תאריך יעד: איך לקבוע אותו?
סאני
לא נותן חופש ולא מגלה שיתוף
⌄
נשואה 5 שנים, אנו בני 25-28 אוהבים ומאושרים. יש לי בעייה ואשמח לקבל עצה.אני עצמאית והרבה פעמים יוצא שאני צריכה להתייעץ בנוגע לעסק עם בעלי. אני מאוד אוהבת להתייעץ איתו ולשמוע את דעתו כי הוא חכם ומבין עניין, וגם הוא מצידו מאוד אוהב לחוות את דעתו בכל הנוגע לעסק. הבעיה היא שהוא טיפוס כזה שדוחה דברים ובתקופה האחרונה הוא דוחה אותי באופן שמרגיז אותי וגם פוגע בעסק לדוג' אנחנו קובעים לשבת בערב ולדבר על עניין מסוים ואז בערב הוא דוחה את השיחה למועד אחר וכך הלאה ותמיד מסיבה הגיונית לגמרי. אם אחליט לבצע פעולות על דעת עצמי אני יודעת שהוא יתרגז -כך קרה בעבר, הוא אוהב להיות שותף מלא לכל ההחלטות ובאיזשהו מקום גם נותן לי תחושה שהוא לא כל כך סומך עלי בקבלת החלטות לבד....... שוב, אין לי בעייה עם זה וזה גם מקל עלי נפשית שיש לי עם מי להתייעץ אבל לאחרונה זה ממש עולה לי על העצבים שהוא מצד אחד לא נותן לי חופש פעולה לבצע דברים על דעת עצמי ומצד שני לא משתף פעולה כמו פעם......... מה לעשות???
ד"ר אורן חסון
תאריך יעד
⌄
סאני יקרה,
הדרך היא לקבוע תאריך יעד (deadline). אמרי לו שאת רוצה בעצתו, קבעו זמן, אבל אמרי לו גם, כבר אז, מה התאריך שעד אליו את צריכה להחליט. וגם אמרי לו שאם לא תספיקו לדבר, תצטרכי להחליט לבד. כך שאם כך יקרה, הוא יידע שזו היתה, במידה רבה, החלטה שלו להניח לך להחליט לבדך. היתה לו אפשרות בחירה.