תקשורת זוגית: איך להתחיל מחדש

תאריך פנייה: 17.07.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
קארין
מאורסים כשנה והקשר קורס.
17.07.2012 • 15:24

שלום
ד''ר.אני והבן זוג נמצאים במערכת היחסים כשלוש שנים,לפני שנה התארסנו,הכל היה טוב והקשר היה נפלא,שיחות בילויים כמו כל זוג צעיר.תכננו להתחתן בעוד כחצי שנה,אך משהו השתבש לו בדרך וכרגע הקשר נמצא לקראת סיומו והכל נראה אפל ורע.ריבים שאני לא רואה להם סוף,שיחות על ניתוק הקשר,קללות וצעקות.הוא טוען שאני לא אותה בחורה שהתאהב בה ואני מרגישה שהבן אדם שהכרתי נעלם לו גם כן,אז אחרי פרידה של חודש החלטנו לחזור ולנסות לעלות על גל חדש יחד.כל זב קרה לפני כחודש חודשיים ולפי הטענות שלו כלפיי המצב לא השתנה מבחינתו ורע לו איתי,אני מרגישה את ההפך שהקשר כן חזר להיות יציב אך עדיין יש על מה לעבוד.אני חייבת לציין שבכל דבר שאני מנסה לעלות,כל נושא שמפריע לי הוא פשוט מתנפל עלייי וטוען שאני ההאשמה בכל.יש מקרים שזה אכן נכון אך לרוב הוא מנסה להוציא את עצמו כ"החכם" וה"גבר".עברתי לא מעט בחיים ואני נורא מפחדת מהלבד הזה ושוב פעם לחזור לשוק הרווקות ולחפש בן זוג.זו לא אני,ראיתי בו אב לידיי ואני עדיין רואה ורוצה אך לפי השיחות האחרונות זה נראה כאילו הוא מגיע להחלטה עם עצמו ושום דבר כבר לא תלוי בי.מה לעשות ואיך להתמודד?תודה לך מראש

ד"ר אורן חסון
זוג נפלא כשהכל טוב.
18.07.2012 • 16:40

קארין יקרה,
הייתם זוג נפלא, כאשר הכל הלך כשורה. ואז גיליתם שכאשר אתם לא מסכימים, וכאשר אתם מתווכחים על עובדות/רגשות/צרכים, התקשורת ביניכם לא עובדת כפי שהיא עובדת נפלא כשהכל טוב. אז ראשית - עדיף לחזור ולהתחיל מההתחלה, מאשר להתחיל באופן רע שכזה. אבל עוד לפני ה"ראשית" הזו, כדאי לתת צ'אנס לקשר שלכם, ולראות אם אתם יכולים להחזיר את הגלגל לאחור - כלומר, להחזיר אמון ברצון ההדדי שלכם להקשיב ולרצות זה את טובתו של זה, וללמוד תקשורת כאשר אתם לא מסכים על משהו. ראי בבקשה אתמאמרי על יעוץ זוגי לזוגות צעירים בתחילת הדרך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
הסבלנית.
זוג נפלא כשהכל טוב.
19.07.2012 • 13:09

הלינק למאמר לא עובד.

ד"ר אורן חסון
זוג נפלא כשהכל טוב.
19.07.2012 • 14:48

נכון. נסי שובכאן.ואם זה לא עובד, חפשי באתר שלי בין המאמרים בעברית, בדף הזה:http://www.orenhasson.com/publications/articles.asp

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083