תסכול בזוגיות: איך להתמודד?

תאריך פנייה: 08.12.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מתוסכלת
שאלה
08.12.2012 • 13:35

היי.ברצוני להתייעץ לגבי דבר מה.אני בת 44.2 ילדים בגילאי ההתבגרות.יוצאת , כמעט שנתיים, עם מישהו מבוגר יותר שילדיו כבר עזבו הבית.בשבת הנוכחית אני עם ילדיי.לפני כשעתיים התקשר לספר שזוג חברים שלנו הציע לנו הצטרף אליהם לסרט אחה"צ .אמרתי שאני לא יכולה כי אני עם הילדים ועליי ללכת לאנשהו עם ביתי.זוג החברים התקשר אליו בחזרה ואז הוא ביקש שיקנו רק לו כרטיס.התקשרתי שוב ושאלתי האם הסרט הספיצפי הזה אינו מציג במועד אחר על מנת שאוכל גם אני להצטרף בפעם אחרת[מדובר בסרט דוקומנטרי בסינמטק].עאל כך הוא ענה שאני חמודה.זהו.לא רציתי להיכנס ל"אני לא היייתי עושה את זה.לא הייית הולכת בלעדיך".תארתי לעצמי שתגובתו תהיה אחת משתיים-יתכנס בתוך עצמו או יתעצבן.השאלה היא-האם אני עושה עכבר מהר?[האמת שאשמח לדעת כי אני אכן עושה עכבר מהר ]אני מרגישה שהפער ביננו-גילו, גילאי ילדיו, עסוקו המאפשר לו הרבה יותר חופש ממני, הרצון העז שלו לספייס, יוצר גם פער בין מה שאני רוצה , איך שאני מדמיינת את המציאות, לפי לבין המציאות כפי שהיא.תודה.

ד"ר אורן חסון
תסכול ואיפוק
09.12.2012 • 16:51

מתוסכלת יקרה,
העניין הוא שיש לו גם חיים משלו, והוא מממש אותם מדי פעם. הוא שאל אותך אם את יכולה, כי הוא רצה ללכת איתם ואיתך. זה לא הלך, כי לא יכולת. אבל אז ביקשת, אם כי לא במפורש, ובודאי שלא בזמן, אם אפשר יהיה לדחות זאת לזמן אחר כדי להצטרף גם. העניין הוא שלא היית מפורשת. גם כי פחדת שתגובתו תהיה שלילית. האמת? כנראה שהיא לא היתה שלילית, ובודאי שלא במידה שאת חשבת שתהיה, אבל גם לא חיובית במידה שקיווית שתהיה. אני מניח ש"לעשות עכבר" זה לברוח. זה ביטוי חדש לי, ואני תמיד שמח ללמוד. אבל יש ביניכם פער. הוא פנוי יותר ממך לעיסוקים שונים, ואני לא חושב שאת רשאית לדרוש ממנו לבטל אותם כשאת לא פנויה. את כן צריכה לדבר איתו על דברים שהיית מעדיפה שישמור לשניכם ביחד, על פי סדרי העדיפות שלך, אבל אם הוא פנוי לעניינים אחרים, קשה לדרוש ממנו לשבת בבית כשאת לא פנויה. מה שאומר שכדי להיות מסוגלת להיות בת זוגו, את נדרשת ליותר סובלנות כלפיו, אחרת יהיה לך קשה.את כן יכולה ואפילו צריכה לדבר איתו יותר על סדרי עדיפות שלך ושלו, ועל דברים שהיית רוצה שישמור לעשייה המשותפת, אבל לא לצפות שהוא ישב בבית, עם המחשב והטלויזיה, כשיש לו אפשרויות אחרות כשאת לא פנויה. אם זה לא מתאים לך, הסיקי מסקנות. אבל זה כבר עניין שלך. אם הוא מוצלח ומספק אותך כבן זוג בשאר העניינים, אולי את צריכה ללמוד יותר איפוק, גם אם זה לא קל.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083