תמונות מהעבר: אלבום משותף
שרון
כמה שאלות
⌄
שלום,
אני בת 25 וגרה עם בן זוגי, שבן 26 (אנחנו ביחד כשנה) וגרים יחד בארבעה חודשים האחרונים.אני אחרי קשר של 6 שנים, והוא אחרי קשר של 4 שנים. שנינו לא בקשר בכלל עם האקסים.יש לי בעיה שמטרידה אותי, ורציתי לשאול מה דעתך:הבית שלנו מוצף באלבומים שלו וכן במחשב יש תמונות ישנות (מטיולים שעשה, ביניהם כמובן תמונות רבות של האקסית... וכל מיני בנות אחרות שהיה איתן בתקופת רווקותו (בטיולים). האם זה נורמלי שה"נוכחות" הזאת של האקסית והבנות מפריעה לי?חשוב לי לציין שיש לנו באמת קשר מדהים, המבוסס על יושר, פתיחות, אמינות, פרגון ובאמת- כמעט כל מה שאפשר לבקש...וכמובן- המון אהבה, שגם מופגנת אחד כלפי השני ללא הרף...השאלה היא האם זה באמת לא מוגזם לבקש ממנו להוציא מהבית הזה שלנו את האלבומים האלה, וכן את התמונות מהמחשב (שלא בא לי לראות). אני רוצה לדעת גם אם זה טבעי שבקשר שנמשך כבר שנה ומבוסס על כל כך הרבה טוב, בכל זאת הדברים "השוליים" האלה מפריעים לי?ודבר אחרון- האם זה נורמלי שמפריע לי שבמסנג'ר במחשב (חשוב לציין שאנו מופיעים ביחד הן בכינוי והן בתמונה), יש 2 בנות מעברו ש"קופצות" מדי פעם ומחפשות אותו בכינויים כמו------ו'ש...(מקווה שהבנת), והאם אני נמצאת בעמדה שבה אני יכולהלדרוש (?) ממנו שיחסום אותן. חשוב לי לציין שברור לי שחוץ מהמסנג'ר שגם זה פעם בהמון זמן, אין לו שום עניין או קשר עם הבנות האלה.ואחרי המכתב המייגע אודה למס' תשובות...המון תודות, שרון
ד"ר אורן חסון
תמונות מן העבר. באלבום.
⌄
שרון יקרה,
אני תוהה, למקרא מכתבך, באופן שבו את נתקלת בתמונות הללו. הבית "מוצף" באלבומים... אני מבין שזה לא שהתמונות על הקיר, אלא שיש בבית אלבום או שניים או חמישה בסלון, אחד מונח על המזנון ושניים בכוננית הספרים ואחד בתוך הארון, ובחדר השינה יש עוד שני אלבומים בתוך הארון. וכן, "תמונת ישנות במחשב", יכול להיות תמונות שישנן על המסך כאשר מדליקים את המשב, או תמונות שישנן באיזו שהיא ספריה שבמחשב. כלומר, נראה לי שאת צריכה קצת להתאמץ כדי לראות את התמונות, לא?כלומר, כל עוד התמונות בארון באלבומים, וכל עוד הן במחשב בספריה פנימית, את לא רואה אותן בכל יום לנגד עינייך. אבל את רואה את האלבומים, ואת רואה את הספריה, ואלה בולטים לעינייך כי מה שמפריע לנו בולט יותר לעין ממה שלא.בקשי ממנו לצרוב את התמונות בדיסקים, ואת האלבומים לשים בארון במקום שיהיה פחות זמין לך, ושכחי מהעניין. אין סיבה להוציא את כל אלה מהבית, כי אם הוא יבחר לשים אותם אצל הוריו, תהיי בחרדה בכל פעם שילך לבית הוריו. השתדלי שלא לתת לחרדות שלך לנהל את חייך.ולגבי הבנות, הרי גם זה, כפי שאת אומרת, פעם בהרבה זמן. אולי בפעם הבאה שהן תצוצנה שוב, תגידי לו שאת מעדיפה שיעשה משהו, בין אם יהפוך עצמו לבלתי נראה כלפיהן, או משהו אחר. התייעצי איתו, ותני לו לשבור את הראש כדי למצוא דרך שתרצה אותך. והשתדלי לקבל את הדרך שלו, גם אם היא תרצה אותך רק באופן חלקי.