קשר מרחוק: ציפיות וזמן
מיקי
אוהבת אותו אבל יש הרבה בעיות
⌄
אני במערכת יחסים מאוד לא ברורה עם מישהו..זה בן אדם שאני אוהבת נורא..והוא אומר שגם הוא אוהב אותי..אנחנו נפגשנו בסך הכל 4 פעמים אבל הקשר ביננו מאוד מיוחד והרגשנו שיש לנו חיבור קוסמי ואמיתי משורש הנשמה..למרות שיש כמובן בעיות,אחרת לא הייתי כותבת כאן..הוא חסר בטחון נורא והייתה לו בעבר חרדה חברתית שיש לו עד היום והוא מטופל ע"י פסיכולוג שיפתור לו אותה..הוא גם נורא נורא פאסיבי..את כל הפגישות שלנו אני יזמתי והיה לי מאוד קשה לעשות זאת..כי הוא לא מתאמץ בכלל ותמיד פוחד להפגש באור יום..באופן כללי הוא גם בקושי יוצא מהבית באור יום..הוא משקר הרבה מתוך פחד כמעט לכולם,ומתחזק סיפורים ושקרים שהוא יוצא..יש לו עוד הרבה בעיות שאני לא אפרט כאן עכשיו אבל שמקשות על בניית זוגיות נורמלית.לפני שבוע הוא טס לחו"ל למשך שלושה חודשים במסגרת העבודה שלו..הוא אמר שלי שבנתיים אני משוחררת לעשות ככל העולה על דעתי עם גברים אחרים כי מבחינתו אני שלו וזה לא מפריע לו ובסוף נתחתן..הבעיה היא שאני לא מסוגלת ולא רוצה לעשות שום דבר עם אף אחד אחר..אני קשורה אליו כל כך..ואוהבת אותו לפעמים אפילו יותר מדי..אם אני שולחת לו הודעה ולוקח לו יותר מדי זמן לענות לי אני ממש מתעצבנת..אם הוא שולח לי איזושהי הודעה יבשה כשאני מנסה לשמח אותו זה הורס לי את כל היום..אם אני שומעת איזה שיר על אהבה ורואה זוג מחזיק ידיים זה גורם לי לרצות לבכות..אני מתגעגעת אליו נורא ועקב כך לא מנסה לפתח קשר רומנטי עם אף אחד אחר..אני חושבת שהקשר איתו פוגע בי..גם כי הוא לא הכי טוב בשבילי ויש לו הרבה בעיות חברתיות ואישיות וגם כי אני לא חושבת שהוא אוהב אותי באותה מידה שאני אוהבת אותו ולא בטוחה אם אני מאמינה לו כשהוא אומר שנתחתן.מה עליי לעשות? אני רוצה להשתחרר ממנו מצד אחד ומצד שני לא מסוגלת כי אני אוהבת אותו נורא ובאמת ובתמים רוצה שיהיה איתי כל הזמן ושנתחתן..מה לעשות..?
ד"ר אורן חסון
יש, וגם תהיינה. תני לזמן לעבוד.
⌄
מיקי יקרה,
נפגשתם רק 4 פעמים, ולא כתבת לאורך כמה זמן. האם בתוך שבוע-שבועיים, או ארבע פעמים שנמשכו שנתיים. את מבינה מכך שאני מתקשה לענות. אני יוצא לכן מתוך הנחה שנפגשתם 4 פעמים בשבועיים שלפני שהוא נסע מכאן, כלומר, באופן אינטנסיבי מספיק כדי ליצור קשר שאפשר, לכאורה לפחות, לסמוך על רציפות לו היה ממשיך להיות כאן. לו היה מדובר ב-4 פגישות במשך שנתיים, ואפילו במשך חצי שנה, הייתי שואל אותך מדוע את חושבת שזה יהיה אחרת אחר-כך.כרגע, יש לך ציפיות גבוהות ממנו ומהיחסים העתידיים שלכם, למרות שאת מבינה את הקשיים שיש ויהיו בקשר איתו, וכתבת על הקשיים הללו. זו בחירה שלך להמשיך בקשר איתו למרות הקשיים, ואני מקווה שאת יודעת למה את נכנסת, וריאלית בציפיות שלך ממה שיהיה כאשר תהיו ביחד. כי חשוב שתראי את הקשר לפי מה שיש בו, ומה שיש באדם שבו, ולא לפי מה שהיית רוצה שיהיה בו באופן אידיאלי, כי זה כנראה לא יהיה.ואם כך, תני לזמן לעשות את שלו. בעיקר אצלך. לראות איך את מתמודדת עם המרחק, עם מה שהוא יכול לתת לך בתנאים הללו, ועם מה שיבוא לאחר שלושה החודשים, לאחר שיחזור. אין לך אלא להתאזר בסבלנות, כי עם הזמן תדעי טוב יותר מה נכון לך לעשות.