תיקון קשר לאחר משבר
יצחק
סיום הקשר.
⌄
לד"ר אורן חסון שלום רב.שמי יצחק והלב ממש כואב ורציתי לדעת מה ניתן לעשות.אני בן 27 (ביום א' הקרוב) קצין בצה"ל ובחור די בוגר שלמרות שיכול להיות לפעמים מצחיק וילדותי .והכרתי לפני כ- 4 חודשים בחורה פשוט נהדרת, בת 23 ,האמת שהכרנו כבר לפני שנה דרך חברה שלי לשעבר.יצאנו כבר ארבעה חודשים והקשר פשוט היה מדהים , מקסים , ואנושי - אין עוד מילים לתאר את הקשר המדהים (שהיה).הכרנו הרבה חברים משותפים (בדיעבד) , ההורים שלה כבר סיפחו אותי לקן המשפחה - הזמינו אותי כל הזמן , הזמינו אותי לנופש המשפחתי באילת.לבחורה שאותה הכרתי היה רק דבר שהטריד אותה וזה שהבחורים שתמיד הכירה בעבר ניצלו אותה (גם מינית) ולאחר מכן נפרדו ("זרקו") אותה.התייחבתי בפניה שאני לא מאותם גברים אשר משתמשים וזורקים ואני מעוניין בקשר רציני ודי הצלחתי להרים אותה (נפשית) מאיפה שהיתה.התקופה שעברנו היתה נהדרת למרות שהיו די חיכוכים וויכוחים אבל תמיד ידענו בסוף להשלים.אהבנו מאוד אחד את השני , וכבר תכננו להתארס בקרוב ולהתחתן תוך שנה.לפני כחודש התפתח בינינו ריב שקרה בדיוק בתחנת רכבת(היא ליותה אותי) , שבזמן זה הייתי חייב לעלות לרכבת ופשוט מרוב עצבנות עליתי לרכבת ולא אמרתי שלום -היא פירשה זאת כנטישה ולקח לי מספר ימים אינטנסיביים של הצטערות ולהסביר לה שלא התכוונתי לפגוע בה . הסיבה לנטישה היתה שהייתי פקעת עצבים באותוהרגע ופשוט באותו רגע היתה לי גם רכבת ופשוט עליתי עליה.על המקרה הזה עברנו ישבנו אותו (ודיברנן) והמשכנו את היחסים הנהדרים שהיו לנו עד יום שבת האחרון.את יום שבת האחרון ביליתי אצלה בבית (של ההורים) לאחר מהדורת החדשות של חמש בערב בסלון , הלכנו לחדר שלה ושיחקנו אחד עם השני.במהלך המשחקים אני דיגדגתי אותה והיא בגלל שרגישה לדגדוגים הכניסה לי בעיטה (בטעות כמובן) בפה וגרמה לי לשבירת שן וכאבים.אני מאותו רגע נכנסתי למין "שבלול" בגלל שכאב לי ורק ביקשתי שתתנצל - היא מנגד הביאה לי קרח אך לא התנצלה ואמרה כי היא לא אמורה - צריכה להתנצל. לא דיברתי במשך שעה וחצי והיתי שרוע על המיטה , תוך כדי שהיא מדובבת אותי מספר פעמים לדבר.לאחר מספר פעמים שניסתה לדובב אותי , נכנסה לחדר ואמרה שהיא רוצה לסיים את הקשר לבטל את הנישואין ואת הכל. באותו רגע ששמעתי את מילים אלו פשוט קמתי לקחתי את התיק , הכביסה המלוכלכת ועזבתי את ביתה.בבוקר למחרת (יום ראשון בבוקר) דיברתי איתה - אבל אז כבר הכל היה שונה , היא החליטה כי אינה עוד רוצה את הקשר כי פגעתי בה אמש וזה יחזור כאשר נהיהנשואים. היא אמרה לי שאין לי מה להתקשר אליה יותר ולבוא אליה.בהמשך היום סיימתי את עבודתי בצבא והגעתי לביתה כדי לראות איך אפשר להתפשר.כשהגעתי אליה הביתה דיברתי איתה במהלך שלוש שעות וניסתי להבין את ליבה וגם הסברתי לה שלא רציתי לפגוע בה. אך המפגש הסתיים בזה שהיא ביקשה שאקח את החפצים שהיו אצלה בבית ושאחזיר לה את התמונות שלה ששמרתי בארנקי.הימים האחרונים עוברים בצורה מאוד קשה עלי , ועל כל מה שאני חושב , איכשהוא מתקשר אליה.רציתי לקבל את התרשמותך ולדעת האם סוג זה של פיצוץ ניתן "לאחות" או שנראה לך כי העניין סגור ?בתקווה ,יצחק
ד"ר אורן חסון
אולי סיום
⌄
יצחק יקר,
אם עד לאותו פיצוץ הכל היה כשורה, וגם היא באמת רצתה אותך, אכן ניתן לאחות את הקשר. זה יכול לקרות בתנאי שתמחל על כבודך ותתחנן הרבה, ושתראה לה הרבה עד כמה היא חשובה לך, עם כל המחיר שכרוך בזה באופי היחסים העתידיים, אם תחזרו להיות ביחד. כי זה עלול להפוך לדגם התנהגות שבו היא מתקפדת, מתקפלת ומאיימת לעזוב ואתה מתחנן ובוכה שתישאר, והיא מנצלת את זה לשליטה בך עד שתמרוד יום אחד, בעוד שלוש-ארבע או שמונה שנים, ואתה תהיה זה שירצה לעזוב. אני לא אומר שזה יקרה בהכרח, אבל זה עלול לקרות.הדרך הנכונה יותר לעשות את זה היא להביא את שניכם לבורר נייטרלי, להמשיך ולהוציא קיטור, ולהבין טוב יותר היכן הקצרים. לפי התאור שלך, מדובר בהרבה עניינים של אגו ובטחון עצמי שנפגע בקלות. אגו ובטחון עצמי שלה, לפחות לפי התאור שלך. אני לא בטוח שזו התמונה המלאה. יעוץ זוגי הוא אפשרות, ואולי בהתחלה בישיבה מרוכזת, כלומר, ארוכה מפגישה אחת רגילה, כדי לפתור את העניין ולאפשר יצירת פתח שיהיה מוסכם על שניכם. אחר-כך, תצטרכו להמשיך כדי להכין אתכם למניעת פיצוצים אחרים כאלה בעתיד, מתוך הבנת הדינמיקה ביניכם והאישיות שלכם.