנהגות הזו, תמיד הייתי לצידו, בכל דבר שרצה או הצטרך, עונה על כל דרישותיו ובקשותיו, והוא בתמורה, שיקר לי, זלזל בי והמשיך לדרוך עליי, מדוע הוא עשה זאת? מדוע אמר לי אינספור פעמים שהוא אוהב אותי ואני חשובה לו מאוד ולמחרת השתנה לחלוטין?