תקשורת זוגית: מסרים כפולים וחששות
טל
זקוקה לעזרתך
⌄
ד"ר חסון שלום
רב,אני נשואה שלוש שנים ואם לתינוק בן שנה וחצי.לאחרונה החליט בעלי כי הוא מעוניין להרחיב את המשפחה ולהביא ילד נוסףאני עדיין לא מוכנה לזה מכיוון שאני מעוניינת קודם לעשות טיול יחד עם הילד לארצות הברית לשבועיים. אני יודעת שאם יהיה לי ילד נוסף הסיכוי שאני אסע לארצות הברית בשנים הקרובות שואף לאפס. בעלי בהתחלה הסכים עם הרבה הסתייגויות, קבענו תאריך ויעדים וכבר התחלתי לתכנן והייתי מאושרת, אולם לפתע הוא שינה את דעתו והחליט שהוא לא רוצה לנסוע ושהוא חושש לקחת תינוק לארצות הברית.מצדו להשאיר את התינוק בארץ אצל הוריו, אך אני לא מוכנה מאחר שאני יודעת שייגרם נזק רב לתינוק מאחר שהוא קשור אליי מאד ונמצא 24 שעות ביממה איתי.אני מרגישה שבעלי שולט בי ומחליט, למעשה, את כל ההחלטות החשובות בזוגיות שלנומה עליי לעשות?אודה לך על עצתךטל
ד"ר אורן חסון
מה שחסר לו, וממה שאת פוחדת
⌄
טל יקרה,
קשה לי לדעת איך לנהל דברים מבלי לדעת איך מתנהלת התקשורת שביניכם. אבל בדקי אם יכול להיות שאת נותנת לו מסרים כפולים, כלומר, אולי אומרת את דעתך, אבל לא באופן נחרץ וברור (אולי כדי שלא להכנס לעימותים). אם זה נכון, הוא לומד מזה שאת לא משוכנעת במה שאת אומרת, ושסביר שהוא ישיג מה שהוא רוצה.ואגב כך, האם זו הסיבה היחידה שבגללה הוא לא רוצה שהבן שלכם יצטרף לנסיעה? ואולי הוא רוצה הזדמנות להיות איתך ביחד? יותר אינטימיות, למשל? אולי הוא פוחד שהבן שלכם יקלקל לו את זה? בדקי איתו.מה שעוד לא ברור לי הוא גם למה תינוק בן שנה וחצי נמצא איתך 24 שעות ביממה. בשלב הזה, בדרך כלל אמהות כבר מזמן עובדות. ממה את חוששת באמת?