תסכול בזוגיות: איך לתאם ציפיות

תאריך פנייה: 04.05.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
l_h
בעיות רבות
04.05.2006 • 11:48

שלום
ד''ר!יש לי כמה בעיות ....נהיתי הרבה יותר עצבנית ובלתי נסבלת לפעמים למרות שאנו נשואים רק שנתיים(ואילו שנים הקשות לפי דברים בעלי ניסיון) אבל אני מניחה שזה נובע מחוסר היחס ומחוסר רצון מצידו להיות שותף לחיים יום-יומיים.קודם הפריע לי מאוד, שבעלי בכלל לא רצה לעזוב את המחשב שלו לרגע וסתם לשבת איתי או לדבר על סתם נושאים, אבל התרגלתי למצב (אולי אני רק חושבת, שהתרגלתי) ובכלל לא מבקשת לבלות זמן ביחד. כמו כן, הוא כל הזמן מעביר עליי ביקורת לא יודע להחמיא(יודע, אבל לא לי) בל יודע טוב מאודלהוריד לי חשק ולהישאר מתוסכלת זמן רב...גם כל דבר קטן הוא לא יכל להחליט לבד או לבצע בלי לקרוא לי ולהפריע בזמן שאני עסוקה.אולי העיה רק בי? או שמא לכל זוג אותן בעיות....מרגיז ומעצבן כל העסק הזה! לעיתים קרובות גם נמאס!

ד"ר אורן חסון
ללמוד לדבר ולהקשיב, ולתאם ציפיות
06.05.2006 • 11:17

ל.ה. יקרה,
אני מניח שאת קודם כל מתוסכלת היום. יכול להיות שזה נובע קודם כל משבירת הציפיות שלך לזוגיות הרמונית יותר, ולבן זוג מפרגן יותר. אבל אני לא יודע מה קודם למה, ואיך הדברים נבנו, כי גם את ביקורתית מאד כלפיו. שניכם תישארו מתוסכלים וממורמרים, ותשליכו את התסכול שלכם זה על זה בהערות ציניות ובביקורת, אלא אם תצליחו לתאם את הציפיות שלכם זה מזה, ולהפוך אותן לריאליות יותר. את זה עושים על-ידי תקשורת טובה יותר. ואני מציע שתלכו ליעוץ זוגי כדי ללמוד לדבר, וללמוד להקשיב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083