קשרים: איך לא לפספס הזדמנויות?

תאריך פנייה: 24.04.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ענת
אהבה מבלבלת ותחושות של אמבוולטיות
24.04.2010 • 20:26

שלום
אני בת 27 ,בשלושה חודשים אחרונים הייתי בקשר עם בחור .הוא נפרד ממני בטוענה כי הוא מרגיש שהגענו לשיא של הקשר מבחינתו. והוא לא מרגיש שהתקרבנו מבחינה רגשית מספיק כפי שהוא מצפה שאמור להיות. הוא לא מרגיש שזה זה...שזה מאוד מצער אותו שזה כך כי אני מושלמת מבחנתו מכל הבחינות מראה, אופי, כימיה , תקשורת אבל הוא מצפה שלאחר תקופה כזו היינו מגדירים את עצמנו כחברים ואוהבים.אני מאוד הופתעתי מהרגשתו במיוחד שיום לפני נפגשנו והיה לנו ממש כיף כרגיל , והוא אמר לי כמה שהוא נהנה איתי ושכבנו. ואם הוא מרגיש כך למה הוא לא דיבר איתי על זה כשנפגשנו ?אני מרגישה שמאוד התחברתי אליו ,ואמרתי לו את זה ושזה מאוד נדיר מבחנתי שאני מרגישה ככה עם משהו , שאני יכולה לדבר איתו שעות ,שיש בנינו כימיה כזאת אבל מבחינה רגישית לוקח לי קצת זמן להפתח, וחיכיתי שזה יבוא ממנו. ומבחנתי אנחנו לא בשיא של הקשר ושטוב לי איתו ושיש למה לצפות.... ושאני לא מבינה אותו מה הבעיה? אני יודעת שיש לו רגשות כלפי וגם לי אליו אולי לא מספיק חזקים אבל זה משהו שנבנה עם הזמן וזה משהו שאני רוצה לברר.כל יום דברנו הרבה לפעמים שעות בטלפון אך לא נפגשו הרבה כי שנינו מאוד עסוקים. בערך פעמיים בשבוע. הרבה מהפעמים שיכלנו להפגש הוא קבע כבר תוכניות עם חברים ,וגם אני לא הייתי זמינה באופן מלא. ןבגלל שלא נפגשנו הרבה קשה לי לברר מה אני מרגישה למרות שאני יודעת שאני מתגעגעת אליו ורוצה להיות איתו ( לא אמרתי לו את זה כמעט אף פעם)מאוד כואב לי ואני מרגישה שאני עצובה, ושחבל לאבד אותו אבל אני גם לא יודעת אם אני מאוהבת בו ואם מספיק רציתי אותו ודמיינתי את החיים שלי ביחד איתו .אני יודעת שאני "שומרת על עצמי " בענייני אהבה ולא "מתאבדת על זה" וזה נובע מיחס שפתחתי לא ממש במודע או שאני רוצה להתנהג כך אבל קשה לי לצאת מזה. כדי שלא לגמרי להיות תלויה במשהו כדי שאני לא יפגע ושהוא יגרום לי להרגיש רע, ותחושות אוובלטיות לגבי הקשר .(היו לי קשרים בעבר , קשר רציני של 3 שנים של אהבה שנגמרה . מיד לאחר מכן היו לי קשרים 2 שלא התפתח שום דבר ואז הפסקה ארוכה של שנתיים שרציתי קירבה עם משהו אבל לא הכרתי אף אחד שרציתיואז הכרתי בחור שנהלתי איתו קשר של כמעט שנה אהבתי אותו לא מיד רק לאחר מספר חודשים אבל הוא לא באמת היה שם בשבילי ולא אהב אותי וכשהבנתי את זה נפרדנו. ואז הכרתי משהו שישר כשהכרנו הרגשתי שאני אוהבת אותו ונפגשנו מספר פעמים אבל הוא נרתע מזה ואמר שהוא לא מחפש חברה.- והבנאדם אחכ במשך יותר משנה שיגע אותי ולא הפסיק להתקשר אלי כל שבוע שנפגש זה היה לא ברור והבנתי ששום דבר רציני לא יכול להתפתח מזה למרות שיש לי רגשות ואולי גם לו , אחרי כמה חודשים הכרתי משהו שיצאנו במשך מספר חודשים והרגשתי שגם אני לא בטוחה לגביו אבל אני רוצה לנסות וגם הוא נפרד ממני באותה טוענה כמו הבחור העכשיוי . )אני מבולבלת וכנראהשיש לי בעיה איך אני יכולה להתגבר על התחושות האלו? ולהרגיש יותר בטחון בקשר?האם האהבה אמיתי אכן ברורה?האם כדי לי לדבר עם הבחור העכשיוי על כך?

ד"ר אורן חסון
סיום ואכזבה הם תמיד מבלבלים
25.04.2010 • 16:57

ענת יקרה,
כתבת מכתב ארוך מאד, וקצת לא ברור. התחלת מהקשר האחרון, ועברת אחר-כך לקשרים אחרים שהיו לך בעבר. מתוך כך הבנתי שאת בעיקר שואלת: איך יודעים מתי קשר הוא קשר שיש לו סיכוי, ואיך לא מפספסים הזדמנויות? איך קוראים את המפה נכון? ובעיקר, את שואלת: איך מקבלים בטחון מחדש, כי ההסטוריה שלי מראה לי שאני עושה משהו שלא בסדר. עובדה: עד עכשיו לא מצאתי את בן זוגי לחיים.כן. זה מתסכל. את בת 27, חברות סביבך מתחתנות ללא הרף, גברים סביבך מצליחים ליצור קשר ממשי, ומה קורה לך?אני לא מכיר אותך באמת, ולכן לא יודע מה באמת קורה לך, ואיך ניהלת את הקשרים שלך. אבל אני כן יכול לומר שבתחילת כל קשר יש מקדם גבוה של אי ודאות. ולכן, בהחלט יכול להיות שאת נשארת עכשיו לבד במקרה. כי היית בכמה קשרים שלא היו מוצלחים, ולאו דווקא בגללך.לא תמיד אפשר לקרוא נכון את המפה, והסימנים שיש עליה יכולים לבלבל. למשל, אם הוא שכב איתך ערב לפני שנפרד ממך, את מתקשה להבין את זה. אבל כי את, כאשה נורמלית, תופסת את הסקס והרגש כמחוברים. הוא, כגבר טיפוסי, לא מחבר בהכרח את השניים. אז הוא התלבט, כנראה, גם יום קודם, אבל תוך כדי ההתלבטות, היצר גבר. זה יכול לקרות גם לנשים, אבל זה קורה יותר לגברים.את כרגע טרייה בסיום הקשר, וזה כואב יותר. את יכולה לנסות לומר לו שאת מתגעגעת, אבל אני לא יודע אם זה יועיל. אולי. אבל גם אולי זה יזיק לתחושה הפנימית שלך. לכן, השאלה אם לנסות או לא, תלויה בחוזק הפנימי שלך, וביכולת להתגבר. ואם תרצי לדעת יותר מזה, ענת, ולבחון את עצמך יותר לעומק, אולי כדאי שתלכי ליעוץ פרטני אצל מישהו שעוסק, לפחות מדי פעם, גם בזוגיות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083