תחושת חוסר בטחון לאחר לידה
בילי
מיואשת
⌄
ברכות על פתיחת הפורום החשוב בזה!וכעט לבעיה:אני כחודש לאחר לידה ומניקה. מאז שילדתי בעלי התחיל עבודה חדשה והוא מגיע הביתה מאד מאוחר(21:30).לשימחתי אימי נמצאת איתי רוב שעות היום ועוזרת לי עם הילד.בגלל הגעתו המאוחרת של בעלי אני מרגישה שהזוגיות שלנו איפה שהוא התפוררה למרות שאנחנו משתדלים לעשות סקס לפחות פעמיים בשבוע (כשהילד ישן כמובן).אני לפעמים נתקפת עצבות ופחדים שמה בעלי בוגד בי (למרות שבתוך תוכי אני מאמינה שהוא מאד אוהב אותי ובחיים לא יעשה זאת). אנחנו לא יוצאים מהבית בערבים לבד (בגלל ההנקה) ואין לנו חיי חברה.מה לעשות??? איך להחזיר את הקסם?? אציין כי לפני הלידה היינו יוצאים לבלות וזה מה שחסר לי כרגע!תודה וסליחה על האורך!
ד"ר אורן חסון
כבר???
⌄
בילי יקרה,
את רק חודש לאחר הלידה. את באופן טבעי חסרת בטחון בנשיות שלך. רק הורדת את המטען הגדול שעיבה את המתניים הצרים שלך, את עדיין מניקה, ולא פלא שאת מרגישה פחות נשית ומושכת. את רוצה מיידית לחזור למצב הקודם, אבל גם החלק שכן יכול לחזור יחזור קצת יותר לאט, ולא קרה שום דבר.שימי לב כמה דומה מצבו לשלך – הוא רק התחיל עבודה חדשה, הוא עובד שעות ארוכות, הוא בודאי לחוץ בעבודה, ואני יכול לומר לך שבמצב כזה לגברים אין יותר מדי יכולת לחשוב ברצינות על נשים אחרות. כרגע את חושבת על התינוק, והרבה על היחסים עם בן זוגך, הוא חושב בעיקר על העבודה המלחיצה. הרגעי, קבלי אותו בחיוך, וכשאמא שלך יכולה לאפשר לכם, וכשהעבודה שלו תוכל לאפשר לכם, צאו אז. וגם אז, אני מניח, שזה רק בין הנקה להנקה. תחזרי, תנשמי נשימה עמוקה, תתאזרי בסבלנות, וטפחי את הנשיות שלך בתנאים שאת יכולה. האירי אליו פנים, והוא ירצה בך יותר. תביני שלפעמים אנחנו נורא פשוטים. אנחנו אוהבים את מה שעושה לנו טוב, ולא כל כך את מה שלא עושה לנו טוב.
בילי
כבר???
⌄
ד"ר אורן אני מודה לך על תשובתך. אודה לך אם תיתן לי טיפים מה אני יכולה לעשות בשבילו שיהיה לו טוב?
ד"ר אורן חסון
מה כבר יכול לעשות לו טוב?
⌄
בילי יקרה,
לפעמים לא נדרש הרבה מאשה, כדי לעשות טוב לגבר שלה. את צריכה להרגיש טוב, וזה יעשה לו טוב. את צריכה לאהוב אותו, וזה עושה לו טוב. חייכי אליו (מה שיבוא לבד אם תרגישי טוב עם עצמך) וזה יעשה לו טוב. כאשר את יכולה להקל עליו, הקלי עליו. כאשר את צריכה עזרה ממנו, אל תגידי לו שיעזור לך, אלא שאלי אותו אם הוא יכול. אל תתנצלי במקרה כזה, שאת יודעת שהוא עייף וכו' (כדי שלא ירגיש שזו מניפולציה, וכדי לא להזכיר לו שהוא נראה רע, מותש, ומאד לא גברי...), אלא היי ישירה ותני לו את זכות הסרוב.והרי בסך הכל, בילי, אם הוא החליט להתחתן איתך, סימן שעשית לו טוב. זה אומר שאת יודעת איך, רק היי בטוחה עם עצמך ביכולת שלך לעשות זאת. ותני לו חיוך, והראי לו שאת שמחה כאשר הוא עושה לך טוב. תני לו לעשות לך טוב, על-פי רצונו, וזה יעשה לו טוב כשהוא יראה שאת מאושרת בתמורה. וכמו שאת מבינה ממה שכתבתי, את לא צריכה להיות פסיבית או לשרת אותו כדי שירגיש טוב. הוא צריך להרגיש שיש לו בחירה, ושהוא בוחר את מה שעושה לו טוב, גם אם מה שעושה לו טוב הוא מה שעושה לך טוב, ולפעמים אפילו אם הוא צריך להתאמץ בשביל זה.
בילי
מה כבר יכול לעשות לו טוב?
⌄
תודה רבה מכל הלב!!