תקופה קשה בזוגיות: מה עושים?
חגית
רבים הרבה
⌄
דר׳ שלום רב,
אני בת 30, בקשר מזה שלוש שנים (בן 36). אנו גרים ביחד כבר שנתיים.
מההתחלה הקשר לא היה ׳חלק׳. אני תמיד רציתי אותו יותר, הוא היה יותר שקול ופחד ללכת איתי (מכיון שאנחנו כביכול מאוד שונים). נראה כאילו התגברנו על הבעיות ולפני כחודשיים עברנו לגור בעיר מרוחקת בגלל העבודה שלו. לשנינו המעבר היה לא קל (אני עובדת מהבית אז לא היתה לי בעיה לעבור).
היינו רבים הרבה אבל תמיד היתה תקשורת טובה. מאז שעברנו הריבים שלנו הגיעו הרבה יותר רחוק.
הוא כבר מתפרץ מכל מה שאני אומרת. תמיד חושב שאני מאשימה אותו או מנסה לריב איתו. לא עובר יום בו איננו רבים. כבר חודשיים שאין בינו מגע.
אנחנו בשלב שרוצים להיפרד אבל אני לא יודעת האם כדאי לנו ללכת לייעוץ? האם אנחנו סתם עוברים תקופה קשה? אם אנחנו רבים בטירוף עכשיו שעוד אין לנו דאגות, איך זה יהיה עם ילדים?
ובנוסף- זה נראה כאילו תמיד הקשר היה כרוך במאמץ , האם שפוגשים את האדם הנכון זה לא אמור להיות לא כל כך קשה?
תודה מראש
ד"ר אורן חסון
"סתם תקופה קשה"
⌄
חגית יקרה,
אני בספק אם יש דבר כזה שנקרא "סתם תקופה קשה". יש תקופה קשה, והשאלה היא מה הסיבה לה, ומה אפשר וצריך לעשות במצב שכזה. כך גם אצלכם: יש סיבות לתקופה הקשה הזו, ובמצב כשלכם סביר מאד שזה הצטברות של חוסר שביעות רצון, עם דינמיקה של תקשורת שבה אתם לא מצליחים לדבר את זה מבלי להעביר אשמה, או מבלי להרגיש אשמה, ומכאן גם הבדלים ופערים ביכולת ובצורך "לדבר על זה" לעומת היכולת להעביר, להבליג, כשהיא משולבת עם הקושי להיות בעימות. יתכן מאד שלך יש יותר צורך לדבר על מה שלא טוב לך, ושלו יש יותר צורך להתמודד עם עצמו ועם הקשיים בעצמו, מתוך תקווה שזה יעבור לו ושהוא ירגיש טוב יותר כאשר הדברים לא נאמרים. זה ניחוש אחד של אפשרות אחת מתוך כמה אפשריות.נראה שהשאלה הכללית שלך, שהיא נובעת מן הסתם מאכזבה ומתסכול, היא "האם זה לא אמור להיות קל יותר כאשר האדם הוא האדם הנכון?" - נובעת מתוך האמונה הבסיסית שלך שהוא האדם הנכון. אנחנו בהחלט רוצים שבני הזוג שלנו יהיו "האדם הנכון", ושגם "יהיה קל יותר" ביחסים איתם, במקביל. לפעמים זה לא פשוט. לפעמים "האדם הנכון" הוא זה שאותו אוהבים ושהוא אוהב גם, אבל גם כזה שאופי ואופן התקשורת שלו שונים משלנו, או כזה שקשה לו להתמודד עם דרך התקשורת שלנו או עם הצרכים שלנו, או להיפך. מה שאומר שעל הדברים האלה צריך לעבוד. על התקשורת, על הסבלנות, על הקבלה, ועל ההבנה שצריך כנראה לשנות משהו בדברים הללו, כדי לשפר את הקשר הזוגי. אהבה היא דבר נפלא, והיא יוצרת מוטיבציה, אבל מוטיבציה לבדה לא מספיקה. לפעמים צריך להעזר במוטיבציה הזו כדי ללמוד, ולא פעם בעזרת עזרה חיצונית, איך להפוך את זה ליותר קל.