שתלטנות בזוגיות: איך לזהות ולטפל

תאריך פנייה: 07.11.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
שני
אהבה אובססיבית
07.11.2011 • 10:22

שלום
לך..יש לי בעיה שמציקה לי מאוד ואני לא יודעת אפילו איך להתחיל.. אני גרושה עם 2 בנים וחיה בזוגיות עם גבר גרוש כבר שנתיים... עברתי הליך גירושים קשה וארוך ביותר והייתי במקומות נמוכים וחשוכים בחיי והגבר הזה הגיע אלי, הרים את המכסה, הדליק לי את האור ונתן ועדיין נותן לי ולבנים שלי את כל מה שאני צריכה ויותר.. הוא אוהב אותי ומעריץ את האדמה שאני דורכת עליה. אין דברים כאלה. הוא מעניק לי את חייו.. הבעיה מתחילה ונגמרת באהבה הזאת.. הוא אוהב אותי יותר מדי.. לעיתים אפילו חונק.. ואני נזהרת לומר- באובססיביות. הוא גבר מדהים ומיוחד במינו. חכם, משכיל, נראה טוב, מבוסס מאוד מבחינה כלכלית, וברור לי לגמרי שברגע שירד על ברכיו אני אענה בחיוב ואנשה לו.. הוא כל חיי ואני אוהבת אותו מאוד.הבעיה היא שהתחלפנו בתפקידים. הוא כמו איזה כוסית מעצבנת שזקוקה לחיזוקים ותשומת לב 25 שעות ביממה!! ממש כך.. כל היום הוא בא בטענות :"את רחוקה לי" "את כבר לא אוהבת אותי יותר" "למה את לא מחבקת.." "אנחנו מדברים כמו שני זרים"... ועוד ועוד ועוד!! כל יום כל היום...האמת היא שאני אישה מאוד יפה ומושכת והוא מת מפחד כשאנחנו יוצאים לבלות כי אני מושכת תשומת לב ולא פעם אפילו ניגשו אלי לידו... בעבר היו לו תגובות קשות היום אנחנו מצליחים לצחוק על זה.. אני אומרת לו "כל אלה רוצים אותי.. אבל אני רוצה רק אותך!!" והוא בעננים..בקיצור.. ברגע שהוא מתחיל לחנוק אותי אני מתחילה להתרחק ולחפש את הספייס שלי. אז אני נפגשת עם חברה לקפה, מתאמנת בחדר כושר וסתם מתנתקת עם ספר טוב.. והוא כשמרגיש את הריחוק, במקום לתמוך ולשחרר רק מנסה להתקרב יותר ויותר ומרחיק אותי עוד..מה עלי לעשות??? כבר עזבתי אותו בעבר בגלל האהבה הזו.. והוא חושש שאני אעזוב אותו שוב. הוא מרעיף עלי אהבה בעוצמות שכבר לא כל כך מחמיאות לי אלה הורסות את הזוגיות שלנו. עלי לציין שהבנים שלי חולים עליו. הוא אוהב אותם, קונה להם ומפנק אותם מפה עד לונדון.הוא הגבר של חיי ואני רואה אותי חיה איתו עד סוף הימים.. אבל באותה שניה שהוא מתחיל עם השיחות נפש שלו, בא לי פשוט לבעוט בו.. כמה שיותר רחוק..

שני
אהבה אובססיבית
08.11.2011 • 10:15

אני ממתינה לתגובה שלך ואני חסרת סבלנות למה שתרשום לי... אני פשוט יוצאת מדעתי. אני מרגישה שהוא מנסה לאשפז אותי בבית חולים לחולי נפש כי אני על סף התמוטטות עצבים!!! הוא פשוט התחרפן לגמרי.. זה הולך ומחמיר.. כל ערב הוא יושב לי על העורק הראשי בטענות שאני לא אוהבת אותו יותר, לא רוצה אותו יותר, לא נמשכת אליו ורק מתרחק ממנו!!!כששאלתי אותו מה לעזאזל הוא רוצה ממני ועל מה בדיוק אנחנו רבים הוא אמר "אני רוצה תשומת לב".. כמעט הרגתי אותו מעצבים!! הוא משגע אותי!!! מטריף אותי ואני ממש אובדת עצות!!! צרחתי עליו שהוא ממש מאוס.. שהוא מתנהג כמו כוסית בת 15 ושאני זקוקה לגבר בחיי!!אני רוצה לעזוב אותו.. אני רוצה שהוא יעוף לי מהחיים והפעם לתמיד. נראה לי שהוא חולה נפש.. אני לא יודעת מה עובר עליו וביקשתי ממנו לברר בינו לבין עצמו מה לעזאזל עובר עליו וממה זה נובע...אני מתכוונת לדרוש ממנו ייעוץ זוגי ושיחות.. או שזה נגמר בינינו!!!עזור לי.. בבקשה!!! הוא חשוב לי...

ד"ר אורן חסון
כשטוב, אבל יש הרבה יותר מדי מזה
08.11.2011 • 13:29

שני יקרה,
בואי ונבדיל בין "אהבה" ל"שתלטנות". את אוהבת את האהבה שלו, לא את השטלתנות שלו. אלא שזו לא נובעת מרוע, ואפילו לא מרצון בשליטה בך, כמו מחרדות לאבד את מה שטוב לו, ורצון לשלוט בגורלו. וכפי שקורה פעמים רבות עם חרדות – נוצרת עשיית יתר, מלחיצה ומרחיקה. העניין הוא שככל שאת מנסה להרחיק אותו, כך הוא נלחץ יותר ולכן לוחץ יותר. כתבת שהוא הגבר של חייך, ושאת רואה אותו חיה איתו עד סוף הימים... אבל ללא ספק לא כך (ומכתבך השני מבהיר זאת לגמרי). לכו ליעוץ זוגי, כדי ללמוד להתאזן. במידה מסויימת גם כדי שהוא יידע לזהות ולחיות טוב יותר, לפחות מדי פעם, עם המרחב העצמי שלו, ועם הזהות שלו כשהיא בלעדייך. זה חשוב מאד. זה אולי ייקח מעט זמן, אבל יהיה לשניכם כל כך הרבה יותר קל אחר-כך (גם לו!), כך ששווה. אני רואה שאת מתלבטת. אל תהססי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083