אהבה בין דתית: מה צריך לדעת

תאריך פנייה: 06.10.2014 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
DAG
....
06.10.2014 • 23:31

שלום
דוקטורבעבר רשמתי לך בנוגע למשהו אחר לגמריאני לא יודע אם זה נוגע לפורום הזה אבל בכל זאת אנסהאני סטודנט לרפואה באירופהלפני הטיסה שלי לכאן (אני רושם זאת מצ'כיה) באתי מבית מאמיןאנחנו לא שומרים שבת ולא דתיים אני מאוד חילוניים אבל שומרי מסורת ומאמיניםאני בראש ובראשונה היה לצאת ולהיות במערכת יחסים עם יהודיה ועדיפות לישראליתאך למרות שאני נמצא כאן כלכך מעט זמן בכל זאת זאת אירופה והכל כאן שונה מהארץוהתאהבתי בבחורה מקומית למזלי או לרעתי (עדיין לא החלטתי) היא לומדת ECONOMICSהבחורה לא יהודיה ואני עדיין לא יודע איך קרה לי שהתאהבתי בה קרה בינינו קצת קרבה אינטימית והכל עדיין FRESHאני מקווה שזה מתאים לפורוםואם אוכל לבקש את עצתך בעניין כי מצד אחד ליבי איתה למרות שזה חדש מצד שני יש לי למרות זאת קצת מחסומים בגלל עניין היהדות .

ד"ר אורן חסון
אהבה בין דתית
07.10.2014 • 17:15

דאג יקר,
במציאות, ניתן ואפשר להתאהב בבן או בת זוג ששייכים לדת אחרת. למה לא?אבל זה לא מה שציפית, ויש לזה השלכות. אחת ההשלכות היא שהחיים איתה לא יהיו דומים למה שציפית עד עכשיו. זה לא אומר שהם לא יהיו טובים. הם אולי אפילו יהיו יותר טובים, אתה לא יכול לדעת מראש. הרבה תלוי באופן שבו תקבל זאת.אם תאכל את עצמך כל העת על העובדה שאתה עושה ויתור על העתיד האלטרנטיבי שלך, זה שלא יהיה איתה, יהיה לך קשה מאד. כי עם כל ויכוח קטן תחזור לחשוב על מה שויתרת למענה, וזה יקשיח אותך. כאן עיקר הסיכון. הסיכון האחר נובע מכך שאולי בשל הפער הזה תחשוב או תשלה את עצמך לחשוב שזה רק זמני, ושאחר-כך "תחזור לעצמך", וכל זה יהיה על חשבונה, כי תראו את הקשר הזה עם ציפיות שונות לגמרי. לא רק היא תפסיד מזה, ולא רק כלפיה זה לא יהיה הוגן, אלא גם כלפיך, כי אם זה המצב, תרגיש ותבין שאתה אדם פחות טוב, ואגוצנטרי שדואג יותר לעצמו, וזה לא יעשה לך טוב בטווח הרחוק. אני לא יודע אם זה מה שאתה מאחל לעצמך. חשוב היטב לאן אתה נכנס, ואם אתה נכנס לקשר הזה, הכנס אליו בלב שלם, של קשר בין גבר לאשה ושל אדם לאדם. אם תצליח לשמור על ההומניות שלך, תוכל להרוויח. תחליט מוקדם ככל האפשר אם אתה רוצה. ואל תראה זאת כמחוייבות כבר עכשיו, אלא ככל קשר שצריך להיבנות עם הזמן, ושיש לו התחלה טובה כי היא מאד מוצאת חן בעיניך.וחבל שלא נתת לי קישור להתכתבות קודמת, היא היתה יכולה להקל עלי להבין אותך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
DAG
אהבה בין דתית
08.10.2014 • 00:06

תודה רבה דוקטורעלו לי עוד כמה ספקולציות בנוגע לעם הדבר הזה באמת מתפתח האם לספר להוריםשוב אנחנו לא מגיעים מבית דתי כלל או כללאבא שלי צחק איתי לפני שטסתי ואמר לי שאני אמצא לי איזה מישהיא שםאבל בתחלס במידה וזה באמת זורם לכיוון הזוגיות אני לא יודע אם לספר או שלהסתיר כי אייני יודע מה תגובתם האמיתית תיהיהאני לא יודע איך למצוא את ההתכתבות המוקדמתובכל אופן היא עסקה באהבה אחרת ישנה שהייתה לי והתייעצתי איתך בנוגע לדבראז שוב תודה:)

ד"ר אורן חסון
האומץ לספר לעצמך?
09.10.2014 • 19:24

דאג יקר,
מותר לך לחכות כדי להיות בטוח. אבל קח בחשבון שכל עוד אתה לא מוצא אומץ לספר, פרושו שלא השלמת עם האפשרות הזו, ואז אתה אולי גם משלה את הבחורה. כי אתה לא יודע אם תוכל להשלים את הקשר למשהו שאולי היא תרצה בו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083