תקשורת זוגית ומיניות: טיפים להתמודדות
שלומית
תקשורת בעייתית.
⌄
שלום
לך ד"ר אורן חסון!אני בחורה נשואה בשנות ה20 + לחיי עם תינוקת בת שנתיים.את האמת אני לא יודעת מאיפה להתחיל ... מה בדיוק לכתוב...בתקופה האחרונה (3 חודשים אחרונים) התחיל בעלי לעבוד עד שעות מאוחרות וחוזר הביתה בסביבות 8,9 בערב (אם לא יותר..), אני מקיצה בשעות הבוקר המוקדמות (סביבות 5 ) וחוזרת ב 5 6 בערב ...עכשיו , יוצא מצב שכשהוא חוזר הביתה אני כבר ממש עייפה ! עייפה סמרטוט .. מה שגם עד הגעתו אני עסוקה בסידור הבית, בישולים וטיפול בילדה והשכבתה לישון. לאחר מכן אני מתפנה להתעסק קצת בעצמי , מדברת קצת עם חברות , קצת בודקת איימיל ....וזה בדיוק הזמן שהוא מגיע !וכשהוא מגיע הביתה דבר ראשון שהוא עושה זה פרצוף חמוץ על עצם התעסקותי בדברים אחרים ולא בו ! אני לא אשקר .. יש ימים שאני באמת מגזימה קצת ויושבת יותר מידיי על המחשב ואולי קצת יותר מידיי עם חברות, אבל בטח לא כל יום! בכל מקרה זה הדבר הראשון שהוא עושה כשהוא נכנס, אז אני עוזבת את העיסוקים שלי ומתפנה להתייחס אליו להגיש לו אוכל , לקשקש מעט .. ותוך כדי זה גם מספרת לו דברים שעברו עלי, קצת סיפורי חברות ,וגם הוא מספר לי כל מיני דברים...עכשיו לגבי הסקס ... מאז שילדתי קצת איבדתי את ההתעניינות שלי בסקס , אנחנו שוכבים אחת לשבוע ובזה זה מספיק לי , אבל הוא לא מוכן להסכים עם העניין! הוא כל הזמן מתלונן על איכות הסקס והתדירות.. ועוד דבר מאז הלידה נהייתי רגישה בכל מיני חלקים בגופי , כבר לא נעים לי כשנוגעים לי למשל בפטמות , זה כואב לי ומציק לי , (וזה ככה גם ישאר לאחר בדיקות שעשיתי ) ועוד מיני דברים כאלה .. הסברתי לו כבר מליון פעמים שזה לא שאני דוחה אותו אלא כבר לא נעים לי יותר הדברים האלה וכל פעם הוא חוזר הלוך ושוב על העניין המעצבן הזה שאני דוחה אותו !!! נמאס לי להסביר לו כבר!! מה לא ברור בהסבר שלי!! בעצם מה שגורם לי בכלל לא לרצות יותר סקס כי הוא מעיק עלי ...מעיק!!!אתמול הוא הגזים לגמרי , הוא בא הביתה , והצעתי לו להתקלח בייחד (משהו שאני יוזמת מידיי פעם כדי שיהיה נחמד) התקלחנו , אח"כ הוא התיישב לראות משחק כדורגל תוך כדי זה שהוא טורח להסביר לי שהתקשורת שלנו לקויה ואנחנו לא יושבים יותר ביחד , הוא התחיל להתלונן על זה שהסיפורים שאני מספרת לו על החברות שלי לא מעניין אותו ! ושאני לא אטרח בכלל לספר לו יותר דברים כאלה ...אני הסברתי לו ואמרתי שזה נורא לא פייר מה שהוא עושה כי כשהו מספר לי מה עובר על אחד מהחברים שלו אני מקשיבה , אז למה לי הוא לא יכול להקשיב! כשהוא בוחר ללכת לשבת עם חברים שלו בערב זה בסדר , לעומת זאת כשאני מדברת עם חברה במסנג'ר אני "לא אכפתית לקשר שלנו", כשהוא מדבר עם חבר בטלפון בערב זה בסדר , אבל כשאני מדברת עם חברה בערב אני "עושה את זה על חשבון זמן האיכות שלנו".בקיצר אני וטבעי הסלחן נטיתי לחשוב שאולי העייפות מהעבודה גורמת לו לדבר לא לעניין ונסיתי למשוך אותו לאקט של סקס ,ועשיתי את זה במחצית של המשחק "שחלילה לא אגרום לו להפסיד מהלך" בקיצור אני משתדלת, נוגעת, מלטפת והבו אדם שקוע בטלוויזיה ! העביר למשחק אחר !!! אחרי נאום מושקע על תדירות הסקס העלובה שלנו!! הוא היה לגמרי שקוע ובכלל לא שם לב שאני מנסה להתחיל משהו נעים ....נעלבתי ... תוסכלתי לחלוטין....(אה כן, שחכתי לציין , עד לא מזמן לא היו לי כמעט בכלל חברים ועכשיו משגדלה הילדה התרחב חוג החברים שלי , מתקשרים אלי הרבה , ושולחים לי אמיילים הרבה...והוא לא מוכן (כנראה) לקבל את זה ! ומה שגם שמתי לב שאף אחת מהחברות שלי לא מוצאת חן בענייו !!! כולם "דפוקות" "סתומות"... )לסיכום ... אין לי כוח יותר ! לא להשקיע ולא לנסות אפילו ... נמאס לי מהגישה שלו! נמאס לי לחיות כל הזמן התחושה שאני לא מספקת אותו! והכי הכי ......נמאס לי להסביר כל הזמן !נמאז לי שהוא לא מקבל את החברות שלי ! ושהוא עושה את מה שאני עושה בדיוק ואצלו זה בסדר ואצלי זה לא!ד"ר עזרה.................בבקשה עזרה.........
ד"ר אורן חסון
לכבות ולהדליק אזורים במוח
⌄
שלומית יקרה,
לפני שאגיע לעיקר, אקח בכל זאת מקרה פרטי... את כותבת:-ונסיתי למשוך אותו לאקט של סקס ,ועשיתי את זה במחצית של המשחק "שחלילה לא אגרום לו להפסיד מהלך"האם באמת התכוונת שכל המהלך הזה ביניכם ייקח רבע שעה גג, ושלא יפסיד את המחצית השניה? – אני מניח שלא. ודבר נוסף שאת צריכה להבין לגבי גברים (הכללות, הכללות, לפעמים גם אני עושה אותן, אבל במקרה הזה זה נכון לאוהבי ספורט), הוא שחלוקת הקשב שלהם הרבה פעמים לא משהו. וכאשר יש משהו מרתק בטלויזיה (ספורט!), האדרנלין שלו שם, וכדי להפנות את הקשב שלו למין, הוא צריך לכבות קודם אזורים מסויימים במוח, לפני שיוכל להדליק אחרים. זה כמעט בלתי אפשרי לעשות זאת באופן מיידי, וכאמור, זה לא את אשמה, ולא הוא אשם, אלא כך הוא בנוי. אז הטיימינג של הנסיון למשוך אותו, היה ממש לא מתאים. היית צריכה קודם לכבות לו את הטלויזיה (אם הוא היה מוכן לזה, וכנראה שלא), לתת לו לנוח חמש דקות כדי לכבות את מוקדי הספורט שלו, ורק אז לעשות צעד בכיוון שרצית.ולשאלתך המרכזית: יש לכם בעיה לא פשוטה של תקשורת (הוא לא מבין אותך, אבל גם את לא מבינה אותו), וגם של פער ביכולות ובצרכים. בגלל הקשיים שאינם רק בתקשורת, אלא גם בהבטים המיניים, רצוי שתלכו למטפל זוגי שהוא גם מטפל מיני. ואם בן זוגך יגיד לך שהבעיה שלך ולא שלו, תגידי לו שיכול להיות, אבל שחשוב שהוא ישתף איתך פעולה כדי לעזור לך להתגבר על הבעיה.
שלומית
העדפות שלו ולא שלי ....
⌄
בהתייחסות למקרה שהתייחסת אליו אפרט יותר :לעומת מה שהסקת , אני כן מבינה את כל עניין הספורט והגברים , אני יודעת כמה זה משנה להם לראות את כולו בלי שמישהו יקרר את התלהבותם באמצע גם אם זה הפסקה של מחצית!אבל לבקשתו של בן זוגי מס' פעמים , זה שהוא מתגעגע לחפוזים , והוא התכוון גם ספציפית סקס במחצית! הוא כבר מס' פעמים יזם בעצמו מעשה כזה ולפעמים אפילו תוך כדי משחק...ובד"כ כלל כשהיינו מתווכחים ( לאוו דווקא כשאנחנו צופים במשהו) היינו מתפייסים וכמובן מקנחים בחפוז כזה או אחר .את האקט המושקע אנחנו שומרים לסופי שבוע בשבת בבוקר כשהילדה ישנה או שישי בערב לאור נרות ויין טוב.....(גם אם היינו רוצים באמצע שבוע , אנחנו עייפים מידיי בשביל זה).בכל מקרה הבנתי כבר שאנחנו כנראה "כבר לא מדברים באותה השפה" בתקווה שהוא יבין ויסכים ללכת לטיפול.רוב תודות על התיחסותך.
ד"ר אורן חסון
זה אכן אחרת כאשר זה מגיע מצידו...
⌄
שלומית יקרה,
זה באמת אחרת במצב הזה כאשר זה מגיע מצידו. ואולי סימפטומטי שגם כשזה מגיע מצידו, במצב הזה, אז זה חפוז. בכל מקרה, אני מאחל לך הצלחה בטיפול.