תדמית בעיני בן/בת הזוג ומאבקי כוח

תאריך פנייה: 17.01.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שניאור
חוסר שביעות רצון
17.01.2015 • 22:16

אנסה לנסח בקצרה - לדעתי אשתי לא מרוצה בכלל מהתנהלותינו. פעם היו לי תכונות רעות כמו קמצנות ורצון לדחוף לכיוונים מסויימים. עם הזמן התעדנתי, אבל אני סופג ביקורת יומיומית על זה שאני לא עושה מספיק.האירוניה שגם כשאנו יוצאים היא טוענת תוך כדי שזה לא מספיק ואחרים עושים יותר וכו'.לפעמים זה מרגיז אותי ואז גולשים למריבה. אבל גם בנתינה יומיומית למזלינו הלך לי טוב בכמה דברים ולמרות שהמצב הכלכלי שלנו לא הכי הכי, אנו מסתדרים טוב ויש לנו פחות או יותר מה שרוצים. אך היא טוענת שזה לא אני וזה גומר אותי כי אני עובד כמו חמור ועוד עוזר בבית, מבשל ומנקה.אולי אני שואף ליותר מדי הערכה אבל לפעמים אני מרגיש שאני רק מוריד את הראש ונותן לה להחליט בנושא הילדים, מה נעשה ומה נקנה בשביל שזה יעבור ואני אצא "בסדר".

ד"ר אורן חסון
תדמית לאורך זמן, או מאבקי כוח?
22.01.2015 • 23:37

שניאור יקר,
לפעמים התדמית שלנו בעיני בני הזוג נשמרת לאורך זמן, גם כאשר אנחנו משתנים, ובדרך כלל זה מעיד על קושי בתקשורת, ובעיקר על מאבקי כוח. כי אז קל יותר להיתפס במה שהיה נכון פעם, כדי לטעון את הטענות של עכשיו. ועוד יותר, בעת ויכוח, יש לנו (בני האדם, כמעט כולנו פרט לבודדים שאיכשהו מצליחים לצאת מהמעגל הזה), נטייה להיתפס בדברים השליליים, ולהפסיק להיות אובייקטיביים. בין אם כי מחזק את הטענה שלנו, ובין אם כי כאשר אנחנו כועסים, קשה לנו רגשית להיות אובייקטיביים. בדיוק מהסיבה הזו, כאשר אני קורא את דבריך, אני לוקח בחשבון שייתכן שגם בהם יש קצת חד צדדיות, אם אתה משתף אותי ברגע של קושי, ייאוש או כעס.כך או כך, אני מתרשם שהעניינים לא זורמים חלק ביניכם, שיש ביניכם לא רק אי הסכמות, מה שקורה בכל זוג, אלא מאבקים על השאלה מי צודק, מי חזק יותר בקשר, ועל פיו של מי הדברים צריכים להתקדם ולהיעשות (ויש כאלה שקשה להם שדברים אינם נקבעים על פי דרכם), ואולי מי מרגיש יותר מקופח, ולכן צריך לקבל יותר הערכה, והערכה זה משהו, כפי שאתה מרגיש, מאד חשוב. קשה לתת לאורך זמן מבלי שמקבלים הערכה על הנתינה. כך או כך, בסופו של דבר, זה יכול להיפתר על ידי תקשורת טובה יותר, אלא שתקשורת טובה יותר מופרעת לעיתים קרובות על ידי פחדים מפני דברים שייקרו בעתיד, ומפני החשש מתקדימים. חשוב היטב על כל הדברים האלה, וראה אם יש דברים שאתה יכול לומר לה, או להיפתח אליה, מבלי לעורר חששות שלה, ומבלי שתרגיש נשפטת או תחת ביקורת, כדי שגם אתה תישמע. זה לא קל לבד. זה הרבה יותר קל בעזרת ייעוץ זוגי, אבל נסה קודם בעצמך, וחשוב גם על הקשיים שלה כשאתה פונה אליה. זה יכול לעזור לה להבין שאתה לא נגדה, ולהיפתח ולהתרכך יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083