תהליכי קבלת החלטות בזוגיות

תאריך פנייה: 09.01.2012 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
שמואל
כל הזמן אני חושב עליה
09.01.2012 • 01:06

מזמן יצאתי מקשר זוגי משמעותי ראשון בחיי, אני בן 25, הרגשתי מאוד קרוב אליה, אך לא חשבתי על חתונה איתה, לא יודע הייתה לי הרגשה רעה, כאילו היא לא הרגשתי זו הבחורה שאתחתן איתה, מכל מיני סיבות, אבל למרות שלעיתים רציתי לחתוך לא עשיתי זאת, סוג של חששתי שאאבד אותה.בכל מקרה לפני בערך חצי שנה היא נפרדה ממני אבל לא באמת נפרדנו, נפגשנו "במקרה" כל כמה זמן, חצי חזרנו, הפרידה הסופית הייתה לפני פחות מחודש בערך.המצב התקוע שלי מתבטא בכך שאני מאוד רוצה אותה, אבל לא רוצה להתחתן איתה, וסיבת הפרידה שלה הייתה שהיא לא רואה אותה מתחתנת איתי, שהיא מאושרת איתי כיום והכי כיף לה בעולם אבל היא לא רואה אותנו נשואים ובשביל מזה להמשיך אם אין עתיד. ואני הפוך, אני כיף לי עכשיו ואני אומר אולי דברים יראו אחרת עוד מס חודשים, וכן נרצה או לפחות ארצה להתחתן איתה?אבל משום מה אני לא מצליח לקלוט את זה כאילו אני כל הזמן חושב עליה, זה מפריע לי ביום יום, המחשבות עליה עולות אבל כשהייתה לי הזדמנות שתחזור, כשהיא עשתה סימנים הרגשתי שוב את ההרגשה הרעה, כאילו אני לא רוצה לחזור או להכנס לזה שוב.. אבל משלא חזרנו אני מרגיש את ההרגשה הזאת שהיא חסרה לי וזה מעלה לי מחשבות של איפה לא הייתי בסדר, איפה היא לא הייתה בסדר, סוג של סרט שמתנגן הלוך ושוב וזה לא עוזב אותי, הגעגועים אליה חזקים מאוד.אני רוצה להיות בוגר ולהגיד גם ככה לא רצית להתחתן איתה ועדיין אתה לא רואה אותה כאשתך, אבל היא חסרה לי מאוד, ואני לא מציק לה או מטריד אותה חלילה.. פשוט הכל בתוכי תקוע, אני חושב עליה וזה מפריע לי בלימודים, בחיי החברה בהכל, אני לחוץ מהרגע שאדע שיש לה מישהו חדש, פשוט החיים שלי לא כסדרם.מה לעשות כדי להסיר את המחשבות עליה? או לפחות כיצד להכין את עצמי לרגע שאדע שהיא עם אחר.. תודה

שמואל
כל הזמן אני חושב עליה-חידוד
09.01.2012 • 09:51

כשהיא הראתה נכונות להלחם עליי אחרי שנפרדנו, היה רק כשאני לא רציתי, ולא יודע הרגשתי שבחורה, בת זוג שאיתי שנתיים, לא רציתי להיות איתה בעתיד ככה, כשאני דוחה אותה היא מתלהבת וכשאני עושה עבורה דברים חשובים, תומך בה זה לא מזיז לה.האם אני טועה בכלל במחשבה שלי? והכל זה בעצם עניין של דחייה ומשיכה?

ד"ר אורן חסון
תהליכי קבלת החלטות
10.01.2012 • 15:23

שמואל יקר,
עושה רושם שיש לך קשיים משמעותיים בתהליכים של קבלת החלטות. דבר זה נובע, לעיתים קרובות, מהמחשבות על מה שהפסדת בדרך בחירה אחת לעומת אחרת. אני לא יודע אם אתה צריך לעבוד על החלק הזוגי שלך, כמו על תהליכי קבלת החלטות. אם תדע להשלים עם החלטות שקיבלת, תדע כנראה גם ליצור זוגיות שלמה יותר, או לחילופין - להשלים עם החלטה שלך שלא להכנס לזוגיות, כאשר זה באמת לא מתאים לך.אתה מוזמן לקרואטיפ שלי בעניין קבלת החלטות, אבל מה שחשוב יותר הוא להבין שאתה כנראה צריך לעבוד על זה, ואולי בעזרת יעוץ והדרכה מקצועיים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083