תשובות לשאלות קשות
גל
מה לענות אולא?
⌄
לילה טוב לך!לפני כמה חודשים שאלתי אותך איך להתיחס לאשמות של בתי בת 21כמעט כלפיאמרתה להקשיב .לעזור לה לשחרר.היא גרה אצל אביה. עובדת רחוק מהבית.היום נפגשנו .היא באה הביתה פעם בחודש. הזמנתי אותה אלי.אמרה לי"לא היום" קיבלתי קשה את זה .גם כשה היא רחוק בקושי עונה.לא הסכימה שאני אלווה אותה.רק אמרה כמה פעמים "למה אני לא מצלצלת אליך?" חיכתה לתשובה. מה לענות או לא? היא לא רק מדברת גם שואלת.לענות אולישתוק?היא דורשת תשובה!מה היא רוצה ?מרחק ?צדק?אני סובלת מהריחוק!!!!המון תודה.
ד"ר אורן חסון
תשובות לשאלות קשות
⌄
גל יקרה,
לא הבנתי את שאלתך כי היא יכולה להתפרש לשני כיוונים. אם היא שואלת למה את לא מצלצלת יותר אליה, את אכן אמורה לענות. למשל, את יכולה לומר: חששתי שאת לא רוצה לשמוע אותי. את יכולה להתנצל ולומר את צודקת, אני אטלפן יותר. כשהיא שואלת שאלות הקשורות להתנהגות שלך, עני לה גם כשקשה, ובעיקר להבין מתוך זה מה היא רוצה ועל מה היא מתלוננת, ולנסות כמיטב יכולתך להיות אמא, לפי הבנתה. כל עוד היא לא חוצה גבולות בלתי אפשריים מבחינתך.ואם היא רוצה ממך תשובה לשאלה למה היא לא מצלצלת (שיכולה להגיע בלשון תלונה, ועם תשובה בצידה: "כי אני לא יכולה לדבר איתך", ו/או "אי אפשר לדבר איתך"/ "אני לא מצליחה לדבר איתך כי... כך וכך..."), את צריכה לנסות להבין מה היא רוצה באמת.אין ביטחון שהיא תוכל ללמוד להקשיב לך או לקבל אותך בזמן הקרוב. נסי לאט לאט, להתקרב ולהקשיב. כי כנראה שהיא רוצה צדק, כפי שהוא נראה מנקודת מבטה. על זה כתבתי לך קודם.
גל
תשובות לשאלות קשות
⌄
תודה לך שוב!בתי מחפשת צדק! הצדק שלא "נולד" לפני 10שנים לפחות.המחיר.שאני צריכה לשלם זה לא לשמוע ממנה הרבה ובקושי לראות אותה.זה משפיע על בתי הקטנה ,שגם לפני כמה חודשים עברה לאביה.לפעמים היא מתקרבת קצת. ואז שוב.....כל הזמן שאלה חוזת "ולמה את חושבת שזה ככה?"אין לי תשובה.געגעה לשינוי ויציבות ישלי כן .תודה.