אבל על קשר שנגמר
אחות
עזרה לאחות במשבר
⌄
שלום רב,
אשמח לעזרה ,אחותי בת 24 עם עבר לא פשוט(נתק מההורים-מהצד שלה, לא למדה את כל ה12 שנות לימוד שלה ,עובדת בחול כבר 4 שנים ומדי פעם מגיעה לארץ לביקור -היא מגיעה אליי או לחבר שלה שמגיעה יחד איתה לארץ מאחר ואין לה דירה משלה .טוב אז קצת רקע:מכל המשפחה שלי מאז ומתמיד אני היחידה שהייתי איתה כל הזמן ובכל שלב וצעד בחיים שלה, מזה כ3 שנים היא הכירה בחור בחול שהוא בעצם גר בארץ אבל עובד בחול, הם הכירו והתחילו לעבוד יחד , בחצי שנה האחרונה הם התחילו לריב המון ולפהי שבועיים הם חזרו לארץ לביקור גם למשך שבועיים שלושה, כשהם חזרו לארץ הם רבו והתווכחו וואיכשהוא זה הגיע להחלטה(מיוזמתו כמובן) שהם לא מתאימים והוא לא יכול ככה הם רבים המון והוא מודע לבעייה שלו שהוא עם אגו ואדם עצבני וגם היא כזאת ולטענתו הוא לא יכול לחיות עם מישהי עם אופי כמו שלו , לאחר נסיונות של חזרה מצידה הוא לא הראה רצון והגיעה להיפרד ממנה אתמול מאחר והוא טס היום ב3(מה שהיו צריכים לעשות יחד ולחזור לחול לעבודתם) מאותו רגע היא לא מפסיקה לבכות כל היום והיא נמצאת בחדר ולא יוצאת ורוצה לישון, אני רוצה לעזור לה ואני לא יודעת איך-בבקשה עזרה , תודה
ד"ר אורן חסון
להיות באבל על קשר שחדל
⌄
אחות יקרה,
אחותך עכשיו באבל. היא ציפתה שהקשר הזה יעבוד, היא תכננה עתיד משותף איתו למרות הקשיים, היא קוותה שהכל יסתדר, וכל זה התנפץ. תני לה לבכות. זה בסדר. היא צריכה להתאבל, והיא צריכה תמיכה, ואם יש לך הכוח הנפשי להקשיב לה, הקשיבי לה ככל שתזדקק לזה. היא לא צריכה שתתני לה עצות. לא בהתחלה. היא לפעמים תרצה להיות לבד, וזה בסדר, והיי בסביבתה כשהיא רוצה זאת עד שהיא תהיה מוכנה לדבר איתך לפי המינון והקצב שלה. ולפעמים היא יכולה לרצות רק לשתף אותך, ושתביני שזה קשה עכשיו, ושהיה קשה גם קודם, ולספר לך על מה עבד ומה לא עבד, ואני יכול להבטיח לך שהיא תחזור על חלק מהדברים שוב ושוב. כל התהפוכות הללו הן טבעיות. היא בסערת רגשות. היי בשבילה ככל שאת יכולה כשהיא צריכה אותך, ובסביבה כשהיא לא. כאמור – ככל שאת יכולה להיות סבלנית. וכשקשה לך – מצאי סיבות להתאוורר לזמן מה, כאשר את רק מתחילה להרגיש כעס או יאוש, וחזרי שוב אחר-כך.