תאוריות אהבה: מה באמת עובד בזוגיות?
נירה
מערכת יחסים בתחילת דרכה
⌄
אני בת 22 ואני יוצאת עם גבר בן 29 כבר שלושה חודשים, המפגשים אינם אינטנסיביים מכיוון שאנו לא גרים באותו אזור. שאלתי אותו אם היו לו הרבה מערכות יחסים רציניות והוא אמר שלא. הוא אמר שהוא מעולם לא היה במערכת יחסים רצינית, האם יש לי סיבה לחשוש מכך? כלומר, הוא בן 29. מצד שני, גם אני לא הייתי במערכת יחסים רצינית בעבר. האם זה יכול לעבוד בינינו כאשר לשנינו אין ניסיון? כיף לנו ביחד ואנחנו מאוד דומים מבחינת האישיות, כמעט אותו טיפוס. האם זה בסדר? כי יש תאוריות שאומרות שבזוגיות בני הזוג צריכים להשלים אחד את השנייה כי ניגודים משלימים. אך אנחנו מאוד דומים. שאלה נוספת היא בנוגע למשפחה. אני לא מזמינה אותו אליי הביתה מכיוון שאני לא אחת שמכניסה כל גבר לבית. אנחנו מכירים 3 חודשים וזה לא כל כך הרבה, אנחנו עוד לא מכירים לגמרי ולכן אני לא רוצה להכניס אותו בינתיים הביתה ולהכיר לו את ההורים, גם בגלל שזה מלחיץ וגם בגלל שאנחנו עוד לא יודעים בעצמנו מה אנחנו. אך זה מרגיש לי לא נעים שאני לא מכניסה אותו לבית מכיוון שבכל פעם שהוא בא לעיר שלי אנחנו מסתובבים ומסתובבים בחוץ, זה לא כל כך נעים להסתובב כל היום בחוץ בלי לארח אותו איפשהו, מה אתה ממליץ לי לעשות? והאם אתה חושב שהפרש גילאים של 7 שנים זה הרבה מדי? רציתי גם לשאול איך אני יכולה לדעת אם הוא מתאים לי, כלומר מה מערכת יחסים צריכה לכלול? יש בינינו משיכה פיזית, כבוד הדדי ועניין, האם חסר משהו חשוב?תודה מראש,נירה
ד"ר אורן חסון
תאוריות של אהבה
⌄
נירה יקרה,
יש תאוריות שונות, ולכל אחד התאוריה שלו. מה שאומרים המחקרים הוא שדווקא בני זוג עם רקע דומה, מחזיקים מעמד זמן רב יותר (ואני מדבר על רקע, יותר מאשר על אישיות - כי זה עניין מורכב יותר).אולי דווקא משום שאתם שניכם במצב דומה מבחינת הניסיון הזוגי שלכם, זה יכול לעבוד היטב לשניכם למרות שאת בתחילת דרכך העצמאית, והוא אולי כבר בשלב של התבססות בה. השאלה למה את לא מביאה אותו הביתה, היא אולי קשורה ליחסים שבינך לבין הורייך, יותר מאשר היחסים שבינך לבינו, כי את חוששת שמכיוון שלא הצגת בפניהם בן זוג בעבר, זה מחייב מדי. עד כמה? - זה מה שתלוי ביחסים שבינך לבין הורייך, ולציפיות שאת חושבת שיש להם ממך.מצאת בן זוג שנראה לך מתאים, אז עסקי פחות ב"מה אומרים אחרים?" וב"מה אומרות התאוריות?". בני לך את התאוריה שלך על סמך מה שקורה ביניכם, כי זו התאוריה הנכונה ביותר. אחד הגורמים הכי משמעותיים ביכולת ליצור קשר משמעותי לאורך זמן, הוא היכולת להתמסר לו. הפחדים השונים רק מפריעים להתמסרות הזו. אני מבין את החששות, שכנראה נובעים דווקא מכך שאת רוצה להתמסר לקשר, אבל כשהקשר טוב, אל תפחדי להתמסר. זו יכולת שמאפשרת ליצור קשר טוב של אהבה. אף פעם אין דבר בטוח, בכל קשר שהוא, אבל אם זה מה שיפריע לך תמיד, החשש לכישלון בסוף, לא תוכלי להשלים שום דבר.