תלות וביטחון עצמי: מה עושים?

תאריך פנייה: 15.12.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שרון
חוסר פרופורציות
15.12.2006 • 22:02

לדוקטור שלום רב,החיים שלי לא קלים, אני סובלת ממחלה כרונית שמאאוד מפריעה ליאני לא עצמאית די תלותית בהורים בת 28 . -סטודנטית לקראת סיום התואר.קשה לי לעשות גם וגם .. בגלל הבעיות שלי אז אם אני לומדת זה אומר שאני לא עובדת וההפיך. - פשוט לא מסוגלת!!!!!יש לי בעיה שבגללה אני פונה אליך,אני מוציאה דברים מפרופורציות כל דבר שקורא לי בחיים נראה כיאלו סוףף העולם.1. אם נכשלתי בראיון2. אם אנשים יודעים שנכשלתי...3. אם מישהו לא מדבר איתי /בגלל כל הבעיות.. אני סובלת נורא ביום יום וזה כנראה מעצים את הבעיות של היום יום לקצת חוסר פרופורציות לדברים..הכל נראה נורא נוראה בהתחלה ועם הזמן אני מוצאת דברים נוראיים חדשים שיטרידו אותי (מוצדקים ככל שהיו)שאלתי היא: איך נכנסים לפרופורציות . (אני מאוד העריך אם תוכל לא להפנות אותי לטיפול בתשובתך... )ברור שאני צריכה, אלה לנסות לעזור לי כאן בכמה מילים כמו שאתה יודע לעשות כל כך טוב איך להתמודד עם אנשים שלא מדברים איתי, עם כשלונות....הדבר הכי נורא שיש לי פוטנציאל עצום שבגלל א. ב. ג. שלא ניתן לפתור אותם עובדתית (מחלה, אני נמוכה וכו...) אני לא מצליחה ליישם אותו וזה גורם לתסכול עצום .תודה וסופ"ש נעים,שרון

ד"ר אורן חסון
לצרוך תלות
18.12.2006 • 01:56

שרון יקרה,
הוצאת דברים מפרופורציה אופיינית להעדר בטחון. אבל היא יכולה לנבוע גם מכך שאת צריכה את התלות, כי היא נוחה לך. וכשאת מגזימה בכשלונות של עצמך, המסקנה שלך היא שמישהו צריך... מה זה צריך? –חייבלעזור לך (וזה עובד כל עוד יש לך מי שיעזור לך, שמוכן לשחק את המשחק שלך). אז יש לך הצדקות למסכנות שלך, אז מה? העובדה היא שיש אנשים שמצבם הפיזי פחות טוב משלך (כי תמיד יש כאלה), והם יודעים להיות עצמאיים. זה הכל בראש, שרון. עניין של החלטה. ואם לא תגיעי למסקנה הזו לבדך ותקחי את עצמך בידיים, ותתחילי לחשוב על זה כאילו היית חושבת על אדם אחר במצב זה, ותתחילי לתכנן תוכניות לביצוע, זה יהיה המקום שבו כן אפנה אותך לטיפול.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083