תמיכה בבת: איך לעזור בלי לפגוע
מלי
הבעת דעה בפני בת
⌄
שלום רב
!ביתי סטודנטית בת ה-24 יוצאת עם חבר במשך שנה וחצי(אינם גרים יחד)בתחילה התנהגותו היתה נעימה, חיזר והקדיש מזמנו. בשנה האחרונה חדל לחזר ומגיע למפגשים פעם בשבוע למרות שגרים בקרבת מקום. ידוע לי שלביתי מפריעה תדירות המפגשים והקרירות שמשדר ,אך עקב היותה עדינה אינה אומרת לו כלום. מבחינתי מאוד קשה לי לראות התנהגות זו שגובלת בזלזול. אקצין ואומר שעליה לעזוב אותו. (היא בחורה נפלאה נראית טוב , אינטליגנטית אך חסרת ביטחון ובעלת דימוי עצמי נמוך).האם חשוב שאביע את דעתי בפניה או לאפשר לה להתמודד עם העניין ופשוט לשתוק.*מה יהיה לדעתך המחיר/תגובה במידה ואשוחח עמה, האם תאשים אותי בחדירה לפרטיות, הרס הזוגיות.מודה לך מראשמלי
ד"ר אורן חסון
לדעת מה נכון לה
⌄
מלי יקרה,
את בין הפטיש לסדן כאן. אני מבין את הקושי שלך, מחד, כי את באמת רוצה את טובתה, וכי את באמת מנוסה יותר ממנה באנשים. אלא שמאידך, בתך צריכה ללמוד להיות עצמאית וחזקה יותר. ואם את לוחצת עליה, ומשתמשת בעדינות שלה כדי להוציא אל הפועל את מה שחשוב לך ואת מה שאת חושבת לנכון גם אם היא לא מסכימה לזה, או מסכימה לזה רק חלקית, היא תאבד עוד יותר ביטחון בעצמה, ומול בני זוג. היא צריכה לקבל ממך את הביטחון שהיא יודעת הכי טוב שבעולם מה נכון לה ולהגיע להחלטות, גם קשות, מתוך ביטחון עצמי. קחי בחשבון שלמרות שאולי לפעמים את חושבת שאת יודעת יותר - זה לא נכון. כי בשביל לדעת מה נכון ומה לא נכוןלה, לא מספיק רק יותר נסיון, צריך להיות בתוך העור שלה, ולדעת מה היא מרגישה, מה היא חווה, מה היו החוויות שלה בעבר עם גברים, ובכלל זה החוויות האינטימיות ביותר, הטובות והפחות טובות, ומה היא מעריכה לגבי סיכויים של קשרים עתידיים. יש המון דברים שהיא יודעת עליה ואת לא. לכן היא צריכה לקבל ממך את הביטחון שהיא הכי שווה והכי עצמאית. היא כן צריכה להרגיש ממך שאת תומכת בה, ושתתמכי בכל החלטה שלה, והיא כן צריכה הקשבה ממך, אבל לא ביקורת ולא הבעת דעה בוטה שאינה מסכימה איתה. כמו כל אחד, יש לה בודאי התלבטויות. היא לא בהכרח תוציא אותן כלפי חוץ וכלפייך, אם היא תרגיש שהיא גורמת לנזק לקשר שלה עם הבחור, או לקשר עתידי שלך עם הבחור. הקשיבי אליה, וגם להתלבטויות, ועזרי לה לחשוב בקול רם, והביעי פחות את דעתך שלך בקול רם. כך תתני לה ביטחון גם בעצמה וגם בך.