יחסים ארוכים: מה עושים?

תאריך פנייה: 10.04.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עדן (שם בדוי)
כישלון במערכות יחסים
10.04.2006 • 22:28

אני מתקרבת לגיל 29 והבעיה שלי היא שעד כה לא הצלחתי ליצור מערכת יחסים בוגרת ולאורך טווח. תמיד הייתי בחורה יפה ומחוזרת. מערכת יחסים הראשונה שלי היתה בגיל 22 וגם עם שקרן כפייתי שרק פגע באימון הבסיסי שלי בגברים. מאז היו לי רק אכזבות וקשה לי להצביע על הנקודה העיקרית. א. יתכן שאני מתמסרת למי שאני רוצה מהרב. יש לי מישהו שאני בקשר איתו כבר תשע שנים וזה על בסיס מיני בלבד. כשרציתי לא מזמן לשדרג את הקשר לרציני יותר הוא אמר לי שאני בחורה שמשחקת משחקים ושלא מתאים לו אחת כמוני כי הוא רכושני.מצד אחד המשחקים זה המנגנון שבניתי על מנת לא להיפגע מאידך זה מה שמוביל לכך שאני מאבדת את הקשר שאליו אני מייחלת.מה לעשות??? השעון הביולוגי מתקתק וזה לא בא לטובתי, איך נכנסים למערכת יחסים נורמלית??יש לציין שאני בחורה שמשדרת לגברים המון בטחון עצמי, אך הנכון הוא שאני חסרת בטחון וזקוקה כל הזמן לחיזוקים מהסביבה

ד"ר אורן חסון
לחפש גבר, או אדם ובן זוג
20.04.2006 • 12:44

עדן יקרה,
אמנם זה סוד, אבל כדאי שגם את תדעי, שכולם, גם האנשים שנראים הכי בטוחים בעצמם, יש בהם מידה של חוסר בטחון, והם זקוקים לחיזוקים. זה רק עניין של מידה. הכלל הוא שכולנו מרגישים הרבה פחות בטוחים בעצמנו מכפי שנראה הדבר כלפי חוץ.לגבי המערכת הארוכה שלך, סביר מאד שנוכחותה, וקיום גבר בחייך, אפילו אם רק לצרכים מיניים לכאורה, הפריעו לך במציאת קשר אחר. ואני משוכנע שהקשר הזה סיפק לך לא רק צרכים מיניים, אלא גם מגע, ורוך לפעמים, וחברה לפעמים, כאשר הרגשת בודדה, ולכן לא פלא שחשבת לשדרג אותו, גם אם את לא משוכנעת שהוא הגבר שהיית רוצה להנשא לו. אלא שהוא הגבר שזמין לך, ולכן החלטת שהוא הוא הצ'אנס שלך להקמת משפחה וילדים. אלא שהוא כנראה למד להסתפק במה שהוא קבל ממך, ולא רוצה יותר מזה. אז קודם כל, נדמה לי שמוטב לנתק את הקשר הזהלחלוטיןכדי לפנות את עצמך לקשרים אחרים. יש סיכוי שהחסר הזה יפער חור מסויים אצלו, ואולי יגרום לו להבין שהוא רוצה אותך יותר ממה שהוא משער לעצמו, אבל אל תבני על זה. אם זה יקרה, זה יהיה תהליך שיקרה אצלו, בלעדייך. אל תתני לו לשחק משחקים של אולי, ובואי נראה, כי המשחקים האלה יוכלו להמשך שנים במצב של חוסר ודאות. הוא מכיר אותך מספיק טוב, כך שאם ירצה אותך שוב, בנו לוח זמנים מוגדר לשדרוג היחסים, ללא אפשרות של משחקים מצידו.ועד שזה יקרה, אם בכלל, התחילי ליצור קשרים אחרים. אני לא יכול לתת לך מדריך אונליין קצרצר ל"איך נכנסים למערכת יחסים נורמלית?" כי זה תלוי באדם שאיתו את נפגשת או בוחרת להפגש, ולא תמיד אפשר לדעת מייד בהתחלה אם הוא האדם המתאים. משכי את ההתמסרות קצת יותר, ואולי זה יהיה לך קל אם תחשבי לא רק על המשיכה המיידית, ועל התאמתו כגבר, אלא בעיקר על זה שאת רוצה ללמוד אותו כאדם וכבן זוג.ואם את מרגישה שאת זקוקה עוד להדרכה ולחיזוק בתהליך הזה (שכן, בעצם ניתוק הקשר שיש לך, את גם יוצרת שינוי), אולי כדאי שתגיעי ליעוץ מקצועי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083