תפיסות עולם שונות בזוגיות
דולב
מוציאה מפרופורציות?
⌄
אורן שלום,אתמול קרה מקרה ואני אשמח לדעת אם זו אני שמוציאה דברים מפרופורציות כפי שהחבר שלי טוען או שהמעשה שנעשה אתמול היה "קצת" פלילי" . לפני ארבעה חודשים נגנבו לי האופניים. אתמול בערב יצאתי עם חבר מהעבודה וכשיצאנו מהבית קפה האופניים הגנובים שלי היו קשורים בדיוק מול אותו בית הקפה שישבנו בו, מיד התקשרתי למשטרה וביקשתי את עזרתם אך הובהר לי מהר מאוד שיש להם דברים חשובים מאלו. התקשרתי לחבר שלי בעוד שהחבר לעבודה התקשר לאחיו העורך דין והתייעץ עמו. זה אמר לו שאם אפרוץ את המנעול ואקח את האופניים שלי- זו גניבה. כעבור 20 דק הגיע החבר שלי מצויד בקטר תוכי ומסור ושבר את המנעול, אני עמדתי מלאה רגשות אשם קפואה במקומי ומפוחדת כמו ילדה בת ארבע, יכולתי רק לראות לנגד עיניי את התיקים הפליליים שמעשה כזה יכול לזכות אותנו בהם, הוא לעומת זאת היה מלא ביטחון וחסר עכבות לחלוטין. כשהגענו הביתה אני לא הפסקתי להסתכל דרך החלון- מסרתי פרטים מלאים אודות עצמי למשטרה ופחדתי שיעשו הצלבה, אבל מעבר לפרטים היבשים פחדתי מכך שהחבר שלי שהוא הארוס שלי דהיינו בעלי לעתיד אומר לי שאם הילדים שלנו יהיו חנונים כמוני אז הוא חונק אותי...יש לציין שכשהבחור היה ילד הייתה לו ילדות קשה מאוד שכללה מספר גנבות שאיכשהו היה לו האומץ לספר לי עליה בתחילת הקשר, עוד הוא סיפר שמה שהיה לו הכי קשה זה החוסר אמון אפילו של ההורים שלו גם כשהוא לא היה אשם. הוא אמר שהכי פגע בו שהתייחסתי אליו כאל פלילסט, הוא גם אמר לי כמה פעמים שאני לא בוטחת בו ושאני לא מבינה כלום ומה יקרה בעתיד כאשר נעמוד בפני מצבים מורכבים בחיים, האם אגיב בדרמטיות כזו ושהוא היה מאוד מופתע מהתגובה החרדתית שלי.. אבל אם להודות באמת, מה ההבדל בין אדם פליליסט ובין זה שלוקח את החוק לידיים? חלק מהחברים שלי פשוט מזועזעים וחלקם אומרים שהם לא מבינים מה הביג דיל בסך הכל הוא עשה את זה בשבילי...אני אשמח מאוד לדעת מה אתה חושב...
ד"ר אורן חסון
תפיסות עולם שונות
⌄
דולב יקרה,
שאלה מאד מעניינת ומורכבת. כי אתם באמת מגיעים משתי תפיסות עולם שונות. את צריכה ללכת "לפי הספר", ולא לחרוג כדי שלא להסתבך, והוא מוכן לכופף פה ושם את החוקים, ובעיקר כאשר הוא חושב שהצדק איתו. את הניגוד הזה את מקבלת מהחברים שלך, מה שאומר לך שגם זה וגם זה מקובלים בחברה שלנו, לטוב ולרע...את צריכה להבין שאם אתם הולכים לחיות ביחד, אכן תגיעו מדי פעם לקונפליקטים מסוג זה. הוא ילמד את הבן שלכם להרביץ חזרה, ואת תלמדי אותו להתלונן אצל הגננת, ואולי אפילו לא לשחק ברובים.נכון הוא שככל שיש פחות קונפליקטים בזוגיות, מכל סוג שהוא, כך יש לה סיכוי להימשך לאורך זמן. וכשיש קונפליקטים מהותיים, הסיכוי קטן יותר. אבל זו רק הסטטיסטיקה. יש זוגות שהתחילו עם קונפליקטים עמוקים והצליחו טוב.