תלות באהבה: מתי היא בעייתית

תאריך פנייה: 29.06.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אני
ההבדל בין אהבה לתלות
29.06.2010 • 23:27

שלום,
מה ההבדל בין אהבה אמיתית וכנה לתלות בין בני זוג והאם אפשר לזהות תלות רגשית באדם?האם כאשר ישנה תלות ונוצרת ופרידה קל יותר למחוק מהחיים את האדם שכביכול אהבת באמת כלומר לעשות זאת באופן חד במיוחד כאשר הצד בעל התלות הכיר אדם אחר?

ד"ר אורן חסון
אהבות תלויות
30.06.2010 • 20:06

את יקרה,
אהבה יוצרת ציפיה ותקוות לעתיד באדם אחר. לכן, אי אפשר להימנע מהמסקנה שבאהבה יש תלות מסויימת, שכן מימושה תלוי באותו אדם אחר.אלא שככל שאדם הופך עצמו תלוי באותו אדם גם בהבטים נוספים, כמו כלכלה, חברה, משפחה ותרבות, ואינו עצמאי בכל אותם תחומים, כך התלות הזו הופכת להיות תלות שאינה בריאה. נראה לי שאם זו התלות, קשה יותר לצאת ממנה, כי צריך ללמוד להיות עצמאי מחדש.אלא שאת (?) מדברת על "מחיקה" של אדם. ואת זה אנשים עושים, או טוענים שעושים, כאשר הם נפגעים וכועסים. כך שאת לא מדברת על תלות, אלא את מדברת על פגיעה. במקרה כזה, למרות שכלפי חוץ מציגים חזות של אי אכפתית, הפגנת עצמאות, ואפילו רצון מכוון לפגוע, ה"מחיקה" היא משהו חיצוני, והכעס דווקא מצביע על אי מחיקה שתימשך לאורך זמן.ובקריאה שלישית... נדמה לי שאת בכלל מנסה להבין איך הוא היה יכול למחוק אותך, אם עד עכשיו הוא הפגין תלות בך.ואת מנסה לשאול, האם בעקבות התלות הזו קל יותר לחתוך ולעבור לאדם אחר? – אני חושב שהתשובה לכך היא שלילית. ולכן, קיימות שתי אפשרויות. הראשונה, שהוא כועס ופגוע, ומגיב כפי שכתבתי למעלה. השניה, שכנראה התלות שהוא הפגין בך היא יותר שטחית. כלומר, יש מצב שהוא עצמו האמין שהוא תלוי בך, כי המחשבה על כך נתנה לו בטחון. אבל בעצם אולי הוא לא היה תלוי בך, כמו שההערכה העצמית שלו, והבטחון העצמי שלו היו תלויים במחשבה שיש לו בת זוג מוצלחת. בתנאים האלה, המעבר מ"תלות" אחת ל"תלות" אחרת הוא קל יחסית.וכל זה, עם הרבה הנחות לא מבוססות שלי, ונסיון לקרוא בין השורות את כל מה שלא כתבת בשאלה שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083