קשרים חוזרים: מה יכולה להיות הבעיה?

תאריך פנייה: 22.10.2009 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שירי
ברכות
22.10.2009 • 00:45

שלום,
אשמח מאוד לקבל ממך תשובה ,המלצה משהו שיכול להועיל לי.אני בת 28 פלוס, מעולם לא חוויתי קשר. היו לי קשרים מיניים בלבד,כי פשוט הכרתי גברים שנעלמו אחרי סקס או כאלו שהודיעו מראש שהם לא בקטע רציני.עכשיו ,אני בחורה באמת נאה מאוד בעלת קריירה שני תארים אבל הבדידות קשה מנשוא.אני מיואשת וחושבת שאם עד היום לא הכרתי כנראה זה כבר לא יקרה.כל סופש אני עם עצמי,כל חברותיי נשואות ואין לי מה לעשות חוץ מלצפות בטלויזיה ולבכות על מר גורלי.שאלתי ,האם התחושה שאשר לבד נובעת מדיכאון או שאולי באמת זו אינטואציה?הבעיה שגם אין לי איפה להכיר.שאלה נוספת ,לפני שנתיים הכירו לי בחור בפעם הראשונה בחיי,יצאנו והוא היה טוב לב,אבל לא הצלחתי לפתח אליו משיכה ונפרדתי ממנו.לאחר מכן התחרטתי ועד היום אני תוהה שמא טעיתי ,זה מעיק עליי מאוד ומקשה עליי את החיים.האם לדעתך הייתה פה טעות?ניסיתי לאחר ליצור איתו קשר אבל הוא כעס עליי,כיום אני לא יודעת מה עלה בגורלו.מקווה מאוד שתוכל לענות על שאלותיי ולכוון אותי קצת במה עליי לעשות כדי להיפטר מהתחושות הקשות האלו,שגורמות לי לחשוב על רצון למות.תודה רבה ד"ר.

ד"ר אורן חסון
איך ליצור קשר משמעותי?
22.10.2009 • 16:26

שירי יקרה,
אם את נאה ומשכילה, סביר להניח שלא מעט גברים מנסים ליצור איתך קשר. העניין הוא שאלו שהיו לך, היו בעיקר קשרים מיניים. והשאלה היא מדוע?עקרונית, זה יכול להיות גם עניין מקרי לגמרי, אבל ככל שזה חוזר יותר, זה גם אומר שאולי יש בעיה. האם היא קשורה לאופן ההתנהלות שלך בתחילת הקשר? האם היא קשורה למקומות ולאופנים שבהם נפגשת עם גברים אלה? הניחוש שלי שהוא שזה אולי משהו משניהם, אבל כרגע אני לא ממש יכול לדעת.אני לא יודע עד כמה את מדברת עם חברות קרובות, ו/או עד כמה את מסוגלת לשמוע בעצתן. אבל אם את אומרת שאין לך איפה להכיר, יש לך כנראה בעיה של חרדות או העדר נסיון והרגל, כי זה לא ייתכן בעידן שלנו, אלא אם את גרה אי שם ביישוב קטן וללא אמצעי תחבורה.שירי, את כנראה צריכה ללמוד לנהוג אחרת. גם ללמוד איך והיכן להכיר וגם איך ליצור קשר. אם קשה לך ללמוד ולהתייעץ על פרטים עם חברות, או אם את מרגישה שאיבדת אמון ביכולת שלך לעשות זאת נכון, חפשי ייעוץ מקצועי (פסיכולוגי/חברתי) ממוקד, שייבדוק איתך מה הבעיה, ויכוון אותך גם לחוגים המתאימים ליצירת קשרים, ואולי אפילו ילווה אותך בתחילת הדרך. את אשה צעירה, נאה ומשכילה, אין סיבה שתוותרי לעצמך כאשר פתרונות קיימים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083