תקשורת זוגית: חששות וביטחון
שימי
אימון בין בני זוג
⌄
שלום
אשמור את שמי לעצמי, אבל אשמח לעצה, אני יודע שזה קצת ארוך אבל אני ממש זקוק לעזרה. אני (25) וחברתי (23) כבר שנה. לצערי, האולי מיותר, לחברה שלי יש מלא ידידים ומתחברת יותר לגברים מנשים, תמיד הייתי קנאי ורוב הקנאות לידידים שלה ירדו במהלך הזמן במיוחד לאחר שהכרתי אותם. לצורך ידע כללי, חברה שלי הייתי בהודו כשלושה חודשיים למשך כל הזמן הזה שמרתי לה אימונים וחשבתי עליה תמיד, הטיול מלווה בקושי רב שבו תמיד קנאתי בכל דבר שזז לידה בצורת זכר, אפילו תמונות עם גברים אחרים היה קשה לי לעכל. לאחרונה היא התחילה עבודה חדשה, בעבודה היא הכירה בחור נשואי פלוס 2, כאשר הם מתכתבים בפלאפון, דבר אשר מוציא אותי מדעתי. על הנושא דיברנו לא קצת והדגשתי לה שזה מוציא אותי מדעתי ומפריע לי מאוד, תגובתה הייתה שהם מדברים על עיניניים יבשים והיא מאוד צריכה חבר בעבודה החדשה. אחרי כמה פעמיים של ויכוחים דומים בעלי תוכן שיחה דומה, ביקשתי לראות את השיחה והתגלתי לדעת שהתוכן נמחק. דבר זה העילה בי חששות ותחושות עמוקות של בגידה ובילבול, תגובת בנושא היית שאילו הן שיחות פרטיות והיא לא רוצה שיחטטו וידעו בעבודה שהיא מדברת איתו. אני מאוד מתבייש בזה אבל הייצר שלי גדול ממני, אך חיטטי לה בההודעות וראיתי שהשיחות אומנם יבשות אבל אחת לכמה זמן ההיסטוריה נמחקת. שלשום היית לנו שיחה קשה מאוד שבה נשברתי ועמדתי בוכה ושיתפתי אותה בההרגשה הרעה שאני מרגיש כאשר הם מדברים. לטענתה היא לא יודעת מה לעשות ואין לה דרך לפתור את זה. היום הייצר בגד בי שוב וראיתי בהודעה שהיא יזמה שהיא עם חברות במושב שלו והיא קוראת לו לבוא לשבת איתה ביוזמתה. אני לא יודע איך להרגיש יותר אני רועד כואב מקנא ובכנות לא יודע איך אני נירדם הלילה. מה אני עושה במלוא מובן המילה, כי אינני יודע מה לעשות יותר. כל הפתרונות הטרווילים כבר ניסיתי ואינני יודע איך להמשיך את סדר היום יותר. אני מאוד מאוד מאוד אוהב את חברה שלי ומאמין לה אבל ההתנהגות נראת קצת חשודה לטעמי.
ד"ר אורן חסון
תקשורת פתוחה וגלויה
⌄
שימי יקר,
קשה לי לומר לך אם יש גרעין של אמת בחשש שלך או לא. קשה לי לומר אם היא ילדותית ומתקשה ליצור קשר בוגר, או שנזקקת לקשרים אחרים, ולו רק כדי להרגיש בטוחה יותר בעצמה בסביבות חברתיות ומקצועיות שונות. וקשה לי גם לומר אם אתה קנאי יתר על המידה, ומגזים בתגובות שלך - מה עוד שהצהרת על עצמך כקנאי (ובינינו? - הקינאה היא דבר טבעי, אבל היא יכולה להופיע גם במינון יתר, כלומר, להפריע ליחסים תקינים). אני מניח, לפי מכתבך, שהתשובה היא אי שם בין שניהם. מה שנראה, בכל אופן, שאתם לא מצליחים ליצור תקשורת טובה וגלויה מספיק כדי שאתה תקבל בטחון, וכדי שהיא לא תרגיש מוגבלת על ידך. וזה המפתח, ליצור תקשורת טובה, גלויה, ותוך התגברות על חששות ופחדים. יתכן שתרצו לשקול יעוץ זוגי. ראה באתר שלי,יעוץ בתחילת הדרך.