תמיכה וסבלנות בזוגיות

תאריך פנייה: 02.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חברה
בעיות
02.01.2007 • 15:34

ד"ר חסון היקר,
לחבר שלי יש לאחרונה בעיות כספיות: הוא עובד במשרה חלקית, לומד ויש לו לו"ז מאוד צפוף, וגר לבד (אנחנו לא גרים ביחד), וככה בקושי מספיק גם ללמוד וגם לעבוד. אני רואה שהוא מודאג מזה מאוד. הוא מנסה כל הזמן איכשהו לסגור את החודש, נרשם למלגות, עובד כל הזמן הפנוי שלו (ומכאן הלימודים שלו נפגעים, למרות שלדעתי, הלימודים צריכים להיות בעדיפות הראשונה).אני מאוד רוצה לעזור לו. כמובן, שאני לא יכולה לעזור לו עם כסף- הוא לא יקח (ניסיתי לרמוז). אני מנסה לעודד אותו, אבל גם זה לא כ"כ מצליח. הוא לא אוהב לספר על הבעיות שלו ולא משתף אותי, כאילו שהוא חושב שזה "לא גברי" להתלונן. אבל אני מרגישה שאני בתור חברה שלו רוצה להיות לצידו ולעשות משהו. הבעיה היא, שאני לא יודעת מה יש לעשות. האם פשוט להניח לו, אם הוא כ"כ נחוש לא לדבר על הבעיות שלו? פשוט כואב לראות אותו נאבק עם כל הקשיים האלה.אני יודעת שכשהוא מסיים את התואר עוד שנה ומשהו, רוב הבעיות הכספיות יעלמו, אבל איך לעבור את השנה הזאת?

ד"ר אורן חסון
להיות חכמה, ולהתנהג חכם
04.01.2007 • 02:31

חברה יקרה,
עם הרבה סבלנות ותמיכה. הניחי לו לספר לך כשהוא מרגיש צורך בכך, ועודדי אותו לעשות זאת, בפעמים המעטות שבהן הוא עושה זאת, בעזרת הקשבה, שאלות עידוד ואמפתיה. אבל בלי שום דבר שמריח ביקורת. ולפעמים, אם את אומרת לו מה היה צריך לעשות, זה נשמע כביקורת, וגורם לצד השני להתרחק, גם אם אין לך כוונה כזו. ואם יש לך הצעות, להסתפק בלהגיד אותן, ולא להתעקש ולהסביר כשהוא מתנגד.עם הרבה סבלנות ותמיכה, זה יעבוד טוב יותר גם עליו, והוא ישתף אותך בקלות רבה יותר. וכאשר קשה לך, שנני לעצמך שאת צריכה להיות חכמה, ולהתנהג חכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083