קשרים: למה לא תמיד מסתדרים?
מורן
אהבה שלא פגה
⌄
שלום
דוקטור..
שמי מורן בת 21,יצאתי עם בחור קרוב לשלוש שנים.היה לנו קשר מדהים כמובן שהיו ריבים במהלכו אבל במבט
לאחור כעבור חצי שנה של לבד.אני רואה את הדברים הטובים )למרות שתמיד ראיתי עכשיו יותר).היה לנו פיצוץ גדול הוא דיבר מלוכלך אליי ומשמה כל העניינים הידרדרו .אני עקשנית באופיי וכאשר פוגעים בי אני מתעלמת.אפשר לומר שהתעלמתי כי מאוד כעסתי עליו והוא גם התנהג כאלו הוא כבר לא רוצה.היינו רבים הרבה אבל מבחינתי זה לא אומר כלום.מי שרוצה מסתדר.היינו מאוד הדוקים חגים שבתות אירועים משפחות הכל ביחד.עכשיו שזה כבר
נגמר נורא כואב לי אני עדיין בוכה .ניסתי להכיר אני יוצאת הרבה ונהנת אבל הוא עדיין חרוט בליבי.אני רוצה אותו בחזרה הוא זה שהיה אומר לי שלא שופטים אדם בשעת כעסו.אני לא יודעת מה לעשות אני
גם יודעת שלא אפנה אליו בשל הכבוד והפחד מהתגובה שלו.הוא חסם אותי בפייסבוק לאחר חודשיים של פרידה .בקיצור..מה אתה מציע לי??
ד"ר אורן חסון
ללמוד משהו חדש?
⌄
מורן יקרה,
למרבה הצער, לא כל "מי שרוצה מסתדר". אני חושב שהאמירה הזו באה מתוך הרצון שדברים יסתדרו לבד, והם לא תמיד מסתדרים לבד. ולפעמים גם לא עם מאמץ קשה. לפעמים יש סיבות חיצוניות שמקשות מאד או הופכות קשר לבלתי אפשרי, ולפעמים מבנה של אישיות וקונפליקט של אישיות גורמים לקשר להיות הרסני פנימה, ולא מאפשרים לבני הזוג את אופי ה"בית" הזוגי שהם זקוקים לו. זה לא אומר שלא שווה לנסות, אבל בשביל זה צריך להתאמץ מאד וללמוד להתגבר על הרבה קשיים, פגיעות ואכזבות.קל יותר להסתכל על קשר לאחור, ולזכור את הדברים הטובים. הם מגיעים בעיקר מהגעגוע שלך לרגשות הטובים שהיו בנוכחותו, ואולי יותר מאשר אליו עצמו, כי אז קל לך יותר לנתק אותם מהרגשות הפחות טובים שהיו לך כאשר הדברים לא הלכו.יתכן שלמדת. יתכן שבעקבות סיום הקשר עשית הרבה הרהורים עם עצמך ולמדת להתמודד טוב יותר עם אכזבות ואי הסכמות. זה חלק מהתהליך שעוברים ביצירת קשרים. ועכשיו, את שואלת "מה עושים" כשאת רוצה בעצם שהוא יהיה זה שעושה. בזה אני לא יכול לעזור לך. עכשיו, את צריכה אולי לראות אם גם למדת להניח לכבוד בצד, ולפחד שלך מפני אכזבה בצד, כדי לנסות שוב, ובאופן שיאמין לך שלמדת משהו. זה קשה, ואפילו קשה מאד, אבל אולי זה מה שרצית ללמוד.
רון הרצברג
אהבה שלא פגה
⌄
אני חושב שאת ממשיכה לחשוב עליו בגלל שאת "רגילה" אליו.את זוכרת את הדברים הטובים - ברור, אבל יחד עם זאת היו דברים רעים ועובדה שהם גברו על הטובים במאזן הכללי - ולכן נפרדתם.חוץ מזה - הוא חסם אותך בפייסבוק, את באמת חושבת שהוא מתאים לך?!זה שהוא חסם אותך בפייסבוק, לא אומר כמעט כלום עליך אבל אומר הרבה עליו.תחשבי על זה.אני ממליץ לך שתמשיכי הלאה..תוכלי למצוא כאן אחלה טיפים גם לבנות..http://loveme2night.blogspot.co.il/בהצלחה.