תנודות בהרגשה כלפי בן זוג

תאריך פנייה: 14.06.2023 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
דניאלה
רושם לפי ימים
14.06.2023 • 21:36

ערב טוב,
אני ובן זוגי יוצאים כשנה וחצי.
במהלך השנה יש לי ירידות ועליות לגביו.
כשיוצאים נראה בעיניי גבר ואני רוצה אותו.
כשמבלים עם הילדים (פרק ב) באמצע שבוע פחות נמשכת ופחות רוצה. מוצג בעיניי כמשהו
לא מרשים כמו בערב כשיוצאים.
באופי הוא לא אנרגטי וגם בחברה נורא שקט.
פתאום זה מציק ,
וזה משעמם אותי עכשיו.
בני 39.
ואז כשיורד לי ממנו אחריי מפגש באמצע שבוע עם הילדים אני מתרחקת ממנו.
כשיוצאים אני והוא אני סגורה עד שמתרככת ונזכרת שאוהבת וחוזר חלילה.

ד"ר אורן חסון
עד שתהיי שלמה יותר בבחירה שלך
17.06.2023 • 18:29

דניאלה יקרה,
החדשות הטובות, אולי, הן שהתנודות הללו בהרגשה כלפי בני זוג הן דבר נפוץ. זה מאד תלוי מה קורה, ואם וכאשר מתרחש או בן הזוג מתנהג בצורה שנראית לא ראויה, לא מכבדת או לא מקובלת, ואז "יורד ממנו", ואחר כך בתנאים אחרים – הכל טוב, ואפילו נפלא כמעט. העניין הוא שהעוצמות של התנודות הללו יכולות להיות גדולות יותר, ולכן הנפילה חזקה יותר, או גדולות פחות, ואז קל להתגבר עליהן.ה"יורד לי ממנו (או ממנה)" יש לו משמעות בתחושת האהבה, שכן אהבה היא רגש שאחת המשמעויות העקריות שלו הן ראיית עתיד משותף ביחד. כאשר את לא בטוחה, אפילו לעת קצרה, בעתיד המשותף שלכם, בגלל עניינים שונים שגורמים לך לפקפק בהמשכיות הקשר, יש תחושה של ירידה ברגש האהבה. כך שהמחזוריות שאת מדברת עליה היא סבירה ונורמלית, השאלה היא בעיקר באיזה עוצמות את מרגישה את זה.בהחלט אפשרי שאת נמצאת בתהליך נורמלי שבו את שואלת את עצמך לאן את הולכת, והאם זה הגבר שלך. ככל שהתנודות הללו ייחלשו בהמשך, כך הסבירות שתמשיכו ביחד היא גבוהה יותר. ככל שהן תתחזקנה, יש סיכוי שאולי הקשר יתערער בהמשך. זהו סוג של בחינה שאת עושה עם עצמך לאן את הולכת.כל זה הוא תהליך סביר ונורמלי, שרבים עוברים ועוברות אותו. אלא שלפעמים הוא מושפע על ידי תנודות פנימיות שאינן קשורות ישירות לתהליך הבחירה הזה, כמו חרדתיות יתר, או דכאונות, או מתן חשיבות יתר למה שאחרים חושבים ופחות תשומת לב או ביטחון בתהליכי הבחירה שלך ושאת יודעת מה את רוצה. האם את נופלת בקטגוריות מהסוג הזה? – אני לא יודע. יתכן שלא. אולי נכון לך להניח שלא, אלא אם יש סימנים בולטים לחוסר יציבות בולט שלך במערכות יחסים, ולכן להקשיב יותר למה שאת מרגישה ואומרת לעצמך, עד שתהיי שלמה יותר בבחירה שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
דניאלה
עד שתהיי שלמה יותר בבחירה שלך
19.06.2023 • 17:28

היי תודה!!!!!!!!!!!!!!!כן יש לי תנודות חזקות. או שלא חסר לי בכלל או שאוהבת ומאושרת עד מעל הראש.הוא הגבר האידיאלי ונותן לי הכל ואני שמחה איתו ולא שופט וביקורתי.כן היולי מערכות יחסים שהייתי עושה הכל כדי להתיש בהודעות עד שזה היה גורם לי לנשום ואז חזורת להרגיש טוב ואוהבת עד שהייתי מעזיבה , היה עוזב.האם גם פה מנסה להתיש אותו ? כי כל תנודה שלי משפיעה עליו והוא לא מוותר עדיין כי אוהב אבל האם מחכה שיגיד דייי ואז ארגיש טוב זהו לבד עם עצמי "האידיאל"?

ד"ר אורן חסון
אפשרויות למבחן
19.06.2023 • 23:09

דניאלה יקרה,
האם את חושבת שאת מנסה במכוון או במודע להתיש אותו?אולי את רוצה לעשות את ההיפך, וזה לוודא שהוא לא יוותר גם כשאת מקשה עליו, שזה סוג של מבחן שאת מעמידה אותו בו? - ואז אולי קיים סיכון שכאשר את כבר יודעת מה הגבולות שלו, אז כבר מאוחר?אם זה המצב, אז אולי כבר בעבר בדקת את הגבולות של בני זוג קודמים, וכבר מצאת אותם כי היו מוכנים לוותר מהר יותר כאשר הקשית עליהם?אני רק מעלה אפשרויות. מה את אומרת?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083