ייעוץ זוגי בתקופת טיפולי פוריות
איך לשמור על הקשר, ולא ללכת לאיבוד זה לזו?
טיפולי פוריות דורשים שיתוף פעולה מיוחד בין בני הזוג. זוגות רבים לא מודעים לקשיים הנפשיים המיוחדים הנובעים מהם, מה עוד שרבים מתוכם הם זוגות בתחילת דרכם הזוגית שגילו שקיים קושי בהגשמת החלום האישי והמשותף שלהם, והם נדרשים לשיתוף במינון ובעצמות רגשיות שלא התנסו בהם בעבר. לכאורה, מה הסיפור? כל מה שצריך זה לעבוד "לפי הספר" – הנחיות הרופאים. באופן מעשי – זו מעמסה רגשית כבדה כמעט מכל בחינה שהיא.
בני זוג הנדרשים לטיפול פוריות נקלעים לתהיות, לרגשי אשם, לקשיים להתנהל לפי הספר במקום לפי הרגש, ועוד ועוד, שלא לדבר על קשיים כלכליים אפשריים. הציפיות של בני הזוג מעצמם ומבני זוגם נשברות על הרקע הזה באופנים שונים, בין אם על רקע הצורך בשיתוף פעולה בתנאים שהם לא קלים רגשית, ובין אם מעצם ההבנה שיש לו או לה, או לזיווג הזה דווקא – ולא פעם מסיבה שאינה ברורה – בעיית פוריות. משימתיות יתר של אחד מבני הזוג (ובדרך כלל האשה) עלולה לגרום לצד השני להרגיש "אביזר רבייה" ולא אדם פגיע, עם רגשות, ועלולים לגרום לו להרתע ולהתרחק. לא תמיד קל להודות בצרכים הרגשיים האלה, וקשה לדבר עליהם. לשני הצדדים. לפעמים שבירת הציפיות הזו, המאמץ הנדרש והמתח הנוצר מביאים את אחד מבני הזוג או את שניהם למחשבות "קיומיות" באשר להמשך חייהם ודרך התנהלותם, והם נקלעים למשבר נפשי.
מערכות רפואיות הקשורות לטיפולי פוריות אינן בנויות לטפל גם במרכיב הנפשי של הטיפול. חשוב, חשוב, חשוב לדבר. אלא שזה לא קל. המטענים הרגשיים הפנימיים עלולים להיות כאלה שאתם לא רגילים לפתוח. אני ממליץ, מאד – עם ההבנה הראשונה שנוצר מתח או ניכור על רקע טיפולי פוריות, ואולי אפילו קודם, כהכנה מוקדמת – על יעוץ זוגי במשך ובמקביל לטיפול הפוריות, עד לכניסה להריון.
את הנושא הזה הרחבתי בדף נפרד, ו אתם מוזמנים לקרוא אותו כאן .
על מאגר הטיפים ליחסים ולהתמודדות אישית
את מרבית מאגר הטיפים בנושאים של זוגיות ושל עבודה אישית כתבתי בעקבות שאלות שנשאלתי ב פורום האינטרנט שאני מנהל , ועיבדתי את תשובותי לטיפים באתר שלי. הקישו כאן כדי לראות מאגר הטיפים הכולל .
אם הטיפ הנוכחי חשוב לכם, שימרו אותו במועדפים או כחלונית נפרדת על המסך, כתזכורת, ועיינו בו שוב, כשתרגישו צורך.